Egyptologian ja kvanttifyysikan yhteydet

Ensin yksi havainnollistava video:

Näin maallikkona ei kovin helposti tule mieleen, että egyptologialla ja kvanttifysiikalla voisi olla jotain yhteistä.

Thomas Young (FIN / ENG) oli kuitenkin henkilö, joka kunnostautui molemmilla alueilla. Hänet tunnetaan mm. Rosettan kiven (Rosetta stone) mysteerien selvittäjänä sekä kaksoisrakokokeen (double slit experiment) ensimmäisenä tekijänä. Koe on vuodelta 1803 ja Young kertoi siitä Experiments and Calculations Relative to Physical Optics -julkaisussa.

Kaksoisrakokoe osoittaa valon dualistisen luonteen. Virallinen termi taitaa olla Aaltohiukkasdualismi (Wave–particle_duality).

Onko vain sattumaa, että Young oli kiinnostunut molemmista aihealueista vai olisiko muinaisilla egyptiläisillä ollut jotain erittäin merkittävää tietoa koko meidän kokeman todellisuuden taustoista? Olisiko erilaisilla salaseuroilla kuten vapaamuurareilla (tai esim. Bavarian Illuminatilla jo vuonna 1776) jotain tarkempaa tietoa aiheesta? Ainakin heidän symboliikka liitty läheisesti valoon, valaistumiseen ja salatietoon. Voiko ihmiskunnalla olla jo hallussaan elämän ja kuoleman salaisuudet?

Loppuun vielä lainaus Imaginarium of Doctor Parnassus -elokuvasta:

Oh, no, no, no…
We don’t play!
What we do is deadly serious!

Ainiin ja loppuun vielä huomautus, että itse en ymmärrä tästä hölkkäsen pöläystä, mutta toivon, että joku joka ymmärtää sivistäisi myös kanssaihmisiään vaikkapa tämän jutun kommenttiosassa… 

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *