E.T. – Narrin matka, osa 6

Tämä on jatkoa juttusarjan edelliselle osalle. Ensimmäiseen osaan pääset tästä.

Kortti 18: Kuu

RWS_Tarot_18_Moon

Kuu-kortissa nähdään kuun jumalatar Isis itkemässä Osirista. Keltaiset kyyneleet leijailevat taivaalla. Etualalla nähdään kolme eläintä: koira, susi ja rapu. Kuu näyttää myös auringolta, koska valo, jota kuu heijastaa on auringon valoa. Kyseessä on feminiini-maskuliini -symboliikka.

Elokuvan seuraavassa kohtauksessa nähdään kolme hahmoa (veli, sisko ja poliisi). Neljäs hahmo on äiti (tässä kontekstissa kuun jumalatar). Sisko sanoo, että isä on Meksikossa (viittaa symbolisesti Osirikseen) ja äiti alkaa itkemään. Suoraan kortista.

et-82

Äiti pitää kohtauksessa kiinni jääkaapista, joka on valkoinen ja kylmä. Sekin on viittaus kuuhun. Sitten Elliot löytyy seisomasta jääkaapin takaa ja hänkin alkaa itkeä. Hän itkee, koska on kadottanut E.T.:n (äiti itkee maskuliinin perään ja Elliot feminiinin perään).

et-83

Sitten veli lähtee etsimään E.T.:tä ja tulee takaa-ajokohtaus. Oletteko muuten koskaan miettineet miksi takaa-ajokohtaukset ovat niin suosittuja? Mitä osaa alitajunnassamme tällainen puhuttelee? Miksi jonkun “perässä roikkuminen” on niin kiehtovaa meistä? Niin katsokaa korttia. Eikä auto varmaankaan sattumalta ole vaalean siniharmaa…

et-84

Sitten Spielberg pistää taas parastaan. Hän tuo esiin kortissa näkyvät kaksi pilaria. Jaa miten? Veli tekee äkkikäännöksen ja ajaa kahden roskalaatikon välistä pyörällään niin, että molemmat “tornit” kaatuu. Huh!

et-85

Veli pääsee kukkulalle ja löytää E.T.:n kummitusviitan. Viittaus kuuhun.et-86

Mietitäänpä hetki… Kuu heijastaa auringon valoa eli se on eräänlainen illuusio – aivan kuten valkolakanainen kummitus. Myös Tarotin kuu-kortissa on tällainen esoteerinen taso. Narrin pitää oppia erottamaan alitajunnan luomat illuusiot ja todellisuus.

Seuraavaksi näytetään kuinka veli löytää E.T.:n purosta. Se makaa kohdassa, jonka vieressä on ympyrän muotoinen tunneli (kuusymboli).

et-88

E.T.:n vieressä on supikoira (raccoon). Ei kai Spielberg pelkästään huvikseen ole supikoiraa elokuvaan palkannut? Kai sillä joku merkitys on? Niin… Mitä nähdään kortissa? Susi ja koira!

et-89

Veli kuulee taivaalta helikopterin äänen ja katsoo taivaalle (viittaus kuuhun). Sitten hän peittelee E.T.:n valkoisella lakanalla (viittaus kuuhun).et-90

Sitten veli menee kotiin ja paljastaa äidille, että “mörrimöykky on totta” eli näyttää äidille E.T.:n. Hän puhuu siitä termillä “Goblin” eli peikko.

et-91

Veli rikkoo tässä äidiltään “epärealistisen kuvan todellisuudesta”, joka on Kuu-kortin keskeinen teema, illuusion erottaminen todesta. Ennen paljastusta veli kuitenkin pyytää äitiään vannomaan parhaan mahdollisen valan “The most excellent proimmse you can make”. Ja mitä aiti vastaa? Vain yhden sanan: Michael. Eksoteerisesti elokuvaa katsova popcornin mussuttaja ajattelee, että äiti tässä vain ojentaa poikaansa. Esoteerinen Spielberg tarkoittaa kuitenkin jotain ihan muuta… Michael tulee heprean kielestä… “who is like God?”

et-93

Sitten Michael avaa oven ja näyttää äidilleen E.T.:n. Se on kuun kalpea. E.T. kurkottaa ylöspäin kädellään (äitiä eli kuu-hahmoa kohti) ja sanoo “Mom”, joka tulee etymologisesti sanasta “Mon” eli kuu.

et-96

Äiti näkee tässä kohtauksessa ensimmäisen kerran elämässään E.T.:n joka siis symboloi “korkeampaa minää”. Äidiltä kaatuu kahvit lattialle. Jos joku on jaksanut lukea tämän juttusarjan kokonaan niin tietää jo mitä Tarotissa tarkoittaa, kun kaadetaan “maljasta vettä”…

et-95

Ja mitkä ovat äidin ensimmäiset sanat tämän jälkeen? Michael. Sen jälkeen äiti komentaa lapset alakertaan. Vapaamuurarisymboliikkaa. Samaa mitä on Tikkurilassa veistoksessa nimeltä “Tie ylös ja alas on yksi ja sama”. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:

mason

et-98

Kohtauksessa Elliotin sisko sanoo kaiken vielä ääneen, jotta tyhmempikin katsoja tajuaisi:

et-97

Vai tajuaako? Pitäisikö vielä vähän jeesata? No Spielberg huutaa tässä kaikilla keuhkoillaan. Hän yrittää saada katsojia heräämään todellisuuteen (totuus = tarot). Mitä elokuvassa näytetään?

et-99

Perheen ovelle tulee Apollo 11 -pukuun sonnustautunut astronautti. En ole kuullut kenenkään ihmettelevän sitä miksi elokuvassa nähdään astronautti. Se ei liity yhtään millään tavalla koko elokuvaan. Olemmehan elokuvassa sentään maan päällä. Apollo 11 oli kuuluisa ensimmäinen miehitetty kuulento. Kun mietitään, että kortti liittyy illuusion ja todellisuuden erottamiseen, ollaankin aika jännien tulkintojen äärellä.

Mutta kohtaus jatkuu. Pöydällä nähdään leikkijuna, joka lähtee pyörimään ympyrää (viittaus kuun kiertoon). Astronautit hyökkäävät taloon sisään, jolloin äiti huutaa “This is my home” eli “Tämä on minun kotini!”. Tässä nähdään siis kuun jumalatar Isis huutamassa Apollo 11 astronauteille, että tämä on minun paikkani! Tajutkaa pahvit!

Seuraavaksi elokuvassa näytetään kuinka koko talo on kääritty pakettiin (vertauskuvallisesti kohtu) ja sieltä tulee vain yksi putki pois. No en nyt viitsi selittää mitä se kuvaa. Jokainen miettiköön itse.

et-103

Tiedemiehet valmistautuvat toimenpiteeseen ja vetävät kumihanskoja käteen..

et-105

E.T. ja Elliot ovat tässä elokuvan kohtauksessa siis kuolemassa. Tässä vaiheessa on ehkä hyvä käyttää hetki aikaa siihen mitä “symbolinen kuolema” esimerkiksi vapaamuurareille merkitsee.

captmorgan_p110b

“Mithran uhrimenoissa neofyytti antoi vihkimyksen aikana esinäytöksen, jossa hän oli kuolevinaan, ja tätä seuranneessa kohtauksessa näytettiin, kuinka hän itse “syntyi uudelleen kasteriitin kautta”. Osaa tästä seremoniasta näyttelevät vielä tänäkin päivänä vapaamuurarit. Siinä neofyytti makaa kuolleena, kuten Suur-Mestari Hiram Abiff, ja hänet nostetaan leijonan käpälän väkevällä otteella.” – H.P. Blavatsky (Hunnuton Isis)

(tämä oli lainaus eliittiblogista)

Kannattaa huomioida sekin, että vapaamuurarit käyttävät kuolema -rituaalissaan vasaraa. Vasara nähtiin myös elokuvan alussa, jossa viitattiin sydämen punnitsemiseen kuoleman jälkeen. Huomasiko kukaan? Vasara oli siinä värityskirjassa sydämen alapuolella.

Mutta jätän tämän kuolema-aiheen nyt hetkeksi sivuun ja palaan elokuvan pariin…

Elokuvan seuraavassa kohtauksessa näytetään taas sitä elokuvan “isä-hahmoa”, josta puhuin aiemmissa osissa. Hän sonnustauu suojapuuun ja seisoo pakettiautossa, johon putki johtaa.

et-106

Sitten hän lähtee kulkemaan putkea pitkin kohti “taloa”. Avainnippu kilisee koko matkan ajan korostaen, että tämä on se sama hahmo joka nähtiin metsässä, vuorella ja nyt taas talolla.

et-107

Tämän on päivänselvää kuu-symboliikkaa kunhan tajuaa mistä on kyse. Lukekaa eliittiblogin juttu kuukultista.

Sitten siirrytään talon (kuu) sisälle, jossa lääkärit ovat valmistautumassa operatioon. Suojahansikkaat ja sakset… Mitä luulette.. Minkälaista operaatiota tässä alitajuisesti ollaan aloittamassa?

et-109

Ymmärrän kyllä, että kaikki eivät ole eläessään olleet mukana synnytyksessä eivätkä tiedä millaista se on, mutta tässä vaihessa saisi kyllä jo käyttää omaa päätään.

Taustalla näkyy tv, josta Elliotia ja E.T.:tä tarkkaillaan (ultraääni-vertaus). Täytyy ymmärtää elokuvan esoteerinen taso. He ovat yksi ja sama ihminen. Sitä tässä korostetaankin. Lääkäri kysyy “ajatteleeko Elliot sen ajatuksia”. Veli sanoo “Ei vaan tuntee hänen tunteitaan”. Tämä on erittäin iso yksityiskohta. Puhutaan jälleen kaksikon feminiini-puolesta. Kuu-symboliikasta.

et-112

Sitten tulee mielenkiintoinen kohtaus, jossa pääosaa tuntuvat esittävän erilaiset numerot ja lääketieteellinen jardon. Hyppään sen yli vaikka arvatenkin se on täynnä Spielbergin mainiota numerologia-tietämystä. Kiinnostavampaa itsestäni on kuitenkin se, että seuraavassa kohtauksessa Elliot kohtaa sen “isähahmon”. Hän sanoo olleensa metsässä.

et-115

Elliotin kuva heijastuu suojapuvun kuvusta, jolla viitataan taas kuuhun. Ja olemmehan edelleen “kohdun sisällä”. Lääkäri sanoo miehelle, että hän ei voi puhua. Mies sanoo, että “Hänen täytyy puhua nyt”. Synnytyksessä mukana olleet tietävät, että vastasyntyneen on päästettävä ensimmäinen parkaisu tai muuten ollaan pulassa.

Isä kyselee Elliotilta mitä metsään viety “communicator” tekee. Hän sanoo myös odottaneensa tätä hetkeä 10-vuotiaasta saakka. Kabbalan elämänpuussa on 10 sefiraa. Luku on se tärkeimmistä tärkein. Isä puhuu ihmeestä (miracle).

Yksi lääkäreistä alkaa selittämään, että E.T.:n DNA ei ole samanlainen kuin ihmisillä. Ei neljää “nucleotideä” vaan kuusi. Tässä leikitään geometrialla, jota tulee myös ymmärtää numerologian ohella, jos aikoo ymmärtää Tarotin oikein. Luku kuusi viittaa kuusisakaraiseen tähteen, joka tunnetaan myös “daavidin tähtenä”.

star_of_david-svg

Tämä muoto muodostuu kun kaksi kolmiota kohtaavat. Puhutaan jälleen vastakohtien yhdistymisestä.

Sitten elokuvassa näytetään aivokäyrää ja lääkäri sanoo, että ne ovat epäsynkassa. Puhutaan jälleen oikeasta ja vasemmasta aivolohkosta. Feminiinistä ja maskuliinista.

et-117

Yksi lääkäreistä puhuu sinus rytmin normalisoitumisesta. Sana SIN tulee mesopotamialaisesta kuun jumalasta Sin. Kun pappi sanoo “älä tee syntiä”, sillä tarkoitetaan vain feminiinisyyden välttämistä. Tästä oli juttua myös siellä eliittiblogissa ja myös Michael Tsarion luennoi tästä aiheesta pitkät pätkät.

Elokuvassa lääkärit sanovat, että “poika on tulossa takaisin” ja että he ovat nyt “eroamassa”. Tällä viitataan puhtaasti siihen, että Elliot on “uudelleen syntymässä” ja irtautumassa feminiinistä (vertauskuvallisesti äidistään).

et-119

Lue seuraava osa ››

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *