Tarot ja Star Wars Rogue One, osa 2

Tämä on jatkoa juttusarjan edelliselle osalle. Seuraava bongattava kortti on:

Kortti numero 11: Oikeudenmukaisuus

Elokuva alkoi siis Kohtalonpyörä-teemoilla, jonka jälkeen nähtiiin Star Wars-alkuteksti/logo. Jos haluttaisiin pysyä kronologisessa järjestyksessä Tarot-korttien bongaamisessa, heti seuraavaksi pitäisi löytää jotain oikeudenmukaisuuteen, oikeuteen tai punnitsemiseen liittyvää.

Noh.. Heti seuraavassa kohtauksessa elokuvan toinen päähenkilö (Cassian) joutuu pahaan tilanteeseen, jossa joutuu ampumaan omalla puolellaan olevan henkilön lyhyen harkinnan jälkeen (punnitsee tilanteen ja toimii tilanteen vaatimalla tavalla).

Ennen sitä on jo näytetty kuinka alkukohtauksen Jyn-tyttö on kasvanut aikuiseksi ja on joutunut vankilaan (oikeus-teemaa alleviivataan).

Tämän jälkeen näytetään, kuinka Jyniä ollaan siirtämässä kahlittuna työleirille kunnes hänet vapauttaa joukko kapinallisia.

Jyn joutuu tämän jälkeen kapinallisten neuvoston eteen ja saa mahdollisuuden liittyä heihin ja lunastaa vapautensa. Tämän “kenttäoikeuden” naispuolinen johtaja korostaa kortin teemaa. Justice – Oikeudenmukaisuus. Viitta-tyyppinen asu muistuttaa myös kortin hahmosta.

Jyn joutuukin tilainteessa valitsemaan: Palatako vankilaan vai lähteäkö etsimään isäänsä, joka voidaan tappaa imperiumin auttajana.

Jynin lisäksi Cassian on myös moraalisten valintojen edessä: Hänen käsketään tappamaan Jynin isä, jos hän kohtaa hänet. Sukelletaaan siis syvälle oikeudenmukaisuus-teemaan.

Kohtauksen lopussa Cassian ja Jyn siirtyvät alukseen, jolla he poistuvat planeetalta. Mukana on myös robotti/droidi, joka kysyy Cassianilta miksi Jyn saa pitää asetta mutta hän ei. Cassian joutuu punnitsemaan antaako Jynin pitää aseensa. Droidin ja Jyn-naisen välinen kiistely aseesta ja siihen liittyvä dualismi tuo mieleen oikean ja vasemman aivolohkon erot (järki / intuitio), joita myös Oikeudenmukaisuus-kortissa käsitellään (vasen ja oikea käsi – miekka ja vaaka).

Kohtauksen lopussa Jynin ja Cassianin alus nousee ilmaan ja he lentävät kahden kivisen rakennelman ohi taivaalle, jossa näkyy toinen planeetta tai kuu (kaari alaspäin). Verratkaa kortin kuvitukseen ja löytäkää yhtymäkohdat…

Jatkuu seuraavassa osassa…

 

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *