Problem, Greta, Solution

Tänään Facebookissa tuli vastaan tällainen video (alla). Sama löytyy tekstinä täältä: https://www.anonews.co/anonymous-message-to-greta-thunberg/

Itse en tiedä ilmastonmuutoksesta kovinkaan paljoa, joten en edes halua ottaa kantaa siihen miten iso merkitys ihmisillä siihen voisi olla. Sen olen kuitenkin elämänkokemuksen myötä huomannut, että aina jos julkisuudesssa esitetään joku asia todella isona ongelmana, on syytä varautua siihen, että myöhemmin tarjottava ratkaisu tulee aiheuttamaan vielä paljon valtavampia murheita.

Monet muistavat varmasti 9/11 tapahtumat ja sen minkälainen hysteria niiden varjolla saatiin lietsottua. Tuosta päivästä lähtien kyseisen ”ongelman” ratkaisut ovat olleet paljon karmeampia kuin se alkuperäinen ongelma. Ja suurin hyötyjä koko hässäkästä on ollut sotateollinen kompleksi ja siihen kuuluvat suuryritykset.

Vähän samantyyppinen hysteria lietsottiin kymmenisen vuotta sitten sikainfluenssasta. Kirjoitin tuohon aikaan monia postauksia aiheesta ja yritin omalta osaltani muistuttaa, että paniikissa tulee yleensä tehtyä huonoja ratkaisuja. Monet tuon ajan kirjoituksista on tällä hetkellä pois linjoilta, mutta tässä yksi esimerkki: Sikarokotteet herättää yhä enemmän epäilyjä

Tuon linkin takaa avautuva juttu palauttaa mieleen myös sen kuinka sosiaalinen paine ja ryhmäajattelu ajoi ihmisiä tekemään typeriä ja hätiköityjä päätöksiä. Ja tässäkin tapauksessa on hyvä muistaa kuka paniikista hyötyi. Suomi (eli me veronmaksajat) maksoimme narkolepsiaa aiheuttaneista rokotteista 37 miljoonaa euroa GlaxoSmithKlinelle.

Rahan tai vallan saaminen ei ole vaikeaa. Pitää vain osata taikoa.

David Icke puhuu tällaisesta taikatempusta termillä ”Problem, Reaction, Solution”. Kyseessä on kolmivaiheinen tekniikka:

Ensin pitää olla joku iso kriisi tai muu ongelma. Se voi olla todellinen tai kuvitteellinen. Tärkeintä on kuitenkin se, että ihmiset saadaan reagoimaan ongelmaan tunteella. Jotain täytyy tehdä – ja mieluiten kiireesti. Tässä vaiheessa tapahtuu se taikatemppu: Ratkaisuksi tarjotaan toimenpiteitä, jotka ilman vallitsevaa hysteriaa eivät millään tavalla voisi mennä läpi. Tällaisessa tilanteessa suurin osa ihmisistä kuitenkin hyväksyy toimenpiteet, koska he luulevat sen olevan ainoa ratkaisu vallitsevaan ongelmaan. Jotain pitää tehdä. Nyt on pakko!

Taikatempun lopputulos voi olla eri tapauksissa täysin erilainen. Yleensä tapahtuu kuitenkin jompi kumpi näistä:

a) Joku pieni ryhmä tienaa helvetisti rahaa isomman joukon kustannuksella

b) Valta keskittyy yhteiskunnallisella tai muulla tasolla pienemmälle ryhmälle

Ikävä sanoa, mutta ilmastonmuutos-keskustelu ja myös ”Greta-ilmiö” vaikuttaa juuri tällaiselta Problem-Reaction-Solution -taikatempulta. Ongelma on esitetty ja paniikkia lietsotaan. Seuraava (nykyinen) vaihe on ihmisten reagointi ja muutoksen vaatiminen. Sen jälkeen on vuorossa ne kirotut ”ratkaisut”.

Toivon vilpittömästi, että olen tällä kertaa aavistuksissani väärässä. Olisi hienoa katsoa joskus taaksepäin ja todeta olleensa se, joka turhaan maalaili piruja seinille. Toivon myös koko sydämestäni, että ihmiset tällä kertaa hyväksyvät esitettyihin ongelmiin vain sellaisia ratkaisuja, jotka eivät putoa noihin edellämainittuihin A- ja B -kategorioihin.

En kuitenkaan tällä elämänkokemuksella pysty enää olemaan kovinkaan optimistinen. Tahot, jotka hallitsevat mediaa, hallitsevat myös psykologian enkä näe mitään merkkejä siitä, että näiden tahojen prioriteettilistalla ylimpänä olisi altruistinen halu pelastaa maailmaa.

Yksi kommentti artikkeliin ”Problem, Greta, Solution

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *