Symboliikkaa Tikkurilassa

Kävelin tänään Vantaan Tikkurilassa ja minut pysäytti outo tunne ravintola Pingviinin edessä. Aloin katselemaan ympärilleni… Mitä minun pitäisi tässä huomata? Ensin silmiini osui juuri tuo ravintola Pingviini: 

IMG_0314

Aika hitsin jännästi korostettu tuo G-kirjain! Miten hitossa voikin olla, että tuota G-kirjainta halutaan niin monessa logossa korostaa? Ei kai ravintolalla ole mitään kytköksiä mihinkään klubiin? Ei kai sen kellarissa harrasteta mitään shakkipelejä? 😀 Joo.. sattumia sattumia, tiedetään..

freemason_symbol

Noh, tuo oli vain yksi outo havainto, joka pysäytti minut. Tuon huomattuani rupesin katselemaan ympärilleni tarkemmin. Ja mikä on suoraan Pingviinin edessä? Tällainen pieni taideteos nimeltään “Tie ylös ja alas on yksi ja sama”:

IMG_0316

Jos tuossa ei ole kaksi masonista pilaria (Boaz ja Jachin) ja 5 kpl neliöitä/ruutuja (square) niin minä olen joulupukki.

boazjachin

Tähän liittyy myös toinen outo sattuma: Olin nimittäin tämän taideteoksen julkistamistilaisuudessa 1980-luvulla! Muistan tilanteen hyvin, koska siellä järjestettiin ilotulitus ja koiramme pelästyi sitä niin, että säntäsi karkuun ja jouduimme juoksemaan sitä takaa pitkin Tikkurilan kujia. Tätä voisi jo kutsua viivästetyksi synkronisiteetiksi 🙂

Noh… ei siinä kaikki. Jäin tänään vähän hölmistyneenä miettimään noita sattumia ja satuin vilkaisemaan patsaan vieressä olevan pensaan taakse… Ja mitä siellä olikaan? Pieni karhu ja iso karhu (viittaus tähtikuvioihin). Aiheesta lisää eliittiblogissa: Muinaiset viisaat – osa 2: Karhu ja hakaristi

IMG_0321

Tähän karhu-patsaaseen liittyy myös yksi toinen synkronisiteetti/tarina, joka liittyy Saksaan ja Karlsruheen, mutta se on taas sellainen juttu, josta en viitsi julkisesti kirjoittaa. Sanotaan vain, että sattumien määrä alkaa välillä aina ällistyttämään. Lähdin sitten kävelemään pois ja mikä on Pingviinin ja noiden kahden veistoksen vieressä? SilmäasEma…

IMG_0322

Aiheesta lisää eliittiblogissa: Quintessence

Ja jos palataan vielä tuohon veistokseen “Tie ylös ja alas yksi ja sama”. IMG_0318

Siitä tulee kyllä ihan väkisinkin mieleen tämä vapaamuurareille tuttu kuva, jossa myös Jaakobin tikkaat:

vapaamuurariportaat

Miettikää, että veistoksen nimi on oikeasti “Tie ylös ja alas yksi ja sama”! Se on tietysti eksoteerisesti viittaus filosofiin nimeltä Herakleitos, joka olisi varmasti oman postauksen arvoinen juttu. Mutta oikeasti! Kaksi pilaria ja tipahtavia ruutuja… Mieleeni tuli myös Tarotin kortti “Torni”, mutta ei siitä sen enempää. As above so below..

Lisäys: Veistoksen vieressä on myös oktagonin eli kahdeksankulmion (=aurinkosymboli) muotoinen viherkasvipläntti:

2015-09-24 12.46.49 am

img_0242

“Tie ylös ja alas yksi ja sama” -teoksen suunnitteli Heikki Häiväoja, jonka toinen teos “Sodanajan naisten muistomerkki” sijaitsee Kallion virastotalon vieressä. Sekin on pilarimainen ja pitääkin käydä se tsekkaamassa lähemmin. Kuulisin mielelläni myös eliittiblogin tulkinnat siitä. Samoin kuin teoksesta “symboli“, joka sijaitsee ympyrätalon vieressä. Nuo molemmat ovat siis hyvin lähellä sitä “Hakaniemen pyramidia”, josta kirjoitin jutussa Symboliikkaa Helsingissä.

Mutta jatketaan vielä Tikkurila-aiheesta… Nuo kävelykadun päässä olevat “sattumat” eivät olleet ainoat, jotka jäi vaivaamaan mieltä. Toinen oli se Tikkurilan uusi toimisto- ja liikekeskus Dixi, jota en ollut ennen nähnyt kuin kuvista ja junan ikkunasta. Nyt näin sen logonkin:

dixi

Totta kai kun silmä herkistyy symboliikalle, sitä huomaa kaikki kuun sirppiin ja saturnuksen renkaisiin viittaavat elementit logoissa. Ja arvatkaapa mikä oli tämän rakennuksen työnimi ja miksi arkkitehti sitä kutsuu.. Vantaan sfinksiksi (lähde: Länsiväylä).

Tietysti myös Pingviiniä vastapäätä, kaupungintalon vieressä sijaitsevalla tontilla (Lauri Lairalan aukiolla) oleva Laila Pullisen “korvapatsas”, oikealta nimeltään “Ajan henki, aineen vanki” olisi pohdiskelun arvoinen… Pitäisiköhän käydä pyytämässä Lailalta haastattelua (tiedän hänet nimittäin sattumalta menneisyydestä).

Jotenkin hirvittää katsella nykyään ympärilleen, kun kaikkialta tuntuu pukkaavan tietyn tyyppistä symboliikkaa, jolla on juuret muinaisessa Egyptissä…

Lisäys: Myös eliittiblogi kiinnostui aiheesta: Tie ylös ja alas yksi ja sama

3 thoughts on “Symboliikkaa Tikkurilassa

 1. Sitä symboliikkaa työnnetään ihan tarkoituksella ja sen pyrkimyksenä on kontrolloida massojen tietoisuuden heräämistä.
  Alla olevassa haastattelussa useampaankin esoteeriseen järjestöön kuuluva kaveri nimeltään Frater x avaa näitä juttuja. Tästä ylläolevasta aiheesta tarinaa kohdasta n. 10:00
  alkaen.

  https://www.youtube.com/watch?v=bV_-B-XT4qY

  Reply

 2. Olen monesti miettinyt sitä miten paljon tahallista misinformaatiota / disinformaatiota levitettään kaikenlaisissa new age -liikkeissä ja erilaisten “gurujen” toimesta. Miten tunnistaa bullshit, kun ei vielä itsekään tiedä kovin paljoa totuudesta? Ehkä parempi vain seurata intuitiota…

  Reply

 3. Intuitio kaiketi on se lopullinen kompassi, mutta apuja on kuitenkin saatavissa loogisen ajattelun tueksi.
  Trivium ja Quadrivium ovat menetelmiä jolla pyritään ehkäisemään loogiset virhepäätelmät.
  Googlettamalla löytyy paljon aiheesta, mutta Mark Passio käy läpi nämä hyvin käytännöllisellä ja ymmärrettävällä tavalla podcast sarjassaan, osat #085 – #087.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *