E.T. – Narrin matka, osa 7

Tämä on jatkoa juttusarjan edelliselle osalle. Ensimmäiseen osaan pääset tästä.

Kortti 19: Aurinko

RWS_Tarot_19_Sun

Aurinko -kortti kääntyy elokuvassa hyvin yksiselitteisesti. On aamu ja Michael herää lastenhuoneen komerosta (jossa on se kahdeksankulmainen ikkuna = aurinkosymboli). Vierellä on tarotin narri (pelle-nukke), pöllö ja leijona. Jokainen noista on erittäin merkittävä, mutta tämän juttusarjan lukeneet ainakin tietää leijonan ja auringon yhteyden.

et-122

Veli tekee sormillaan Horuksen silmä -käsimerkin, joka viittaa auringonjumala Horukseen.

et-124

the-eye-of-horus

Sitten näytetään kuinka kukat kuolevat (viittaus siihen Elliotin kuolemaan/uudestisyntymään). Aurinko kuolee joka ilta herätäkseen taas uudelleen aamulla.

et-125

Sitten alkaa ns. synnytys. Elliot menettää lopullisesti yhteyden E.T.:hen. Se on kuvattu vielä niin, että ”zoomit vedetään taakse”. Katsoja on ikäänkuin ET, joka loittonee Elliotista.

et-126

Lääkärit repivät läpinäkyvät seinat alas (lapsivedet läks).

et-127

Elliot nähdään ”ratsastamassa” valkoisella sairasvuoteella kirkkaiden valojen loisteessa ja repimässä pyöreitä mittareita kehostaan. Viimeiseksi jää mittarit sydämen ja kolmannen silmän kohdalle. Puhutaan taas kabbalan elämänpuusta ja chackra-pisteistä. Kortissa pieni poika ratsastaa valkoisella hevosella.

et-130

E.T.:n sydänääniä kuunnellaan laitteella, jonka merkki on GOULD ja logo muistuttaa ristiä. Ei mikään GOD-viittaus? Mittarit näyttävät Zero-Zero, jolla viitataan taas tarotin Narriin, jonka numero on 0.

et-131

Sitten tulee E.T.:n elvytyskohtaus, jossa taas käytetään lääketieteellistä höpötystä ja numeroita, jotka vilisee piilotetuja viittauksia. Lääkäreitä on neljä, jotka varmaan viittaa neljään elementtiin. Ja E.T. keskellä on se viides. Ja jossain vilahtava sana ”fixed” sana voi viitata astrologian fixed ja mutable -juttuihin, mutta en jaksa näitä liirumlaarumeita lähteä tulkkaamaan.  Spielbergillä oli kuitenkin varmaan hauskaa jokaisen yksityiskohdan kanssa. Kaikki on joka tapauksessa Tarotista.

Äiti tulee Elliotin luo, joka huutaa ”Mom”. Niin… poika (maskuliini) kohtaa äidin (feminiini). Mom tulee sanasta ”moon”. Kuu ja aurinko kohtaavat eriytyneinä. Siitähän auringon (pojan) syntymässä on kyse.

et-132

Takaa kuuluu, kun lääkäri sanoo, että jatketaan elvytystä. ”Let’s continue CPR”. Senkin Spielberg-vekkuli! CPR on numerologisesti aurinko-kortin numero 19! (C=3, P=7, R=9).

Sitten siirrytään ulkotilaan, ulos kohdusta… Kolme miestä kantaa oudon näköisiä esineitä. Ikäänkuin pyramidioneja. Niin, sellainen oli myös Gizan suuren pyramidin päällä ja siihen heijastuneesta auringon valosta ja sen säteistä kerrotaan heprealaisten aakkosten syntyneen. Niitähän on se 22 kpl, yksi jokaista Tarotin ison arkanan korttia kohti. Aurinko.

et-133

Sitten näytetään kuinka poliisi pitää ihmisiä pihan ulkopuolella. Poliisilla on 8-kulmainen päähine. Oktagoni on auringon symboli. Vieressä näkyy pojat ja heidän vierellään kaksi naista (two ladies), joista toinen ottaa valokuvaa. Se ei ole mikään sivuseikka. Se on Spielbergin jättämä piilojuttu. Aiheesta lisää täällä: Elokuvien esoteeriset tasot, osa 1

et-135

Pojat toistelevat, että jotain on tapahtumassa ”Happening”. Aina jos jotain sanaa toistellaan pysähdyn miettimään miksi. Varsinkin kohtauksessa, jossa näkyy kaksi naista vieressä. Ja mistä sana ”happen” tulee etymologisesti? Sanasta ”hap”. Viitataanko tässä Egyptiläisiin jumalhahmoihin Hap-Reset ja Hap-Meht? Eli liittyisi suoraan Gremlins-elokuvan kahteen naiseen ja Nun-jumalattareen? Niin.. se taas siitä Hollywood-leffojen pinnallisuudesta. Eikun koulun penkille takas!

Sitten näytetään kuinka E.T. on kuollut. ”EKG on tasainen” sanoo lääkäri ja julistaa E.T.:n kuolleeksi. ”EKG” on numreologisesti 5. Viides elementti on tässä kohtauksessa symbolisesti kuollut. Yhteys tietoisen ja tiedostamattoman, maallisen ja henkisen, feminiinin ja maskuliinin välillä on katkennut.

et-136

Lääkäri kysyy mitä kello on, johon hoitaja vastaa ”1536”. Lääkäri toistaa numerot perässä muodossa ”15 hours, 36 minutes”. Ja taas numerologian mestari Spielberg tykittää. 1+5+3+6=15 = 6 eli daavidin tähti. Sana ”hour” tulee Horuksesta, aurinkojumalasta ja sana ”minute” tulee kuusta (moon). Taas puhutaan vastakohdista.

E.T. näkyy tässä kohtauksessa vain lasisen läpinäkyvän kuution läpi. Taas mennään geometriaan ja syviin symbolisiin vesiin… Musta aurinko, saturnus on auringon vastapari. Kuutio on Saturnuksen symboli.

et-137

Sitten ”isähahmo” riisuu valkoisen kypärän ja tulee Elliotin vierelle katsomaan E.T.:tä. Kyseinen kohtaus on hyvin ”uskonnollis-sävytteinen”. Ja miksei olisi. Tähän on laitettu samaan kuvaan isä, poika ja pyhä henki. Valkoiset vaatteet ja viitat viittaa viattomuuteen, joka näkyy myös kortissa pienen pojan ominaisuutena.

et-139

Isä ”sulkee E.T.:n silmät”. Käsi kolmannen silmän päällä.

et-140

Aiemmin huomautin kuinka E.T. nähtiin läpinäkyvän kuution läpi. Tämän kohtauksen lopussa nähdään kuinka E.T. makaa arkussa (kuutiossa), joka on toisen kuution sisällä (seinät). Kuutio kuution sisällä on viittaus ”hypercubeen”. Neliuloitteinen hyperkuutio on myös neljänteen tilaulottuvuuteen laajentunut tesserakti. Tätäkin käytetään esoteerisissa piireissä ja se on erittäin merkittävä symboli. Puhutaan eri ulottuvuuksista, joiden välillä sielukin mahdollisesti liikkuu. Tämä menee jo niin diipiksi, etten enempää avaudu aiheesta.

et-142

images

Kortti 20: Tuomio

RWS_Tarot_20_Judgement

Kortissa ”tuomio” nähdään kuolleita ihmisiä nousemassa arkuistaan. Elokuvassa näkyy myös arkku.

et-141

”Isä-hahmo” avaa arkun kannen (suoraan kortista)

et-143

Elliot ja E.T. ovat yksi ja sama henkilö. Tässä kohtauksessa he ovat sekä arkussa että sen ulkopuolella. Ja vielä kuutiossa / kuution ulkopuolella toisen kuution sisällä. Erittäin symbolista, johon meikäläisen kaltaisen perusjampan tajunta ei meinaa riittää.

et-144

E.T. on harmaa aivan kuten kortin hahmot.

et-145

Elliot pitää puheen E.T.:lle. Tismalleen sama juttu kuin elokuvassa Matrix, jossa Trinity herätti Neon eloon. Elliot sanoo ”I love you”, jonka jälkeen E.T. herää henkiin. Kuollut nousee arkustaan. Kortissa viitataan siihen, että Narri on käynyt läpi symbolisen kuoleman ja herännyt elämään ”todellisen minän” kanssa, psyykkisten vastapuolien yhdistyttyä. Kortissa näkyvä torvea soittava enkeli kuvaa narrin eli meidän kaikkien ”sisäistä korkeampaa minää”, joka herää jossain vaiheessa eloon, jos käy tarpeeksi pitkän narrin matkan elon tiellä.et-146

Arkun kansi avautuu ja henkiin palannut E.T. toistelee noin 100 kertaa sanoja ”Phone Home”, jolla viitataan myös tietoisuuden tasojen yhdistymiseen.

et-147

Elliot joutuu piilottamaan E.T.:n maallisilta hahmoilta, jotka eivät ymmärrä mistä ”mörrimöykyssä” on kyse. Elliot alkaa vääntämään tekoitkua. Tämä on suora viittaus pseudo-minään, jollaista me kaikki kannamme päivättäin mukanamme. Teeskentely nyky-yhteiskunnassa on mennyt niin pitkälle, että harva edes tajuaa, että sisällä voisi olla joku todellisempi Minä.

et-148

Sitten näytetään kuinka kukat heräävät takaisin eloon. Kuolleet nousevat arkuistaan. Elliot tekoitkee ja nauraa samaan aikaan. Tuomio-kortti on äärimmäisen positiivinen, vaikka ensivilkaisulta se saattaa näyttää negatiiviselta. Kyseessä on uuden elämän alkaminen.

et-149

Elliot kertoo Michaelille, että E.T. elää. Michael riemastuu niin, että lyö päänsä kattoon. Tämä on viittaus siihen, että hän ei ole vielä päässyt samaan vaiheeseen matkallaan kuin veljensä. Arkun kansi on vielä ns. kiinni.

et-151

Arkku tämäkin:

et-152

 Lue seuraava osa ››

 

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *