Peltokuviot ja synkronisiteetit

Tämä juttu käsittelee Suomusjärven peltokuvioon (2006) liittyvää henkilökohtaista synkronisiteettiä. Liikutaan siis melkoisen metafyysisessä aihepiirissä. Tai noh, tulkitkaa itse miten haluatte. Yritän kuitenkin selittää tämän ymmärrettävästi. 

Tämä blogi sai alkunsa siinä vaiheessa, kun omat silmäni alkoivat avautua sille tosiasialle, ettei maailma tosiaankaan ole sellainen paikka miksi suurin osa ihmisistä sitä luulee. Lopullisen potkun ”tälle tielle” antoi henkilökohtaisesti koetut oudot unikokemukset ja intuitiivinen tieto siitä, että maailmassa on jotain isoa, josta meille ei kerrota. Tietysti myös 9/11-iskuilla ja niiden taustalla olevien valheiden tajuamisella oli iso vaikutus asiaan.

Tässä yhteydessä on pakko myös mainita tv-sarja The Prisoner (1967), jonka katsominen oli melkoinen ”mindjob”. Samanlainen kokemus oli myös elokuva The Matrix (1999) jonka satuin näkemään ensi-illassa aivan uskomattoman sattuman ansiosta, vaikka en edes etukäteen tiennyt mikä elokuva se oli. Nuo teokset nähtyäni tajusin (tai oikeastaan tunsin), että niissä kerrottiin jotain suurta.

wakeup

Synkronisiteetti on eräänlainen henkilökohtainen ”Wake up, Neo” -kolkutus. Se ei välttämättä merkitse muille yhtään mitään, mutta kokijalle itselleen se tuntuu oudolta tai muulla tavalla merkittävältä yhteensattumalta. Monille on varmaan käynyt näitä outoja juttuja, että miettii esim. jotain ystävää, jota ei ole pitkään aikaan nähnyt ja samalla hetkellä hän soittaakin sinulle. Tai sellaisia, että näkee kaupungilla tai tv:ssä jotain sellaista, joka tuntuu liittyvän omaan elämään ihan oudon läheisesti.

Itselleni tällaisia ”synkkia” tapahtuu välillä ihan pelottavalla tahdilla. Yleensä en niistä kertoile enkä kirjoittele, mutta tällä kertaa teen poikkeuksen. En tiedä miksi, mutta tuntuu vain siltä, että tämä kokemus pitäisi jakaa. Tämä synkronisiteetti oli myös syy siihen miksi julkaisin Martin Keitelin vanhan (2010) haastattelun eilen uudelleen.

Eli mennään asiaan.

Eilen töissä ollessani päätin etsiä YouTubesta jotain vähän positiivisempaa katseltavaa / kuunneltavaa, koska olin vajonnut aika syvälle noihin Pizzagate-juttuihin ja muutenkin synkkiin aiheisiin. Mieleen tuli jostain kumman syystä ajatus, että olisiko Martin Keitelistä mitään juttua YouTubessa. Ja hieman yllättäen YouTubesta löytyikin tuore haastattelu tältä vuodelta (2016). Videon visuaalinen tyyli ja haastattelijan habitus oli sen verran ”ufoja”, että ennakkoluulot meinasi iskeä päälle. Onneksi kuitenkin katsoin videon, sillä Martin puhui siinä paljon asiaa. Ja sitten tapahtui myös jotain outoa.

Kun katselin tuota videota, tajusin miten tärkeä osa peltokuvioilla oli oman ”truth seeking tripin” alkuvaiheessa. Tajusin senkin, ettei sillä ole juurikaan mitään väliä mistä ne peltokuviot tulevat. Vaikka ne olisi ihmisten tekemiä, niillä saattaa silti olla merkillisiä synkronistisia ulottuvuuksia. Martin kertoo hienosti tuolla videolla esim. siitä kuinka outo kokemus peltokuvion tekeminen hänelle itselleenkin oli ollut.

Näitä miettiessäni muistin, että Suomusjärvelle ilmestyi peltokuvio vuonna 2006. Tämä tapahtui juuri samaan aikaan, kun siellä vietettiin appiukkoni 60-vuotis syntymäpäiviä! Minun olisi tietysti pitänyt olla paikalla, mutta olin saanut silloisesta työpaikasta oudon ehdotuksen lähteä Italiaan, Crotoneen enkä oikein sitä voinut jättää väliinkään. Niinpä olin Crotonessa juuri silloin kun olisi pitänyt olla Suomusjärvellä.

Outous ei kuitenkaan lopu tähän. En nimittäin kuullut tästä peltokuviosta kuin vasta 2009 heinäkuussa – juuri silloin, kun olin aloittanut tämän blogin pitämisen ja kiinnostunut peltokuvioista. Miten on mahdollista, että olin onnistunut välttämään Suomusjärvelle menemisen juuri tuolloin ja miten on mahdollista, että kuulin tuosta peltokuviosta appiukoltani juuri silloin kun olin alkanut tutkimaan niitä ja kirjoittamaan aiheesta blogiini? Whaaat??

Mutta tarina jatkuu… Eilen mietin tätä kummallista sattuma-vyyhtiä ja katselin Martin Keitelin tuoretta haastattelua. Sitten videossa tuli kohtaus, jossa Martin sanoi tuntevansa kehossaan outoja väreitä puhuessaan peltokuvio-aiheesta. Samalla oudot väreet alkoivat mennä itsellänikin. Muistin nimittäin viime viikolla vilkaisseeni tuttavaperheen luona filosofian oppikirjaa. Se sattui avautumaan juuri siltä sivulta, jossa puhuttiin Pythagoraasta. Sivulla oli myös kartta, josta oli korostettu yksi kaupunki: Crotone. Tämä siitä syystä, että juuri sinne Pythagoras perusti koulunsa!

Mielessä alkoi pyörimään ajatus – onko taas joku outo synkka tulossa? Kaivoin kännykän esiin ja kirjoitin Googlen kuvahakuun sanat ”Pythagoras Geometry”. Ajattelin, että ei voisi varmaan mitenkään olla mahdollista, että Pythagoras olisi tehnyt jotain sellaista, joka muistuttaisi sitä Suomusjärven kuviota. Tuossa vaiheessa en itse muistanut Suomusjärven kuviosta mitään muuta kuin sen, että siinä oli allekkain kaksi ympyrää, jotka eivät olleet toisiinsa nähden täysin suorassa linjassa. Niinpä ajattelin, että jos kuviolla olisi jonkun oudon sattuman kautta yhteys Pythagoraaseen, voisi Googlen kuvahaku tuoda haulla jonkun tuota vastaavan kuvan.

Ja arvatkaa mikä oli ensimmäinen kuva, jonka löysin hakusanoilla ”Pythagoras Geometry”……. ??? Kyllä, arvaatte oikein!

pythagorasgeometry56

On vaikea selittää sitä fiilistä, joka tässä vaiheessa tuli. Olin kananlihalla varmaan puoli tuntia. Tulin kotiin ja kaivoin Suomusjärven peltokuvion kaavion Martin Keitelin nettisivuilta. Laitoin sen Photoshopissa päällekäin tuon Pythagoras-kaavion kanssa. Ja arvatkaa osuivatko rinkulat lähellekään kohdilleen? Ööö.. no miten olisi pikselin tarkasti? Voitte itse ladata kuvat ja tarkistaa asian omalla koneellanne.

pythaAikamoista. Voi hyvin olla, että tuossa Suomusjärven kuviossa ei ole mitään yhteyttä Pythagoraseen, Crotoneen tai tähän matemaattiseen kuvioon, mutta ajatteluketju, joka tähän kaikkeen johti oli värisyttävä. Värinät jatkui vielä pitkään tämän jälkeenkin, kun aloin lukemaan sivua, josta tuo Pythagoraan kaavio löytyi. Sivu nimittäin kertoo säieteoriasta, joka liittyy myös painovoimaan: Infinity, Patterned Symmetry, Pythagoras, and the Black Hole at the Edge of the Universe

Olin aiemmin samana päivänä miettinyt litteän maan teoriaa, painovoimaa ja lapsena / nuorena kokemiani yöllisiä kauhukohtauksia. Muistaakseni selitin kauhukohtauksen sisältöä joskus jotenkin näin: ”Siinä on jotain karmivaa äärettömän isoa ja äärettomän pientä.”

Niin.. Mitä lukee tuossa Pythagoraan kaavion yläpuolella….? ….

Pythagoras, however, applied his string theory, that is, the golden ratio, to the subatomic and the macro-atomic world (Ferguson 2008; Guthrie and Fideler, 1987; Stanley 1687/2010). In one direction the golden triangle grows infinitely smaller. In the opposite direction it grows infinitely larger, with the same spiraling pattern repeating itself forever. Pythagoras also taught that these patterns, as exemplified by the golden ratio and the golden triangle, are repeated throughout nature and describes the nature of the universe.

Eli nyt pitää sitten tehdä seuraavaksi varmaan juttu säieteoriasta 🙂

Update: Vanhentuneita linkkejä ja joku vanhentunut lause poistettu jutun lopusta.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *