Merkkejä seinillä

Kävin vilkaisemassa sitä Sofianlehtoa, josta mainitsin aiemmassa Symboliikkaa Helsingissä -jutussa. Oli aika yllättävää, että veikkasin juttussani Sofianlehdon viittaavan symbolisesti ”viidenteen elementtiin”, joka syntyy tulesta, vedestä, ilmasta ja maasta. Ja kun kävelin sitten sinne pihalle, näin talon seinässä ”viisi lanttia”: 

IMG_0256

Sen lisäksi, että pääni yhdisti tämän heti viiteen elementtiin, aloin myös miettimään Tarotin korttia ”Lanttien 5”. Huomaa Sofianlehdon seinäkoristeiden määrä ja kortin lanttien määrä.

tarot_coins5

Lanttien 5 on aiheeltaan vähäosaisuus ja vammautuneisuus. Kaksi ryysyihin pukeutunutta vaeltajaa, joista toisella kävelykepit. Ja mikä on Sofianlehdon historia…  Se on rakennettu alunperin huostaan otettujen pikkulasten hoitolaitokseksi.

Sofianlehdon lapset kävivät kansakoulua Käpylässä. He erottuivat muista ”fattan” vaatetuksellaan.

Sofianlehto on kuitenkin asteittain muuttunut kehitysvammalaitokseksi. Eri osastoilla on hoitopaikoja sekä lievästi että vaikeammin vammautuneille.

Lisäyksenä tähän vielä Kabbalan elämän puu (klikkaa isommaksi). Kun vertaa viittä ylintä Sephirothia tuohon Maljojen 5 -korttiin, muistaa taas kuinka Tarot kulkee käsi kädessä Kabbalan (ja numerologian ja astrologian kanssa).

2015-09-20 11.30.57 pm

Kyllä on jänniä sattumia! Puhumattakaan siitä miten päädyin tuonne Sofianlehdon paikkeille ihan uskomattoman synkronisiteetin saattelemana.

Sitten vielä pari muuta huomiota, jotka kirjoitan tähän ylös vähän muistiinpano -tyyppisesti. Ehkä joku saa näistäkin jotain irti…

Eilen kulkiessani Senaatintorin ohi satuin huomaamaan erinäisiä symboleita. Tuomiokirkon vieressä on esimerkiksi Kansalliskirjasto. Sen oven päällä oli tällainen kahden käärmeen ja kahden kävyn koriste:

IMG_0260

Kuvaako nuo kaksi käärmettä ja ”vatia” kenties bowl of Hygeiaa tai käärmejumalatar Creteä vai mitä? Vai viitataanko näilläkin kahdella käärmeellä Wadjetiin ja Nekhbetiin? Hmm. Erikoisen paljon näitä käärmeitä kuitenkin ympäri julkisten rakennusten seiniä 🙂

2015-09-20 10.45.29 am

Sitten taas kun kuljin Senaatintorin eteläpuolella olevaa Sofiankatua (hauska nimi btw), sattui silmiin tällainen laatta:

IMG_0262

Hermestä eli Wadjetia ja Nekhbetiä pukkaa! Lisää Eliittiblogissa: Astro-teologia – osa 17: Käärme ja sauva. Jäin myös miettimään noita sivuillepäin osoittavia kukkia. Eikös ne ole muinaisille egyptiläisillekin pyhiä liljoja?

2015-09-20 10.21.50 am 2015-09-20 10.20.22 am

Vasta myöhemmin tajusin, että rakennukset / korttelit, joissa nämä symbolit bongasin ovat molemmin puolin sitä ”pitkää viivaa”, josta kirjoitin aiemmin: Symboliikkaa Helsingissä. Jännästi sitä huomaa kaikenlaista, kun rupeaa katselemaan muutakin kuin älypuhelimen ruutua.

Sitten kävelin vielä sinne Tove Janssonin puistoon katsomaan sitä Vedenkantaja -patsasta. Siitä tuli mieleen Maljojen kuningatar (odottelen kyllä edelleen eliittiblogin analyysiä tästä).

tarot_queenofcups

IMG_0275

Itse kuitenkin yhdistän teoksen tähän korttiin ihan selvästi paitsi vesi-aiheen, myös vaatetuksen ja katseen takia. Lainaus kotimaiselta tarot-aiheiselta sivulta:

Kuningattaren vaatetus näyttää täysin vedestä tehdyltä. Kuningatar näyttää itse asiassa läpinäkyvältä, aivan kuten vesikin. Äkkivilkaisulla on vaikea erottaa, mihin vesi loppuu ja mistä kuningatar alkaa.

Ja toinen lainaus:

Kuvasta on vaikea sanoa, onko Kuningattarella silmät auki vai kiinni – joka tapauksessa hänellä on erittäin voimakas yhteys käsissään pitelemäänsä maljaan.

Kiinnitin huomiota myös maljan muotoon (ihan kuin kirkko kuten tuolla Tarot-sivullakin sanotaan):

2015-09-20 03.22.19 pm

Ja mikä on Vedenkantaja -patsaan takana? Jeps – Uspenskin katedraali, jonka torneissa olevia kuunsirppejä satuin vielä ihmettelemään ohi kulkiessani..

2015-09-20 03.20.41 pm

Lisäys: Nyt tuli ne eliittiblogin analyysitkin: Vedenkantaja

Huomasin muuten patsasta ihmetellessäni naapuritalossa jännät seinäkoristeet:

IMG_0271

Noistahan tulee ihan mieleen ”Maljojen ässä”..

tarot_aceofcups

Ainiin ja kulkiessani senaatintorin ohi, huomasin ne eliittiblogin mainitsemat ”lumiauraobeliskit”. Kyllä nauratti! 😀

2 kommenttia artikkeliin ”Merkkejä seinillä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *