The Prisoner – Jakso 1, osa 1

Tutustuin The Prisoner -sarjaan joskus vuosituhannen vaihteen tienoilla ja hurahdin siihen vähän samalla tavalla kuin Fight Club ja Matrix-elokuviin. Siitä juontaa siis myös netissä käyttämäni nimimerkki “Prisoner”.

The Prisoner-sarja on täynnä kätkettyä symboliikkaa, joka avautuu tietoisen mielen ymmärrettäväksi hyvin hitaasti. Tällä oppimatkalla olen edelleen ja ajattelin taas kerran raportoida omasta etenemisestäni..

Tänään katsoin pitkästä aikaa sarjan avausjakson (kantaa nimeä Arrival). Nämä asiat kiinnitti tällä kertaa huomioni:

1. As above, so below

Kodissa, johon nro 6 laitetaan asumaan, on tervetuliais-nukke / kortti. Nukella on toinen käsi ylhäällä ja toinen alhaalla.

Mistäs tämä asento onkaan tuttu… Hmm.. Sehän taisi olla “As above, so below” -asento..

Tuttu myös The Matrix -elokuvasta..

2. Syntymäaika

Jossain haastattelussa Michael Tsarion selitti, että Prisoner-alkutunnari alkaa salamaniskun äänellä, joka kuvaa sielun saapumista maailmaan. Itsekin olen aina miettinyt sitä, miten paljon The Prisoner -sarja kuvaa elämää ja sen syvintä “vankeutta”. Tällä katselukerralla huomasin kuitenkin taas uuden pienen yksityiskohdan:

Numero kuusi kertoo jakson alussa syntymäajakseen 19.3. ja jakson lopussa hän vilkaisee kelloa, jossa näkyy päivämäärän kohdalla numero 19. Tämä tukee teoriaa siitä, että kyseessä on symbolisesti tosiaan hänen ensimmäinen päivänsä tässä todellisuudessa.

3. Vain jäsenille -klubi

Salaseurojen ja eliitin menoon vihkiytyneet eivät voi olla huomaamatta kohtausta, jossa Prisoner pääsee kylän johtajan (nro 2) kanssa helikopterilla katselemaan aluetta lintuperspketiivistä (muiden yläpuolella). Lennon aikana nro 2 kertoo “social clubista”, joka on vain jäsenille ja lupaa katsoa jos voisi tehdä jotain sen eteen, että myös nro 6 pääsisi sen jäseneksi.. Erikoisesti klubi tulee puheeksi hautausmaan jälkeen. Tietyissä porukoissa käsitykseni mukaan ns. tavallisia ihmisiä kutsutaan nimellä “dead”.

Jatkuu seuraavassa osassa…

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *