Miksi huuhaata uskotaan enemmän kuin tiedettä?

Yle kirjoitti tästä aiheesta eilen ja luulenpa, että aiheesta on pakko lausua pari sanaa myös täällä..

KummaJuttu-blogissa on monesti ylistetty kyseenalaistamisen taitoa ja toisteltu sitä, että mihinkään ei pitäisi sokeasti uskoa ilman oman pään käyttöä. Tuo YLE:n juttu vetää mutkat aika hyvin suoriksi ja tuntuu tekevän mustavalkoisen rajauksen, jossa totuus on aina yhtä kuin tieteellinen / virallinen auktoriteetti.

Aina kun puhutaan tällaisesta aiheesta, pitäisi muistaa, että “auktoriteettiusko” ei katso suuntaa. Se on ihan samanlaista sokeutta riippumatta siitä uskooko viralliseen vai vaihtoehtoiseen hömppään. Siinä vaiheessa kun kyseenalaistaminen loppuu, alkaa ongelmat. Se on vähän kuin jättäisi auton mäkisellä tiellä parkkiin ilman käsijarrua – johonkin suuntaan se siitä lähtee valumaan 🙂

Tämä ei tietenkään tarkoita, etteikö tiede olisi paras mahdollinen keino kaiken totuuden etsinnälle. Sitä se varamasti on. Mutta myös tieteen nimissä tuotetaan korruptoitunutta tietoa, kehäpäätelmiä, uskomuksia ja etenkin politiikkaa.

Eliittiblogi kirjoitti omia näkemyksiään aiheesta esimerkiksi Piri Reisin karttaa käsittelevässä jutussaan. Itse en ole tuohon kartta-aiheeseen tutustunut, mutta muuten olen kyllä taipuvainen kyseenalaistamaan monia “virallisen historiankirjoituksen” totuuksia. Onhan se aika kumma juttu miten esim. pyramidit on rakennettu ja millaisella tarkkuudella! Ainiin.. ne orjat ja kuparityökalut! That’s it. Case closed. …Vai onko?

Kummajuttu ei väitä maapallon olevan litteä, ei kiistä ilmastonmuutosta (syihin en ota kantaa) ja ainoa rokote, josta täällä on varoitettu, oli sikainfluenssarokote.

Sikarokote-sekoilu olikin erinomainen esimerkki siitä miksi nykyihmisen auktoriteettiusko on koetuksella. THL itse väitti kirkkain silmin, että rokote kannattaa ottaa eikä siihen sisälly riskiä, vaikka jokainen aivoja päässään kantava tajusi, että nyt leikitään aika vaarallisella asialla. Ja siinähän sitten kävi miten kävi. Oli äärimmäisen surullista seurata kuinka valtava määrä lapsia vammautettiin totaalisen typerällä pelottelukampanjalla. “Jos et ota rokotetta, olet itse tartuttaja”… Niinpä niin. Ja moni hyppäsi silmiään räpäyttämättä kaivoon, kun kapteenin käsky kävi. Kummajuttu yritti parhaansa mukaan tästä varoittaa. Iso osa jutuista on nyt offline, mutta tässä yksi esimerkki: http://kummajuttu.fi/2009/11/sikarokotteet-herattaa-yha-enemman-epailyja/

Toinen hyvä esimerkki virallisen tieteen ja auktoriteettien itseään romuttavasta toiminnasta oli 9/11 terrori-iskut ja sen viralliset tutkimukset. En nyt kuitenkaan mene siihen suohon syvemmin tässä jutussa. Jokainen aidoksi skeptikoksi itsensä tunnistava voi lähteä tutkailemaan aihetta.

Ja mitä maapallon muotoon tulee niin.. pelkästään niin uskomattomalta kuulostavan jutun kuin litteän maan teorian perkaaminen oli hurjan sivistävä kokemus (en tosin itsekään ole päässyt vielä alkua pidemmälle). Jo sen focaultin heilurin tajuaminen olisi suuri askel monelle ihmiselle (itseni mukaan lukien).

Ja mitä niihin ihmiskunnan suuriin askeliin tulee niin kyllähän ne Nasan kuukävely-videot vaikuttaa lievästi sanoen epäilyttäviltä 😀 Se ei kuitenkaan kerro yhtään mitään maapallon muodosta.

Eli pidetään se käsijarru päällä jatkossakin. Ainakin täällä Kummajuttu-blogissa olisi tarkoitus pitää. Be seeing you!

 

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *