Us -elokuva

EES-blogissa käsiteltiin helvettiä ja ihmisen psykologista varjopuolta jutussa nimeltä Astro-teologia – osa 35: Helvetti. Eilen tulin katsoneeksi elokuvan Us ja oli pakko lukea tuo kirjoitus uudelleen.

Elokuva on todella synkkä piipahdus tuolle ”pimeälle puolelle”. Siinä on muutenkin käytetty aika paljon symboliikkaa ja monille tuttuja merkkejä voi bongata elokuvan alkuteksteistä lähtien. Myös ns. 11:11 ilmiö on otettu mukaan elokuvaan näkyvästi – joskin raamattuun liittäen.

Sen enempää elokuvan juonta spoilaamatta, haluan mainita, että koko tarina alkaa siitä, kun päähenkilö (jonka vanhemmat eivät muuten ole psykologisesti ihan täysiä ihmisiä) astuu peilitaloon, jonka oven yläpuolella lukee ”Find yourself”. Siitä alkaakin pari tuntia kestävä ”ihmisen varjopuolen kohtaaminen”.

Elokuvan jälkeen yritin lähettää tuota EES-blogin kirjoituksen linkkiä henkilöille, joiden kanssa olin leffaa katsonut. Ei onnistunut. Tosielämän ”varjot” kävivät kimppuun ja Facebookin messenger antoi ruudulle tällaisen kiellon:

Aika osuvaa. Nyky-yhteiskuntamme ajatuspoliisit pyrkivät tekemään meidän puolesta päätöksiä siitä mikä on meille sopivaa luettavaa ja nähtävää. Vain elämää -tyyppistä tekopositiivista paskaa on kyllä suositeltavaa katsella, mutta julkaisut, jotka edes lähestyvät jostain näkökulmasta vaikeita totuuksia, bannataan.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *