Ulkomainokset: Orion

Tänään törmäsin tällaiseen ulkomainokseen:

img_8573

Aloitetaan väreistä ja eksoteerisesta puolesta: Sinivalkoinen väritys ja nopealla vilkaisulla numero 100… Ahaa. Orion haluaa juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä… Hieno homma.

Entäs jos julistetta katsoo vähän tarkemmin… Mitä siitä löytyy? Ensinnäkin yrityksen nimi tulee samannimisestä tähtikuviosta. Wikipedia tietää jopa sivistää, että muinaiset egyptiläiset tunsivat Orionin Osiriksena.

Jännästi Orion-logon graafinen suunnittelu on tehty niin, että O-kirjain muodostaa ravun astrologisen merkin yläosan. Astrologiassa rapuun liittyy muistaakseni muista huolehtiminen ja hoivaaminen. Sopii hyvin lääkeyhtiölle…

gi-php

Entäs sitten se luku “100” siinä logon alla? Sehän on tehty numerosta 1 ja ikuisuusmerkistä, joka tunnetaan myös nimellä lemniscate. Se on tuttu symboli mm. Tarot-korteista. Rutkasti esoteerista ja astrologista symboliikkaa siis.

lemni.jpg

Myös sitä on mielenkiintoista miettiä onko tuohon 100-kuvioon piilotettuna “I forever”, “One forever” vai “Eye forever”.

Tämä koko mainos (ja yrityksen logo) on niin monitulkintainen, että jätän sen tähän nyt lukijoiden kommentoitavaksi. Miten te tämän näette?

4 thoughts on “Ulkomainokset: Orion

 1. Ikuisuusmerkin kun kääntää niin saadaan luku 18 , 6+6+6, ja neljäs kutonen on itse Orionin ekassa kirjaimessa O.

  Reply

 2. Tuo on niin kuin iPhone, iPad, iCloud, jossa i = eye, niin kuin sanoit
  Löytyy tuosta kolme kutostakin

  Eye forever..

  Orionin vyö osoittaa Siriukseen..

  Applen omena-logosta vielä. Omenan sisällä on pentagrammi.. siemenkota on viisisakarainen kun omenan halkaisee veitsellä normaalisti poiketen poikittain. Kokeilkaa vaikka. Käärmeeltä saatu omena..

  Reply

 3. Tuli tuosta 666-jutusta mieleen, että kuinka moni katsoi Joulupukin kuuma linja -ohjelmaa aattona? Pukki puhui pienen tytön kanssa, joka kertoi olevansa 6-vuotias. Pukki vastasi: “Kuusi, kuusi, kuusi…. tämähän on tällainen kuusijuhla”… 😀 😀

  Reply

 4. Ton voi nähdä myös lukuna 18, jolla voidaan viitata caduceukseen ja vapaamuurariliikkeelle tärkeään Hermes-jumalaan. Sauva ja kaksi käärmettä.

  http://symboldictionary.net/library/graphics/symbols/glossarycaduceus2.jpg

  Tsarionin Taikuri-kortin (hallitsija Merkurius = Hermes) analyysistä:

  “The lemniscate above his head represents the zodiac, but also creation and dissolution. It is the wave and the pulse of perceived energy, the strange ambiguous properties of matter which, like in a conjuring trick, vary depending on the perspective of the eye which beholds. The lemniscate also appears on card number 8, the allusion being to the sacred octave or Ogdoad. Eight is the number of the “Chemycal Wedding.” Eighteen (18) is a cryptic analogue of the Caduceus of Hermes which depicts a rod and two intertwined serpents.”

  http://www.hiddenmysteries.org/author/tsarion/themagician.shtml

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *