Selkounet – Lucid dreams

Eilisestä Inception -elämyksestä tuli vielä mieleen, että kuinkakohan moni on nähnyt selkounia (Wikipedia FIN/ENG)? Itse ainakin olen, mutta viime kerrasta on jo vuosia aikaa. Ainakin sellaisesta, jonka muistaisin herättyäni.

Selkounet ovat todella vaikuttava kokemus! Muistan erityisesti yhden unen, jossa olin mökillä ja yhtäkkiä tajusin olevani oikeasti unessa. Mietin, että voisinko siis lentää, jos kerran olen unessa. Yritin ja hyvinhän se onnistui. Fiilis oli todella upea ja muistin sen vielä herättyäni.

Jotkut ilmeisesti myös harjoittelevat selkounien näkemistä.. vähän samaan tapaan kuin Inception -leffan arkkitehdit. Tuleepa tässä mieleen, että mitä kävisi viihdeteollisuudelle, jos tällainen virtuaalitodellisuus saataisiin valjastettua kaikkien käyttöön… Olis se aika huimaa! Pitäisköhän ruveta treenaamaan… 🙂

Selkouniin on viitattu Inceptionin lisäksi monissa muissakin leffoissa. Mieleen tulee näin nopeasti ajatellen ainakin Vanilla Sky ja Nightmare on Elm Street. Mitäs muita aiheeseen liittyviä leffoja on olemassa?

Yksi kommentti artikkeliin ”Selkounet – Lucid dreams

  1. Juu mä kyllä ihan pelottavankin usein tajuan olevani unessa ja pystyn jatkamaan unta. Ja tuo sama juttu kävi myös minulle pari viikkoa sitten! Taas kerran tajusin, että tämähän on unta ja äkkäsin, että jos kerran olen nähnyt unta ennenkin lentämisestä niin osaankohan nyt. Ja osasin kyllä 😀 Se oli kyllä aivan mahtavaa! 😀 Osaan myös herätä jos havahdun unessa siihen, että tiedän sen olevan unta.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *