Epstein ja medialukutaito

Tietyistä asioista pyritään mediassa vaikenemaan. Viittasin aiheeseen aiemmassa kirjoituksessa. Tuolloin puhuin Suomessa esiin tulleesta tapauksesta, mutta vielä parempana esimerkkinä tästä ”uutissokeudesta” toimii yläluokan kanssa pelehtineen ja lapsikauppaan sekaantuneen Epsteinin kuolema juuri ennen oikeudenkäyntiä. Täydellisessä maailmassa tämä olisi pääuutinen ja kysymyksiä esitettäisiin suuntaan ja toiseen. Myös muutamien vuosien takainen ”pizzagate” kaivettaisiin tällaisessa tilanteessa esille ja käytäisiin uudelleen läpi suurennuslasilla.

Mutta emme elä täydellisessä maailmassa. Suomessakin uutinen haudataan kauas pääuutisten alapuolelle ja ihmisten huomio pyritään kiinnittämään johonkin sivuseikkaan. Tässä hyvä esimerkki Iltasanomilta: Trump levittää salaliittoteoriaa Jeffrey Epsteinista – vihjaa Bill Clintonin osuudesta kuolemaan

Niin… Kun uutinen pyöräytetään monien vihaaman Trumpin ympärille ja lisätään taikasana ”salaliittoteoria” niin mitä käy sille itse asialle ja sen käsittelylle? Alla hieman toisenlainen tapa käsitellä asiaa. Huom: Tämä oli arvalla valittu video enkä tiedä YouTube-kanavasta tai sen ylläpitäjästä mitään. Video kuitenkin kysyy niitä samoja kysymyksiä, joita itselleni heräsi nähtyäni uutiset ”itsemurhasta”…

Lisäys: YLE nostaa myös jutussaan Trumpin esille, mutta muuten aiheen käsittely on jo hieman parempaa. Ja juttu löytyi jopa PÄÄUUTISET -otsikon alta. Nyt vaan syvemmälle aiheeseen YLE!

Lisäys 2: Myytinkertojat otti jo aiemmin elokuussa kantaa tähän mediamanipulointiin, jossa Trump yritetään väkisin yhdistää Epstein-uutisointiin: https://youtu.be/9g1zKqcDqMs?t=304 (linkin pitäisi viedä suoraan videon oikeaan kohtaan eli 5:04). Ihan hyviä huomioita Myytinkertojilta. Muuten en ota kantaa kyseisen videon aiheisiin.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *