E.T. – Narrin matka, osa 8

Tämä on jatkoa juttusarjan edelliselle osalle. Ensimmäiseen osaan pääset tästä.

Kortti nro 21: Maailma

RWS_Tarot_21_World

Kortti 21 on ”narrin matkan” päätös (ja samalla uuden syklin alku). Kortissa näkyvä hahmo on jumalatar Sofia. Kulmissa nähdään samat astrologiset hahmot kuin Kohtalonpyörä-kortissa: vesimies, kotka (skorpioni), härkä ja leijona. Seppele kuvaa ikuisuutta ja syklisyyttä. Kortin planetaarinen vastine on Saturnus, ajan jumala. Seppeleen  kuvaama ikuisuus, ympyränmuoto, omaa häntäänsä syövä Ouroboros-käärme… Kaikki viittaavat aikaan ja syklisyyteen. Kuolemasta alkaa aina jotain uutta. 

Elokuvassa äiti juttelee ”isähahmon” kanssa. Mies puhuu siitä miten pitkään he joutuvat olemaan tarkkailussa. Hän sanoo ”8 days to 2 weeks”. Mitä se on, jos lasketaan päivät? 8 pv + 7 pv + 7 pv… Niin… 22 pv. Tarotin isossa arkanassa on 22 korttia. Olemme nyt viimeisessä kortissa, joka on numeroltaan 21, mutta koska narri on nro 0, on tämä maailma-kortti pakan 22. kortti. Ison arkanan kortit 22 ja heprean kielen kirjaimet (22 kpl) läpi käytynä.

et-154

Sisko antaa äidilleen kirjeen ja sanoo: ”Minun piti antaa tämä sinulle vasta kun he ovat poissa”. Viittaus narrin tarinan päätökseen.

Sitten näytetään kuinka Elliot juoksee putkea pitkin, joka on ympyrän muotoinen. Se kuvaa aikaa, jossa me kaikki elämme omaa putkijuoksuamme. Saturnus – ajan jumala on Maailma-kortin planetaarinen vastine. Elliotin punainen huppari on viittaus kortin seppelettä koossa pitäviin punaisiin nauhoihin (ribbons of eternity).

et-155

Yksi kortin yksityiskohta liittyy geometriaan. Kortissa nähdään ympyrä ja neliö. Kortti on neliskulmainen ja sen kulmissa on neljä eläinradan hahmoa. Keskellä on ympyrä. Elliot saapuu pyörestä putkesta neliskulmaisen pakettiauton luo.

et-157

Veli katsoo peiliin (suorakulmio) ja siinä on pyöreä lisäpeili.

et-161

”Square” ja ”Circle” liittyy alkemiaan..

maier-21

Elliotin veli lähtee ajamaan autoa ja takana oleva putki katkeaa. Uusi sykli on siis alkamassa..

et-159

Maailma-kortin ympyrä-muotoon päästään kunnolla käsiksi siinä vaiheessa, kun auto saapuu kukkulalle, jossa on puolipallon muotoinen kiipeilyteline. Se muistuttaa maapalloa, jonka päälle on piirretty sen energiapisteet / chakrat.

et-167

Sitten näytetään kuinka 4 poikaa (kortin kulmissa näkyvät eläinradan hahmot) lähtevät auttamaan Elliotia ja ET:tä. Kaikki suoraan kortista.

et-169

et-170

et-171et-172

Neljä ”evankelistaa” taivaalla:

et-173

Sitten saavutaan perille ja nämä neljä eläinradan merkkiä näytetään katsomassa kohti ”avaruusalusta”:

et-176

Elliotin sisko tulee sanomaan jäähyväiset E.T.:lle. Siskolla on samanlainen lettisidos kuin Maailma-kortin seppeleessä.

et-177

Michael sanoo tässä vaiheessa siskolle: ”Se ei tunne hyvästit-käsitettä”. Hmm.. Niin. Kyse on tietoisuuden tasosta, ei mistään avaruusoliosta. Miten tietoisuuden taso voisi tuntea sanan hyvästi?

E.T. ja Elliot halaavat. Narrin matka on tullut päätökseen. Sofia on saavutettu.

et-180

E.T. sanoo vielä, että ”tulen aina olemaan täällä” ja näyttää elliotin otsaa. Taas viittaus siihen, että puhuttiin ns. kolmannesta silmästä, käpyrauhasesta ja korkeammasta tietoisuudesta.

et-181

et-182

 

Kortti nro 0: Narri

RWS_Tarot_00_Fool

Kuten juttusarjan alussa kerroin, on Narri-kortti sekä tarinan alku että loppu. Eliittiblogia lainaten:

Kun sielu ”astuu peliareenalle”, hän on tabula rasa, tyhjä kangas, eli Narri. Narri on nuori, naivi, huoleton ja innokas matkalle lähtijä, jolla ei ole vielä aavistustakaan siitä mitä kaikkea hän tulee kokemaan. Kaikki ison arkanan kortit kuvaavat tätä tulevaa matkaa ja sen eri vaiheita. Lopussa odottaa Maailma-kortti, jossa on tiedon ja viisauden jumalatar Sofia. Hän on sielu, joka on saavuttanut viisauden ja kypsyyden – kulkenut ison arkanan matkan päätyyn asti.

Jos katsotaan korttia ja sen kuvitusta, nähdään narri ja hänen opas, Anubis-koira. Tätä samaa symboliikkaa käytettiin mm. Wonderful Wizard of Oz -elokuvassa, jossa seikkailee Dorothy ja hänen koiransa. Kaikki muutkin hahmot siinä elokuvassa on otettu suoraan Tarotista. Lukemattomat muutkin elokuvat kertovat tästä samasta asiasta eli narrin matkasta. Mutta sitä ei jostain syystä kerrota meille edes ilmaisutaidon opettamiseen tarkoitetuissa kouluissa. Syytä voi jokainen itse miettiä.

E.T. -elokuva päättyy Narri-korttiin, jossa Elliot seisoo koiransa (Anubis – sielun opas) kanssa avaruusaluksen vierellä. Portaat (jaakobin tikkaat) vievät E.T.:n takaisin avaruusalukseen.

et1

E.T. on siis vertauskuva ETheristä, viidennestä elementistä, korkeammasta tietoisuudesta, vastakohtien yhdistymisestä… Sitä korostetaan vielä niin, että avaruualuksen ovi sulkeutuu ja se jättää näkyviin viisisakaraisen tähtikuvion (pentagrammi) ja E.T.:n punainen sydän näkyy sen läpi.

et3 et4 et5

Alus on pyöreän pallon muotoinen, joka viittaa siihen, että kyseessä on 0-kortti. Se sama joka nähtiin jo elokuvan ensihetkillä. Kaiken alku ja loppu. Narrin matkan päätös ja alku.

et-185

Alus lentää taivaalle ja jättää taakseen esoteerisen symbolin: rainbow bridge

et7

Ainiin ja one more thing… Kun E.T. kantaa Elliotin siskolta saamansa kukan avaruusalukseen, miltä se näyttää?

et-184

Pöllön symboliikasta voisikin sitten kirjoittaa seuraavat pitkät tarinat, jos jaksaisi…

Kiitos kaikille. Toivottavasti tämä pitkä juttusarja avasi jotain puroja jonkun päässä. Muuten kaikki vaiva olisikin ollut turhaa.

—–

Lisäys: Jos kiinnostuit aiheesta ja haluat toisen esimerkin Tarotin kätkemisestä elokuviin, lue aiempi juttuni Truman Show -elokuvasta. Siihen kaikki 22 korttia oli kätketty yhteen 5 minuutin pätkään! Varmasti ennätys!

—-

2 kommenttia artikkeliin ”E.T. – Narrin matka, osa 8

  1. Tuli mieleen tosta kun ne menee siitä putkesta (”synnytyskanava”) ulos. Joissain vanhoissa tarot-pakoissa se Maailma-kortin seppele on vesica piscis -muodossa, mikä on tietenkin vulvan symboli.

    Vastaa

  2. Hyvä huomio! Lisäsin muuten tämän jutun loppuun linkin siihen aiemmin tekemääni Truman Show -analyysiin. Siinähän koko pakka oli kätketty n. 5 minuutin jaksolle. Onko kukaan onnistunut rikkomaan sitä ennätystä tai edes yrittänyt?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *