Fight Club täynnä symboliikkaa

Olen kirjoittanut tänne blogiin varmaan jo parikymmentä juttua Fight Club -leffasta (kaikki ei edes enää linjoilla). Silti leffasta löytää jatkuvasti uutta kätkettyä symboliikkaa. Tänään kuuntelin Michael Tsarionin haastattelua, jossa hän sattui mainitsemaan, että myös Tyler -nimellä on masoninen (vapaamuurari) merkitys. Ja toden totta – näin myös Wikipedia kertoo:

Tyler (or Tiler) is the name of the office of outer guard of a Masonic Lodge. Masonic lodges may meet in rooms in taverns and other public meeting places, and all Lodges appoint a Tyler to guard the door from the outside against ineligible masons or malicious or curious people, to check the eligibility of latecomers, and to ensure that candidates for ceremonies in the Lodge are properly prepared.

Mitäs Fight Clubissa tapahtuikaan…? Päähenkilö tapaa Tyler Durdenin Lou’s Tavern -nimisessä paikassa ja päätyvät perustamaan salaseuran. Tuon “tavernin” alakerrassa salaseura myöhemmin alkaa kokoontumaan säännöllisesti. Heitä ei saada heitettyä sieltä ulos edes omistajan toimesta, koska Tyler on valmis uhraamaan vaikka henkensä estääkseen sen.

Toinen yksityiskohta, joka oli aiemmin mennyt itseltäni ohi oli se kohtaus, jossa päähenkilö uhkailee pomoaan ja sanoo, ettei kannata ottaa selvää salaseuran asioista, sillä se olisi vaarallista. Uhkailun hän aloittaa pitämällä etusormea ylhäällä.

Netistä lunttaamalla löytyy tällaista tietoa vapaamuurareiden sormileikeistä:

Pointing the finger away from the body is known in occult circles as “the sign of faith”, while pointing upward is the “sign of preservation”.

Kun päähenkilö on ladellut uhkauksensa, kertojan ääni sanoo:  “Tyler’s words coming out of my mouth”. Niinpä. Nyt kun tajuaa mitä Tyler tarkoittaa niin kohtauksen näkee ihan uudessa valossa.

Ja mihin kohtaus päättyy? Puheluun, johon päähenkilö vastaa. Puhelimen merkki (luurissa) ei ole sattumalta näkyvissä vaan silläkin on piilomerkitys. Lucent on latinaa ja tarkoittaa “they shine” – “he hohtavat”. Aurinkokultti ja valaistuminen… Koko leffa on täppösen täynnä vapaamuurari- ja Illuminati-symboliikkaa. Huomatkaa samassa kohtauksessa myös takana näkyvä taulu (pyramidi-subliminal).

Pitää varmaan jossain vaiheessa katsoa tää leffa vielä tuhannen kerran läpi ja perata kaikki symbolit. Aika huikea matka on tullut tehtyä siitä kun tämän leffan ekan kerran katsoin vuonna 2000 😀

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *