Amandan juuret

Iltasanomista sattui silmiin uutinen, jossa kerrottiin Amanda Harkimon irlantilaisista juurista. Hän oli kuulemma sosiaalisessa mediassa tuulettanut tähän tyyliin: “Anyhow, se tarkoittaa sitä että mulla on tänään juhlapäivä! Happy St. Patrick’s day y’all”

Mietin vähän aikaa, että missäs yhteydessä tuo Pyhä Patrick tulikaan vastaan ja sitten muistin. Sehän oli tämä Eliittiblogin juttu: Aton-kultti – osa 14: Temppeliritarien synty

Ihan mielenkiintoista! Harkimoiden suvusta tulee tietysti ensimmäisenä mieleen eräs yksinpurjehtija ja sitä kautta toinen EES:n juttu: Kalevala – osa 4: Väinämöisen veneenveisto

Lainataan sieltä:

Vapaamuurarien alkuperäisen kolmen asteen järjestelmän mallina oli druidien vastaava kolmiasteinen järjestelmä. Kolme oli druideille pyhä luku. Korkeimman asteen druideja olivat sellaiset henkilöt, jotka selvisivät hengissä kolmannen asteen rituaalisesta testistä. Testissä kandidaatti vietiin kauas avomerelle yksin veneessä – ja jätettiin sinne. Jos kandidaatti selviytyi tuosta testistä hengissä, hän palasi yhteisöönsä korkemman asteen druidina.

Irlantilaisen mytologian mukaan korkeimmilla druideilla on kyky hallita säätä. He pystyvät esimerkiksi nostattamaan tai tyynnyttämään myrskytuulen. Kolmannen asteen vihkimys liittyy todennäköisesti tämän taidon testaamiseen. Testistä selviytynyt oli todistanut kykynsä hallita säätä.

Eli kyllä noi hömppälehtien huuhaa-uutisetkin voi olla tosi sivistäviä, kunhan jaksaa vähän penkoa syvemmältä niiden sanomaa 😉

2 thoughts on “Amandan juuret

  1. Hyvä huomio! Kun “uutisen” otsikko koski Amandan “tummia piirteitä”, mutta itse juttu vei tienoille, jossa vaaleahipiäisyys (ja punatukkaisuus) lienee korostunutta, on ilmeistä, että artikkelin todellinen sanoma ja painotus on jossakin muualla kuin Amandan ihonvärissä.

    Jos sitten “tummilla piirteillä” ei tarkoiteta halua liittyä “pimeyden joukkoihin” (vrt. “dark side”) 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *