Pohjolassa kansa on sen kaamoksensa vanki…

Monet ihmiset epäilevät salaliittoteorioiden järkevyyttä ja leimaavat kaikki virallista totuutta epäilevet henkilöt hörhöiksi ja folihatuiksi. Tällainen lammaslaumassa määkiminen on oman näkemykseni mukaan yksi suurimmista älyn ja rohkeuden vähyyden osoituksista. Jokainen itseään ja ihmisluontoa tutkiskellut henkilö tietää miten kierosti ihminen voi tilaisuuden tullen käyttäytyä. Historia tuntee myös lukuisia salaliittoja eikä ihminen ole perusluonteeltaan muuttunut kovinkaan merkittävästi. Voidaan vain arvailla kuinka paljon salaliittoja on jäänyt paljastumatta ja kuinka paljon virallinen historiankirjoitus poikkeaa siitä mitä on oikeasti tapahtunut.

Mutta miksi ihmeessä oman aikakauden epäselvyyksien käsittely on monille niin vaikeaa? Oliko Truman Show:n ohjaaja oikeassa todetessaan: ”‎We accept the reality of the world with which we are presented.”

Monet salaliittoteoriat liittyvät ymmärrettävästi Yhdysvaltoihin, jossa sananvapauden käyttämiselle on hieman pidemmät perinteet (kuukävely, Kennedyn murha, 9/11 jne). Aika ajoin täällä lintukodon ympärilläkin tapahtuu jotain kummallista, jota olisi ehkä syytä pysähtyä miettimään. Otan tässä jutussa esiin kolme ”onnettomuutta”, joiden tutkiskeluun voisi käyttää pidemmänkin tovin:

1. Estonia -matkustajalautan uppoaminen 1994

Ehkä suurimmat kysymykset liittyvät henkilöön nimeltä Avo Piht, joka selvisi onnettomuudesta, mutta katosi sen jälkeen selittämättömästi. Toinen kysymyksiä herättävä henkilö oli nimeltään Kalev Vahtras, joka pelastui, tuotiin turkulaiseen sairaalaan, siirrettiin Ruotsiin ja sen jälkeen löydettiin Suomen edustalta hukkuneena. Googlettamalla löytyy noista molemmista lisäinfoa.

2. Copterline -helikopterin tipahtaminen 2005:

Kopterissa kuoli mm. Dr. Mary Elisabeth Hamburgen joka oli Pentagonissa yksi jotavia salaisen tiedustelupalvelun tohtoreita ja toimi siellä tutkijana. Hän oli ilmeisesti jollain tavalla mukana myös 11.9.2001 -päivän tutkimuksissa. Tästä linkistä näyttäis löytyvän jotain juttua, googlettamalla varmaan lisää..

3. Kursk -sukellusveneen uppoaminen 2000:

Tässä yksi dokumentti:
[googlevideo=http://video.google.com/videoplay?docid=3601018731467852276]

Yksi kommentti artikkeliin ”Pohjolassa kansa on sen kaamoksensa vanki…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *