Salaliittoteoria ja foliohattu

Usein kuulee väitettävän, että valtamedia yrittää mustamaalata kaikki salaliittoteoriat pelkäksi humpuukiksi, jotta niitä ei otettaisi tosissaan. Yhdistämällä sanat “salaliittoteoria” ja “foliohattu” saadaan helposti luotua mielikuvaa, ettei mihinkään virallisen tarinan kyseenalaistaviin kysymyksiin kannattaisi kiinnittää mitään huomiota. Surullista kyllä, kyseinen tekniikka taitaa toimia aika hyvin – jollekin osalle väestöä.

Äsken silmiini tarttui Iltasanomien artikkeli, jossa käsitellään Kurt Cobainin kuolemaa. Itse en tiedä siitä yhtään mitään, mutta sanavalinnat artikkelissa toi jälleen kerran mieleen miten ovelasti tätä aivopesua tehdään erilaisissa paikoissa. Tässä ruutukaappaus:Tässä joku video, jossa vähän valotetaan edellä mainitun terminologian historiaa:

Lisäys: Aiheesta on juttua myös Funtsittavaa-blogissa: https://funtsittavaa.blogspot.com/2018/06/miten-mahtavin-harhautus-oli-mahdollinen.html

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *