Miksi kissat kehräävät?

Lueskelen parhaillaan kirjaa nimeltä “Tietämättömyyden sanakirja”. Se paljastaa uskomattomia informaatioaukkoja eri tieteenaloilta. Kirjan yksi osa käsittelee kissan kehräystä. Wikipedia tuntuu antavan aiheesta hieman yksioikoisen kuvan.

Tietämättömyyden sanakirja tietää kertoa, että kehräys EI välttämättä liity kurkunpään toimintaan. Tämän puolesta puhuu mm. se, että myös sellaiset kissat, joilta kurkku on vaurioitunut syömä- ja maukumiskelvottomaksi, pystyvät kehräämään. Yhden teorian mukaan kissat kehräävät palleallaan.

Sen lisäksi, ettemme varmuudella tiedä miten kissat kehräävät, emme myöskään tiedä varmuudella miksi. On esitetty teoria, että kissat kehräävät sellaisella taajuudella, joka lisää luukasvua. Eli kissat voisivat periaatteessa kehrätä parantaakseen itseään. Mitenkäs se vanha sanonta kissan yhdeksästä hengestä menikään?

2 thoughts on “Miksi kissat kehräävät?

  1. Se wikipedian artikkeli on tynkä, nythän sä voit laajentaa sitä 🙂

    Aika ihmeellistä jos ihminen ei tiedä tarkalleen miten kissat kehräävät :O

    Reply

  2. No tällaisten kysymysten esiin nostamista varten meillä on Antares. Mä vaan kirjoittelen tänne omaan blogiini mitä universumi päähän tuo… Ainoa kerta kun olen Wikipediaan kirjoittanut oli se, kun täydensin tietoja Kaljakellunnan historiasta.

    http://www.seratna.fi

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *