Tarot ja Star Wars Rogue One, osa 3

Tämä on jatkoa juttusarjan edelliselle osalle. Juttusarjan alkuun pääset tästä. Seuraava bongattava kortti on:

Kortti numero 12: Hirtetty

Kronologisessa järjestyksessä edetään ja nyt pitäisi sitten etsiä kohtaus tai henkilö, joka edustaa uhrautumista tai uudenlaisen näkökulman ottamista..

Sopivasti leffassa esitellään henkilö Bodhi Rook, joka on päättänyt vaihtaa puolta ja salakuljettanut Imperiumin puolelta viestin kapinallisille. Viesti on ollut piilotettuna kengässä. Saapuessaan häntä ei uskota vaan pidetään huijarina. Hänet tuodaan kahlittuna ja huputettuna kertomaan asiansa.

Kortissa mies roikkuu hirressä nilkastaan ja keltaiset kengät edustaa korkeita ihanteita. Elokuvassa Bodhi on vaihtanut puolta ja uhrautunut salakuljettaakseen kengässä tietoa.

Kohtauksen päätteeksi hänet lähetetään Bor Gulletin hoitoon, joka on lonkeroinen, kuristava otus (sitä ei tosin näytetä vielä tässä kohtauksessa, mutta sinne hänet tässä passitetaan). Bodhi on kortin “hirtetty”.

Kortti numero 13: Kuolema

Seuraava kortti on Kuolema. Se onkin upotettu elokuvaan super-herkullisesti. Leffassa alkaa nimittäin seuraavaksi kohtaus, jossa esitellään ensimmäisen kerran valmistumaisillaan oleva “Kuolemantähti” ja sen rakennustöitä hoputtava kuvernööri Tarkin.

Hän edustaa elokuvassa kirjaimellisesti kuolemaa. Hän sanoo kohtauksessa haluavansa kokeilla kuolemantähden tappovoimaa.

Kyseinen näyttelijä (Peter Cushing) kuoli jo vuonna 1994. Elokuvassa hänet on herätetty henkiin digitaalitekniikan avulla. Hän on siis kirjaimellisesti kortissa näkyvä luuranko – kuolema. Hänen kasvotkin ovat luurankomaiset ja hän käyttää tumman harmaata univormua. Kortissa kaikki lankeavat kuoleman edessä ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Kohtauksen teemana on aika ja sen loppuminen. Kuolemantähden pitää olla valmis NYT. Kuolema.. nyt. Kortissa piispan näköinen heppukin anelee kuolemalta lisäaikaa. Elokuvan tässä kohtauksessa taustalla näkyy hitaasti kuolemantähden ohi lipuvia aluksia. Kortissa jokea pitkin lipuu alus.

Kortissa kuolema ratsastaa puhtaan valkoisella hevosella (kuolema puhdistaa). Elokuvassa kuvernööri Tarkin pitää puhuttelua Orson Krennicille, joka on puolestaan pukeutunut valkoiseen pukuun ja viittaan. Orson vastaa koko kuolemantähden toteutuksesta.

Kohtauksen lopussa kuolema-Tarkin katsele kahden metallisen palkin välistä horisonttiin, kuolemantähteen, jota aurinko vähän valaisee mustaa avaruutta vasten. Kortissa taka-alalla nähdään kaksi tornia, joiden välistä heijastuu auringonsäteet. Lippu, jota kuolema kantaa on taustaväriltään musta ja siinä on valkoinen ruusu.

Huh miten selvästi tehty viittaus tähän korttiin! Mutta eipä vähä mitään. Korttisuora jatkuu seuraavassa osassa…

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *