Myytinkertojat ja Coral Castle

Oma kiinnostukseni kummia juttuja kohtaan vaihtelee sykleittäin. Välillä sukellan näihin aiheisiin pää edellä ja revin vaikka väkisin aikaa pohdinnoille ja välillä taas heittäydyn pinnallisemmalle tajunnan tasolle vähät välittäen mistään sen syvällisemmästä. Nyt on jo pidempään ollut menossa tämä jälkimmäinen eli ”hiljaisen taustatarkkailijan rooli”. Pahoittelut siitä niille, jotka tältä blogilta ovat mahdollisesti jotain viime aikoina odottaneet 🙂

Tänään bongasin EES-blogista mielenkiintoiset videot, jotka käsitteli sateenkaaria ja numeroa 42. Videot oli poimittu Myytinkertojat nimiseltä YouTube-kanavalta. Olen itsekin monesti miettinyt sateenkaaria ja niiden symboliikkaa. Myös monissa elokuvissa sateenkaari-symboliikka tulee vastaan erikoisen silmäänpistävästi (esimerkkeinä vaikka Wizard of Oz, Batman, Eyes Wide Shut jne.) … Olen myös miettinyt sitä miksi sateenkaaria ei voi tehdä keinovaloilla vaikka kyseessä pitäisi olla vain valon taittumiseen liittyvä ilmiö. Toisaalta en ole tämän oman olettamukseni todenmukaisuutta vielä jaksanut edes tarkistaa eli viisaammat valistakoon – Olenko väärässä tässä oletuksessa?

Mutta eteenpäin… Kun vilkaisin tarkemmin Myytinkertojien YouTube-kanavaa, huomasin ilokseni, että siellä oli myös tuore video aiheesta Coral Castle / Ed Leedskalnin (alla upotettuna). Tämä aihe oli suuren kiinnostuksen kohde itselleni jo n. 10 vuotta sitten ja kirjoitin siitä monesti tänne blogiinkin. Olikin todella hienoa löytää tuoretta juttua aiheesta kotimaisella kielellä ja odotan innolla jutun kakkososaa. ADM 10!

P.S. Uusille vierailijoille vinkiksi: Kannattaa tsekata EES-blogin ja Myytinkertojien lisäksi myös Funtsittavaa-blogi. Ihan liian vähän on näitä kotimaisia kanavia, joissa pohdittaisiin mitään.. Itsekin yritän aktivoitua taas jossain vaiheessa, kunhan tähtimerkit napsahtaa kohdilleen 😉

5 kommenttia artikkeliin ”Myytinkertojat ja Coral Castle

 1. Hieman asian vierestä: Onko muilla vaikeuksia lähettää kommentteja EES-blogiin, tai Funtsittavaa-blogiin? Molemmat ovat Blogspot -alustalla, eli lienee jokin yhteinen ongelma. Tietenkin voi olla vain omalla koneellani jokin asetus pielessä, mutta pakko ihmetellä tätä ääneen edes jossakin, sillä kuinka ollakaan, pari päivää sitten EES-blogissa spekuloitiin että ehkä jonakin päivänä joku nykäisee blogin piuhat irti seinästä: https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2019/06/truthstream-media-how-to-have-best.html

  Mutta hienoa kuitenkin, että täällä ollaan taas aktivoiduttu! Toivottavasti jaksat kirjoitella mielenkiintoisia juttuja jatkossakin:)

  Vastaa

  1. Sori että viestisi oli jäänyt jonnekin ”tarkistuslistalle”. Nyt vasta huomasin sen ja julkaisin…

   Vastaa

 2. Sykleittäin ilmenevä kiinnostus kummiin juttuihin kuulostaa varsin tutulta ilmiöltä, tuntuu että aina välillä täytyy vain antaa aivoille aikaa sulatella kaikkea opittua. Eli ei mitään kiirettä sisällön tuottamisen kanssa 🙂

  Huomasin myös että muutama elokuva-analyysisi on taas palautettu näkyviin, mikä on todella hienoa, sillä niitä on aina mukava lueskella. Teet niitä kirjoittaessasi aina tavattoman perinpohjaista työtä – ei siis mikään ihme, että aina välillä on tarvetta myös tauolle. Eli hyvää loman jatkoa!

  Vastaa

 3. Kiitos taas kommentista. Mitä noihin vanhojen juttujen palautukseen tulee niin tosiaan välillä aina jonkun olen käynyt palauttamassa. Ongelma on siinä, että backendin puolella meni sekaisin kaikki ns. luonnokset (mitä ei ole edes tarkoitus julkaista) ja väliaikaisesti piiloon laitetut. Eli palauttaminen on todella hidasta manuaalista hommaa. Mieluummin palautan niitä vanhoja sitä mukaa kun joku uusi juttu liittyy siihen ja sitten tulee hoidettua. Kaikesta en edes ole enää samaa mieltä vanhan kirjoituksen kanssa, mutta sellaistahan se elämä on..

  Vastaa

  1. Ei mitään kiirettä, hyvää kannattaa tunnetusti odottaa! Mutta jos jotain toiveita rohkenen esittää, niin varsinkin Fight Clubia sekä Matrixia koskevat pohdintasi olisi mukavaa päästä taas lukemaan jossain vaiheessa uudelleen – nyt kun olen viimein saanut katsotuksi kyseiset elokuvat.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *