Mikä on valeuutinen?

Valtamediassa on lanseerattu ryminällä uusi käsite: Valeuutinen (englanniksi fake news). Tämä termi on otettu isolla kädellä käyttöön varsinkin Pizzagaten yhteydessä. 

Aiemmassa jutussa pyysin Iltasanomien toimittajalta Anna Nuutiselta selvitystä mikä osa ”Pizzagatessa” on valetta. Samaa voisi kysyä myös Iltalehden toimittajalta Markus Tiittulalta, kuten Eliittiblogi hyvin tarkensi.

Esitän kysymyksen nyt uudelleen. Osaako kukaan vastata? Mikä osa Pizzagatesta on valetta? Pizzagate koostuu jotakuinkin näistä osista:

 • Wikileaks julkisti sähköposteja, joista löydettiin omituista sisältöä, jonka voi tulkita viittaavan lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Tässä on toki tulkinnan varaa, mutta yhtään loogisempaakaan vaihtoehtoa ei tulkinnalle ole kukaan tietääkseni esittänyt. Ainakaan kukaan ei ole väittänyt, etteikö kyseessä olisi ”koodikieli”.
 • Viestejä lähettäneillä henkilöillä on kytköksiä mm. Besta Pizza ja Comet Ping Pong -pitserioihin, joiden logoista löytyy suoraa yhtäläisyyttä FBI:n listaamiin lapsiseksisymboleihin. Tätäkään ei käsittääkseni ole kukaan kiistänyt. Toinen pitseria muutti käsittääkseni logoaan kohun alettua. Jos logossa ei ole mitään lapsiseksiin viittaavaa symboliikkaa, miksi sitä piti muuttaa ns. valeuutisen takia?
 • Kohuun kytkeytyneiden Tony Podestan ja John Podestan taustat ja mahdollinen yhteys Madeleine McCann -nimisen tytön katoamiseen on käsittääkseni edelleen selvittämättä (naamat näyttää ainakin samalta kuin poliisin kuvat epäillyistä).
 • Spirit Cooking vaikuttaa todella hämärältä rituaalilta, johon liittyy myös satanismista tuttuja piirteitä. Marina Abramovicilla on myös kytkökset aiemmin mainittuihin henkilöihin. Tätäkään ei tietääkseni kukaan ole kiistänyt.
 • Biljana Djurdjevicin taideteokset vaikuttaisi omin silmin katsottuna melko selvästi pedofilia-aiheisilta. Tämäkin liittyy edellä mainittuihin henkilöihin.
 • Kaikki edellä mainitut asiat kytkeytyy toisiinsa sekä myös Yhdysvaltojen korkeimpaan poliittiseen eliittiin.
 • Pedofilia on monesti liitetty yhteiskunnan yläluokkiin. Esimerkkeinä vaikka Katolisen kirkon tapaukset ja Jimmy Savile, joka sai hyväksikäyttää lapsia täysin vapaasti rikosilmoituksista huolimatta. Ja tämä vain siitä syystä, ettei kukaan uskonut niin korkea-arvoisen henkilön olevan pedofiili (ks aiemman jutun videot).
 • Lisäksi Pizzagateen liittyy lukuisia pienempiä yksityiskohtia kuten yllä mainittujen henkilöiden / ravintoloiden omistajien oudot some-päivitykset, oudot some-kuvat, oudot videoinnit pizzerian tapahtumista jne. jne.

Mikä näistä yllä mainituista on valetta? Jos Pizzagate muodostuu näistä ainesosista eikä mikään yksittäinen osa ole virheellistä tietoa niin miten yhteenveto eli uutinen tästä voi olla ”valeuutinen”?

Haluan myös huomauttaa, että tämän ”valeuutis-teeman” myötä ollaan siirtymässä todella vaarallisille vesille sananvapauden näkökulmasta. Voiko todellakin joku näkymätön taho nimetä minkä tahansa aiheen ”valeuutiseksi” ilman, että sitä tarvitsee kenenkään erikseen perustella? Ja samaan aikaan esim. YouTube on alkanut sensuroimaan sisältöä, joka liittyy väitettyyn valeuutiseen!

Tästä kaikesta tulee vahvasti mieleen Orwellin teos Vuonna 1984

https://www.youtube.com/watch?v=jEUvrtNyQGI

6 kommenttia artikkeliin ”Mikä on valeuutinen?

 1. Comet Ping Pong lisätty, unohtui alkuperäisestä listauksesta. Play, Eat, Drink… Niinpä!

  Vastaa

 2. Oletko huomioinut:
  http://nypost.com/2016/10/09/the-sex-slave-scandal-that-exposed-pedophile-billionaire-jeffrey-epstein/
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-3825882/The-cozy-relationship-billionaire-Jeffrey-Epstein-Bill-Clinton-flew-pedophile-s-private-jet-praised-insights-generosity-detailed-new-book-James-Patterson.html
  Siis valtamedialaisille ja valtamediaan uskoville kannattaa aloittaa kovimmista faktoista, kuten siitä näytöstä, mikä on eliittiglobalistien pedofiliakulttuurista
  Siis esim. Epsteinin saamasta tuomiosta (ks. juttuja esim. yllä), sen linkityksestä Bill Clintoniin, ja Bohemian Grove -juhlasta on joitain poliittisesti merkittäviä (vrt. esim. jääviyssäädökset ja virkavalat) näyttöjä saatavissa myös, vaikka pehmeää on paljon. (http://nwohavaintojapromo.blogspot.fi/search?q=Bohemian ja youtubesta todistajanlausuntoja).

  Vastaa

 3. Joo olen huomioinut tuon Epsteinin tapauksen, mutta en ole vielä kirjoittanut siitä. Bohemian Grovesta kirjoitin joskus kauan sitten. Voi olla, että se juttu on offline-tilassa tällä hetkellä. Pitää siitäkin tehdä uusi juttu. Kiitos huomioista.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *