Westworld – Salainen projekti

Unohdin edellisessä postauksessa mainita, että Westworldin ”salainen projekti” pani myös miettimään vakavasti yhtäläisyyksiä todellisuuteen. Sarjassahan päärahoittaja kiinnostuu hankkeesta vasta kun hän tajuaa mikä koko paikan tarkoitus ja kultakaivos on: kerätä tietoa sen asiakkaista!

“Information, we want information!” – The Prisoner (1967)

Jos Westworldin haluaisi vaikka rinnastaa sosiaaliseen mediaan ja Internetiin niin pääsisi aika jännien teemojen äärelle. Monet meistä elävät jo nyt kaksoiselämää – fyysinen, jossa suurin osa teeskentelee heille annettuja roolejaan ja se toinen, jossa uskalletaan olla vähän enemmän omia itsejään… Mitä luulette – kummasta kerätty tieto mahtaisi olla arvokkaampaa niille, jotka haluaisivat päästä jyvälle ihmismielen salaisuuksista…?

Paljonkos muuten facebookilla olikaan käyttäjiä? Olikos se pari miljardia? Ja sivuhuomiona vielä asiasta toiseen: Onko kloonaus-tekniikassa päästy mihinkään sen Dolly-lampaan jälkeen? Ainiin – ei varmaan. Se oli varmaan niitä Apollo-ohjelman kaltaisia juttuja… Jotkut tieteen haarat ei vain edisty niin kuin voisi olettaa.

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *