The Prisoner – Jakso 2, osa 4

Tässä neljäs ja viimeinen osa vapaata ajatuksenlentoa ja tulkintaa Prisoner-sarjan toisesta osasta: “The Chimes of Big Ben”.  Jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin.

16. Palkinnot

Prisoner tietenkin voittaa kilpailun pääpalkinnon. Yli 60-vuotiaiden sarjan voittaa numero 38. Numero 6 käyttää voittamansa 2000 työ-krediittiä ostaakseen numero 38:n teoksen, joka kuvaa numero kakkosta. En jaksa tulkita onko numeropommituksessa piilotettuja symbolisia merkityksiä. Luultavasti on. Teos on ripustettu kahden pylvään väliin.

17. Pakomatka

Sitten numero 8 ja 6 rakentavat veneen valmiiksi ja purjehtivat yön turvin pakoon kylästä.

Tarotin Paholais-kortti tulee tässä jaksossa niin monella tavalla vastaan! Nyt esim kaksikko on “kahlittuna” veneeseen ja sen keskellä näkyy numero kakkosen kuva (symboloi tässä jaksossa paholaista). Miten muuten numero kakkonen olisi saatu tähän kohtaukseen mukaan ellei Prisoner olisi ostanut tätä taideteosta näyttelystä ja tehnyt siitä purjetta? Kaikella on merkitys! Katsokaa korttia:

Sivuhuomiona sekin, että lepakolla on harmaat siivet, jotka kantavat tuulessa. Katsokaa purjetta. Kortissa näkyy myös paholaisen pitelemä soihtu ja miehen liekeissä oleva häntä. Muistakaa mitä aiemmin puhuttiin tulen keksimisestä.

Purjehtimismatkan päätteeksi he näkevät luolan, jonne olivat matkalla. He näkevät Roverin ja uivat loppumatkan rantaan. Purjeesta ja takana näkyvistä rakennuksista tulee mieleen kortin “kivipaasi”.

Sitten karkulaiset suljetaan puiseen laatikkoon (taas vankina) ja lähetetään kohti Lontoota. Nainen kysyy kaksi kertaa kuinka kauan johonkin on aikaa. Ensimmäisellä kerralla Prisoner vastaa “12 tuntia” ja toisella kerralla “3 tuntia”. Yhteensä 15 tuntia, joka on Paholais-kortin numero. Ja koko ajan nainen ja mies ovat “kahleissa”.

Mistäköhän muuten tulee sanonta “purjehtii avioliiton auvoiseen satamaan”? Se tulee mieleen parikin kertaa pakomatkan aikana, koska he myös keskustelevat siitä onko numero 6 kihloissa tai naimisissa. Paholais-korttia voi miettiä monelta kannalta..

Lisäys: Ja miksi Prisoner sai kellon juuri ennen laatikkoon sulkemista? Miksi hän vilkuilee sitä koko matkan ajan? Johtuisiko kenties siitä, että paholaiskortin astrologinen vastine on Kauris, jonka hallitseva planeetta on Saturnus. Tiedättehän… Kronos.. ajan jumala. Veneessä oli purje, laatikossa on kello. Kaikki viittaa Paholais-korttiin.

Matkaa tehdään kahlittuna merellä, maalla ja ilmassa. Todellinen kiirastuli. Perus-elementtejä…

18. Chimes of Big Ben

Lopulta kaksikko saapuu Lontooseen. Seuraa keskustalua siitä ovatko “omat” oikeasti vapautta edustava taho vai sittenkin vain “toinen kylä”.

Koko jakso huipentuu siihen, kun Prisoner on juuri kertomassa miksi hän erosi. Mutta juuri sillä hetkellä hän tajuaa, että Big Ben soitti kelloa kahdeksan kertaa.

Koko jakso pyöri naisen ympärillä, jonka numero oli kahdeksan ja Tarotin kortti 8 kuvaa voimaa ja rohkeutta.

Tässä vaiheessa Prisoner tajuaa, että häntä on huijattu. (Mielenkiintoista muuten, että sen paljasti kello = Kronos = Saturnus). Tämän jälkeen Prisoner nähdään kävelemässä kahden pylvään välistä takaisin kylään. Kävellessään hän tervehtii vastaantulijoita tutulla 666-käsimerkillä ja vaikuttaa palaavan nopeasti “kylän tapoihin”.

Tästä päästään taas Paholais-kortin teemaan, jossa nainen ja mies ovat jo muuttuneet hieman paholaisen näköisiksi (sarvet ja hännät) vietettyään kahleissa tarpeeksi pitkään.

Jakson viimen kuva on myös mielenkiintoinen. Numero 8 osoittautuukin Numero kakkosta “korkeampiarvoiseksi” sillä hän kävelee portaat ylös ja sanoo kakkosen idean olleen hyvä ja, ettei hänen tarvitsisi huolehtia.

Tästä tulee mieleen Michael Tsarionin female illuminati -jutut ja EES-blogin pohjustus siihen: http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2016/06/michael-tsarion-female-illuminati.html

Seuraavaksi aion katsoa tämän sarjan 3. osan, mutta en ihan heti. Pieni tauko on nyt paikallaan. Sen verran tuhtia kamaa nämä Prisonerit on.

One thought on “The Prisoner – Jakso 2, osa 4

  1. Unohdin mainita Saturnus-yhteyden. Lisätty juttuun punaisella.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *