Westworld 1-2 ajatuksia

Katsoin Westworldin tuotantokaudet 1-2 putkeen läpi. Melkoinen sarja, joka pakottaa miettimään yhteyksiä kyseisen fiktion ja meidän oman todellisuuden välillä.

Mikä on tämä tähtikuvioiden ympäröimä ”marmoripallo”, jossa elämme? Elämmekö unessa, simulaation kaltaisessa virtuaalitodellisuudessa vai sittenkin ihan vaan tylsässä materialistisessa evoluution kehittämässä maailmankaikkeudessa, joka syntyi kun ”jokin / ei mikään” räjähti?

Westworldissa käsiteltiin myös monia psykologisia aiheita. Mikä määrittelee luonteemme, ajatustapamme ja lopulta kaikki valintamme? Olemmeko vapaita? Onko meillä mahdollisuus valita vai onko polkumme ennalta määrätty jonkun muun taholta? Kuinka moni oikeasti pystyisi koskaan kyseenalaistamaan todellisuuttaan?

Läpi sarjan toistunut teema kaltaistensa tappamisesta ja toisen näkemisestä vihollisena pani myös miettimään. Ei tarvitse kuin katsoa uutisia ja oikeaa maailman menoa.. Kuinka monta asiaa löydätte, jossa ei pitäisi valita – puolesta vai vastaan? Mitkä ovat ne vaikuttimet, joiden perusteella toimimme ja kuka niitä ohjaa?

Jostain syystä tästä sarjasta tuli mieleen myös Lost-sarja ja sitä kautta MH370 -lento. Kummallinen sivuhuomio-juttu vain 😉

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *