E.T. – Narrin matka, osa 5

Nyt on vähän enemmän aikaa tälle projektille. Laitan siksi tähän juttuun tulkinnan kahdesta seuraavasta kortista. Tämä on jatkoa juttusarjan edelliselle osalle. Ensimmäiseen osaan pääset tästä.

Kortti 16: Torni

RWS_Tarot_16_Tower

Tämä kortti saattaa monille tuoda mieleen vuoden 2001 tapahtumat Yhdysvalloissa. Okkultista symboliikkaa tuntevat ihmiset tietävät hyvin, että noiden kyseisten terroritekojen suorittanut taho (oli se kuka tahansa) oli varsin hyvin perillä myös näistä tässä blogissa käsitellyistä aiheista ja etenkin tämän tiedon pimeästä puolesta. Mutta en mene siihen asiaan nyt sen tarkemmin. Keskitytään elokuvaan. Ja korostan vielä: Tarotissa ja siihen kytkeytyvässä tiedossa ei ole mitään pahaa! Se edustaa äärimmäistä viisautta ja sitä tulisi mielestäni opettaa kaikille positiivisella tavalla.

Noh, joka tapauksessa… Kortissa nähdään torni, johon iskee salama. Ihmiset hyppäävät ikkunoista kauhuissaan. Kortti on vertauskuva äkilliselle muutokselle, joka pakottaa romuttamaan ”vanhat muurit”. Torni oli myös Neftys-jumalattaren tunnus muinaisessa Egyptissä (kuoleman jumalatar).

nephthys2

Elokuvan seuraava kohtaus alkaa siten, että Elliot ja E.T. menevät kukkulan laelle, korkealle paikalle, jossa on paljon kaadettuja puita. Tämä on viittaus samaan asiaan – vanhan maailmankuvan romuttumiseen. Fyysisen tuhoutumiseen ja henkisen puolen syntymään / kehittymiseen.

et-52

Elliot tekee kovasti työtä päästäkseen metsän läpi, mutta on lopulta luovuttamassa. ”On liian kuoppaista, on pakko jatkaa kävellen”.

et-53

Tässä vaiheessa iskee se ns. salama. Elliot ja E.T. syöksyvät korkean vuoren rinteeltä alas (kortissa näkyy ihmisiä syöksymässä paniikissa tornista). Kohtauksessa suuret puut vielä korostavat sitä, että kyseessä on viittaus torniin ja tähän korttiin. Kortissa taivaisiin kohoava torni seisoo korkean vuoren laella.

et-54

Vaikka pyörä syöksyy alas korkealta, E.T. kuitenkin nostaa pyörän lentoon ajatuksen voimalla. Elliot on aivan paniikissa ja kauhuissaan. Hän huutaa ”Ei niin korkealle, ei niin korkealle!”.

Elliot alkaa kuitenkin pian tottumaan ”uuteen näkökulmaan” ja nauttimaan lentomatkasta. Hän katselee alas ja näkee korkean pystyyn kuolleen puun, jossa on lintuja laulamassa. Kylmä, kuollut, harmaa torni kuvaa kortissa samaa. Vanha on kuollut ja narri on vapautunut äkillisen herätyksen saattelemana. Laulavat linnut ovat viittaus seuraavaan korttiin (siitä kohta lisää).

et-56

et-57

Elliot ja E.T. lentävät vapautuneena taivaalla. Kuu hohtaa auringon valoa, joka on myös viittaus jo seuraavaan korttiin.

et-58

Kohtauksen lopussa Elliot ja E.T. kuitenkin syöksyvät maahan aivan kuten kortissa näkyvät ihmiset. Tämä ”putoaminen” on elämänkokemus, jonka jokainen henkisen polun kulkija joutuu jossain vaiheessa kokemaan. Ja vaikka en itsestäni halua tässä juttusarjassa puhua niin sen voin paljastaa, että itsekin olen tämän kortin kokenut elämässäni. Narrin matka on hyvin mielenkiintoinen!

et-59

Kortti 17: Tähti

RWS_Tarot_17_Star

Tähtikortissa nähdään jälleen tuttua veden / maan teemaa. Jo Kohtuus-kortin kohdalla selitin kuinka vesi kuvaa tarotissa alitajuntaa ja maa tietoista mieltä. Tai toisella tavalla katsottuna henkistä ja materiaalista.

Elokuvassa siirrytään seuraavaan kohtaukseen, jossa kello on 17 vaille 10. Kortin numero on 17. Luku 10 on monella tavalla erittäin merkittävä. En kuitenkaan ala selittämään sitä nyt. Ymmärtääkseen Tarotia täydellisesti, täytyy ymmärtää kolme muutakin oppia: kabbala, astrologia ja numerologia.

et-60

Seuraavaksi näytetään kuinka äiti puhaltaa 5 kynttilää sammuksiin. Nämä kynttilät ovat viittaus kortissa näkyviin 5 puroon, jotka syntyy naisen kaataessa vettä maalle. Tällä voidaan viitata ihmisen viiteen aistiin tai korkeampaan tietoisuuteen, etheriin, viidenteen elementtiin.

et-61

Seuraavaksi äiti siirtyy pöydän toiseen päähän ja puhaltaa sammuksiin 7 kynttilää. Tällä viitataan kortissa näkyviin seitsemään pieneen tähteen.

et-62

Pöydän keskellä on iso keltainen kurpitsa, jonka sisällä palaa myös kynttilä. Se viittaa kortin isoon tähteen. Äidillä on kädessään sauva, jossa on viisisakarainen tähti – pentagrammi. Tuolla 5-sakaraisella tähdellä äiti huitoo viittä kynttilää. Pentagrammi on myös viidennen elementin, etherin tunnus. Tunnetaan myös nimellä quintessence. Pentagrammin tärkein symbolinen vastine on Sirius-tähti, joka tunnetaan esoteerisissa piireissä nimellä ”Blazing star”. Aiheesta lisää eliittiblogissa: Sirius ja Washington DC. Kortin nimi on ”Tähti”.

et-63

Äidillä on edelleen yllään se pantteriasu, jonka jo aiemmin tulkitsin viittaavan ”vain oma turkki päällään”. Kortissa näkyy alaston nainen.

Elokuvassa näytetään seuraavaksi sirkkelin terää, joka on kiinnitetty levysoittimeen. Se hohtaa kuin tähti. Kyseessä on kuitenkin Saturnus-symboli. Tähti-kortin planetaarinen vastine on Saturnus. Saturnus tunnetaan ”mustana aurinkona” (=tähti). E.T. pyörittää omatekemäänsä ”ELpeetä” kirkkaan lampun valossa. Kaikki ovat viittauksia ”tähteen”.

et-64

et-65

Elliot on kiivennyt puuhun ja kiinnittänyt puun oksaan narun, joka on liitetty E.T.:n tekemään laitteeseen. Tällä viitataan korkeamman tietoisuuden ja maallisen yhdistämiseen (kortissa näkyy kuinka nainen kaataa vettä maalle ja veteen). Tästä oli juttua eliittiblogissa: Taru ja Totuus – Topeliuksen muistopatsas

Kahdeksankulmaisesta sateenvarjosta (aurinkosymboli = tähti) tehty lautasantenni on suunnattu tähtiin.

et-66

Seuraavaksi näytetään äiti kävelemässä autolle pentagrammi (tähti) suussaan. Miten monella tavalla Spielberg oikein haluaa kortin teemaa korostaa??

et-67

Auto on se Audi, josta oli aiemminkin puhetta. Neljä rinkulaa, neljä tarotin maata, neljä elementtiä, joiden yhdistymisestä syntyy viides elementti – ETher. Peruuttaessaan autoa tallista, äiti sanoo vain yhden sanan: ”Mexico”. Viittaus ”alempana” olevaan paikkaan karttapallolla, jossa perheen isä on. Äiti on USA:ssa eli ylempänä. Yhteys näiden välillä on katkennut.

Äiti lähtee pois talolta autollaan ja näytetään kuinka kahdeksan hallituksen agenttia tunkeutuu taloon. Taas numero 8, joka on auringon symboli (=tähti). Myös Tähtikortin numerologinen yhteenlasku on 8 (1+7).

et-68

Sitten näytetään kuinka Elliot rapsuttaa kädellään oikeaa poskeaan. E.T. rapsuttaa samaan aikaan vasenta poskeaan. Tällä viitataan oikeaan ja vasempaan aivolohkoon. Vastakohtien yhdistymiseen, tietoiseen ja alitajuiseen, kortin veteen ja maahan.

et-69

Kuun loisteessa (kuu hohtaa tähden valoa) nähdään E.T.:n tekemä kone. Levysoittimen neulan sijasta E.T. käytää haarukkaa. Ja jos muistetaan elokuvan alkukohtaus (hierofantti) niin ymmärretään mitä haarukka symobloi. Ristiä. Kohtauksessa kuuluu elektronista piipitystä. Kaikki hiuksenhienoja viittauksia tähtitaivaan ilmiöihin. Spielberg on nero. et-70

Elliot huutaa, että se toimii! E.T. ja Elliot lähettävät taivaalle signaalia (sanomaa), jonka Tarotin narri tässä kortissa on saanut koettavakseen. Tietoisuuden molemmat puolet virtaavat.

Samaan aikaan näytetään kuinka lasten tavutuskoneeseen on tullut heprealaisia kirjaimia muistuttavia merkkejä. Onko tämä viittaus ”Jahveen” ja korkeampaan tietoisuuteen? Heprean kielessä on 22 kirjainta, joista jokainen vastaa yhtä Tarotin ison arkanan korttia. Tarotia pystytään ”lukemaan” niin, että ison arkanan kortit jaetaan kahteen ”kabbalan elämänpuuhun”. 11+11.

et-72

Seuraavaksi näytetään kuinka kauris katselee taakseen (menneeseen) poikien touhuja. Tällä viitataan edelliseen korttiin (eläinradan merkkiin Kauris). Nyt ollaan kuitenkin jo vesimiehen merkissä.

et-76

et-77

Kohtauksen lopussa näytetään kuinka Elliot on maahan ”vajonneena” ja E.T. kurkottaa tähtiin. Viitaus kortin kahteen maljaan. Toinen kuvaa henkistä/alitajuntaa ja toinen maallista/tietoista. E.T. kurkottaa päällään taivaalle ja kädellään Elliotiin. Suora viittaus kortin aiheeseen (lukekaa tuo aiemmin linkkaamani linkki, jossa käsitellään Topeliuksen muistopatsasta!)

et-79 et-78

Seuraavaksi näytetään kuinka aamu on valjennut. ”Langan toisesssa päässä” ei enää näy E.T.:tä. Yhteys kahden vastakohdan välillä on katkennut. Taas päästään siihen Topeliuksen patsaaseen..

et-80

Lue seuraava osa ››

 

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *