Symboliikkaa Helsingissä

Juttu on kirjoitettu uusiksi 16.9.2015 ja otsikoitu uudelleen.

kaisaniemi2

Jos Helsingin Hakaniemeä katsoo idästä (kuten tässä kuvassa yllä) voi havaita oudon pyramidi-muodon (korostin punaisilla viivoilla). Ihan kuin siinä olisi pyramidi ilman kuuluisaa “capstonea”. Ilmansuunnat ja etenkin itä-länsi akseli ovat vapaamuurareille erittäin merkittäviä ja pyhiä. Sen lisäksi, että vapaamuurarit kulkevat ja asettuvat loosseissaan ilmansuuntien mukaan, myös muinaiset vapaamuurareiden temppelit rakennettiin itä-länsi -akselille. Tässä joku arvalla poimittu lainaus aiheesta:

The precursor of King Solomon’s temple was the “tent of congregation”, called the tabernacle, which was a portable sanctuary for the Ark of the Covenant that was first erected by the Israelites at Mount Sinai under the leadership of Moses, about 500 years before King Solomon’s temple was built. In plan the tabernacle was in the proportions 3:1, being 30 cubits long and 10 cubits wide. It was oriented east to west and had a single entrance in the east.

Tuo Hakaniemen Säästöpankinranta ja Pitkänsillan ranta muodostavat ylhäältä katsottuna tuollaisen “capless pyramidin” itä-länsi -suuntaan. Ja jos taas vetää etelä-pohjois suunnassa toisen viivan Kansallisteatterilta Kaupunginteatterille (keltainen viiva ylimmässä kuvassa) niin viiva kulkee tuon kuvitteellisen pyramidin vielä kuvitteellisemman kärjen läpi. Vielä oudommaksi homma menee, kun tajuaa, että melkein tuolle samalle viivalle osuu Kaisaniemen puistossa sijaitseva Vapaamuurarin hauta. Siitä lisää eliittiblogissa: Vapaamuurarin hauta.

Nämä “teatterit” kuvaa varmasti hyvin sitä mitä meille tavallisille ihmisille jatkuvasti tarjoillaan kaikista tuuteista (Truman Show:ta). Tai kuten toisessa blogissa hyvin kiteytettiin: Eksoteerista teatteria!

Ainiin ja vielä diipimmäksi homma menee kun tajuaa, että suoraan tuon pyramidin “yläpuolella” eli lännessä sijaitsee Töölönlahden shakkipuisto.

chess

Mustavalkoruudullinen lattia löytyy jokaisesta vapaamuuraritemppelistä ja tietääkseni kaikki heidän rituaalit tehdään tällaisen “shakkilaudan” päällä.

2015-09-16 01.51.46 pm

Mutta mennäänpä vielä syvemmälle… Jos katsoo tuota Hakaniemen ilmakuvaa niin sen vasemmassa ala-laidassa näkyy Hakaniemen Pitkäsilta. Ja millä tuon sillan kaiteet on koristeltu? 30 + 30 pöllökuvalla. Lainaus eliittiblogista:

Pöllöjen lukumäärä on vapaamuurarien numerologinen koodi. Sillan molemmin puolin on 30 pöllöä. Luvun 30 numerologinen arvo on 3. Pöllöjä molemmin puolin – 3 ja 3. Tämä on viittaus vapaamuurareihin, joiden (skottilaisen riitin) astejärjestelmässä on 33 astetta.

2015-09-16 11.58.45 am

Pöllö (=Minerva =Athene) on myös yksi salaseurojen vanhimmista symboleista. Se löytyy mm. katsottaessa Washingtonia lintuperspektiivistä, se löytyy yhden dollarin setelistä, se löytyy myös järkyttävän monesta kohtaa Lumikki ja seitsemään kääpiötä -elokuvaa 🙂 Siitä lisää myöhemmin Gremins elokuvan analyysissä, kunhan ehdin sitä jatkamaan. Pöllö-aiheesta voi lukea myös eliittiblogista: Ateena ja Athene

Mutta tähän Hakaniemi-juttuun liittyen oudointa on se, että pöllö löytyy kallion kirkon pihalta katsottaessa sitä lintuperspektiivistä. Huomaatteko?

kalliowl3

Tässä vielä tarkennuksena, jos kaikkien silmät ei vielä ole harjaantuneet näkemään näitä asioita. Eli tähän ensimmäiseen kuvaan on lisätty pöllökuvio helpottamaan hahmottamista ja toisessa on tavallinen ilmakuva.

kalliowl2kalliowl3

Voiko tämä juttu mennä vielä oudommaksi? No voi. Kallion kirkolta lähtee nimittäin todella pitkä suora linja, joka kulkee tämän “kirkkopöllön” jaloista suoraan Helsingin observatoriolle. Lainaus Wikipediasta:

Unioninkadun suorana jatkeena etelässä on lyhyt, Helsingin yliopiston Observatorion eli tähtitornin portille johtava Kopernikuksentie. Pitkänsillan pohjoispuolella Unioninkadun suorana jatkeena on Siltasaarenkatu, joka johtaa Kallion kirkolle. Yhdessä nämä kolme katua muodostavat 2,5 kilometrin pituisena Helsingin kantakaupungin pisimmän suoran katulinjan, niin sanotun Unioninakselin.

Uskonto ja tähtitiede… pöllö kirkolla ja pöllöt Pitkälläsillalla, jota pitkin tämä linja kulkee… Ja ihan sattumalta pitkän sillan vierestä löytyy monumentti nimeltä “Vapaamuurarin hauta”. Hmmm… Aika jännä sattuma sanoisin.

2015-09-16 12.12.25 pm

Mutta ei tämä tähän lopu. Mitä muuta on Pitkänsillan ja tämän suoran viivan lähistöllä? No fysiologian laitos, josta kirjoitti eliittiblogi: Fysiologian laitos.

2015-09-16 12.21.47 pm 2015-09-16 12.21.28 pm

Pöllö pyramidin huipulla. Ja huippu vielä ikäänkuin “irti leikattu”. Kyllä kyllä. Ei mitään tekemistä vapaamuurarien kanssa?! Go back to sleep. Täällä ei ole mitään nähtävää!

2015-09-16 12.22.03 pm

Kasvitieteellisen pihalta löytyy lisäksi “kaksi kotkaa” veistos, joka on täysin linjassa Helsingin obeliskimonumenttien kanssa. Lue lisää eliittiblogista: Kotkia

Mutta ei tämä tähän lopu! Jos tuota pitkää suoraa viivaa jatkaa vielä observatoriolta pidemmälle, kohti Kaivopuistoa… Mihin tuo järkyttävän pitkä suora viiva päättyy?

2015-09-16 12.33.55 pm

No kappas kummaa! Kaivarin shakkipuistoon! Ihan vaan sattumalta.

Eikä siinä vielä kaikki! Jos viivaa taas vetää pidemmäksi toisesta eli pohjoispäästä, arvatkaa mihin se osuu?

2015-09-16 01.21.11 pm

Sofianlehtoon, jonka sisäänkäynti on osoitteesta Sofianlehdonkatu 8. Numero viittaa syklisyyteen ja ikuisuuteen. Ja lisäksi Sofianlehdon naapurista löytyy Kätilöopisto, josta monet meistäkin ovat saaneet alkunsa omalle “narrin matkalleen”.

Jaa mitä oikein höpisen? Sofia on Tarotin ison arkan viimeisessä kortissa (nro 21: Maailma). Lisää eliittiblogissa: Narrit taiteessa – osa 1: Kullervon kirous

Eli.. Yhdistääkö tämä linja syntymän ja kuoleman – maan ja taivaan elementtejä? Observatorio ja Kirkko.. Henkisyys ja maallisuus…

2015-09-14 04.01.31 pm

Shakkipuisto, Sofianlehto… Lisäksi tälle samalle pitkälle viivalle osuu sellaisia paikkoja kuin Brahen kenttä (täysin linjassa vielä). Elementti maa kenties?

2015-09-16 01.32.53 pm

Mitä muuta osuu linjalle? No ainakin Mäkelänkadun uimahalli. Elementti vesi.

2015-09-16 01.33.05 pm

Ja uskokaa tai älkää.. Tältä linjalta löytyy kaikki neljä klassista elementtiä + tuo viides eli Sofia. Äsken mainitsin jo kaksi eli veden ja maan. Jos mietitään sitä “Hakaniemen pyramidia”… Mitä sana “pyramid” tarkoittaa? “Fire In The Middle“. Siinä siis elementti tuli. Mistä löytyy viimeinen eli Ilma? No luulenpa, että sen voi tulkita olevan se observatorio tai sitten itse pitkä silta (kävellään ilmassa). Myös pöllöt lentävät ilmassa. Joka tapauksessa linjalta on löydettävissä neljä elementtiä: Ilma, Tuli, Maa, Vesi ja viiva päättyy Sofianlehtoon eli viidenteen elementtiin, joka on Quintessence (linkki eliittiblogiin).

Lisäys: Ja arvatkaa mitä on Sofianlehdon julkisivussa etelän (eli tämän pitkän suoran viivan) suuntaan? Kävin nimittäin tänään tarkastamassa. Tällaiset viisi “emblemiä” sieltä löytyi:

IMG_0256

Jännä sattuma! Ja tämän “sattuman” yhteydestä Tarotin “Lanttien 5” korttiin lisää täällä: http://kummajuttu.fi/?p=12490

Mutta mitä muuta tältä linjalta löytyy? No ainakin teos Äidinrakkaus on tuon suoran varrella.

Myös Helsingin tuomiokirkon ja Senaatintorin länsirajat on tällä viivalla. Näiden sisältämästä esoteerisesta symboliikasta löytyy rutkasti juttua eliittiblogista: http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/search/label/senaatintori

2015-09-16 01.33.33 pm

Ja sitten viiva vielä sattuu menemään tarkasti ristiin Ruotsalaisen teatterin (taas teatteri!) – Esplanadin puiston – Kauppatorin suoran linjan halki.

2015-09-17 04.16.09 pm

Tuolta viivalta voi bongata:

1. Taru ja Totuus – Topeliuksen muistopatsas

2. Runebergin patsas

3. Havis Amanda

4. Keisarinnan kivi

Tämä viiva päättyy idässä Tove Jansonin puistoon, jossa sijaitsee teos “Vedenkantaja”. Jään odottamaan Antero V:n analyysiä siitä 🙂

Aika monta “sattumaa” näillä kahdella viivalla!

Ja lisähuomiona: Tuo “pitkä viiva” on tasan 3,3 mailia pitkä! Muistakaa mitä puhuttiin niistä Pitkänsillan pöllöistä ja sen numerologisesta “33” merkityksestä. 

Aihetta sivuten, vaikka tämä ei Helsinkiin liitykään: Muumipeikko ja Tove Janssonin hauta

 

4 thoughts on “Symboliikkaa Helsingissä

  1. Tiedän. Yritin etsiä blogistasi tuota Havis-Amandaa, mutta haku ei löytänyt, joten jätin mainitsematta. On ollut vähän kiire päivä…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *