Narrin matka: Tomorrowland – A World Beyond, osa 4

Tämä on jatkoa juttusarjan edelliselle osalle. Juttusarjan ekaan osaan pääset tästä linkistä.

Kortti nro 8: Voima

Tämä tarotin kortti edustaa voimaa ja rohkeutta. Kuvassa nähdään nainen hallitsemassa häntä fyysisesti paljon vahvempaa leijonaa.

Ja mitäs elokuvan seuraavassa kohtauksessa nähdään? Casey pyrkii talolle, jota vahtii hurja vahtikoira, joka hyökkää hänen kimppuunsa. Casey kastsoo koiraa tarkasti (luottaa vaistoihin) ja huomaa tassuista, että koira on vain hologrammi. Hän ikäänkuin ”kesyttää” koiran ja painaa kätensä sen pään päälle ja läpi. Myös Tarotin voima-kortissa ideana on, etä nainen ei käytä fyysistä voimaa leijonan hallitsemiseen. Siinä nähdään nainen pitämässä kättään leijonan pään päällä.

Hän katsoo Nasa-lippis päässään koiraa hyvin tarkasti. Aivan kuten kortissa.

Nasan logosta löytyisi varmasti joku yhteys kortissa naisen yläpuolella näkyvään Lemniscate-merkkiin, mutta en jää miettimään sitä nyt..

Voima-kortti edustaa aurinkoa. Tämä kohtaus alkoi juurikin yökohtauksen jälkeen, kun aurinko (ja autosta putoaminen) herättää Caseyn autotien varresta. Kohtaus tapahtuu myös vuoristoisessa maisemassa, ihan kuten kortissakin.

Casey joutuu todelliseen tulikokeeseen päättäväisyyden ja rohkeuden suhteen. Hän on päättänyt päästä taloon sisään, mutta se ei ole helppoa. Hänet heitetään voimakkaasti pois ovelta.

Silti hän jää yöksi talon eteen odottamaan, koska hän on päättänyt saavuttaa seuraavan 9-kortin. Hän on saavuttanut rohkeuden. Hän ei enää hyväksy ei -vastausta.

Lopulta hän käyttää äärimmäistä voimaa päästäkseen taloon sisään. Hän sytyttää maatalouskoneen palamaan ja ohjaa sen päin taloa.

Kortti nro 9: Erakko

Erakko-kortissa nähdään mies yksinäisellä matkallaan jossain vuoristossa. Puoliksi kätkeytyneenä viitan alle. Viisas mies, joka ei halua tulla nähdyksi. Hermeettinen hermitti siis 🙂

Elokuvassa on myös siirrytty juonen siihen vaiheen, jossa Casey pääsee sisälle taloon. Siellä asuu erakkona (maaseudulla, vuoristomaisemissa, piilossa) elävä mies, Frank Walker. Todellinen erakko. Sukunimi näkyi aiemmin myös postilaatikossa. Walker = kävelijä. Aivan kuten kortissa näkyvä erakko hänkin on tehnyt pitkän matkan päädyttyään vuoristoon piileskelemään.

Kortissa nähdään myös lyhty, jota erakko kannattelee nähdäkseen seuraavan askeleen. Elokuvassa Frank Walkerin talolla on kaikkialla kameroita, jotta pystyy näkemään, jos joku yrittää löytää hänet.

Hänellä on myös kokonainen ”komentokeskus”, joka auttaa häntä näkemään ulkopuolisen maailman. Vähän överiksi vedetty lamppu-symboliikka, mutta kuusisakarainen tähti lampun sisällä kuvaa myös sisäistä viisautta ja tietoa. Sitäkin elokuvan Walkerilla tosiaan riittää.

Kortti nro 10: Kohtalonpyörä

Kohtalonpyärän visuaalisesti merkittävin yksityiskohta on ympyrän muotoinen kehä, joka pyörii ja sen mukana pyörii kolme hahmoa. Elokuvat, joihin tarot-symboliikkaa on kätketty, pitävät yleensä sisällään myös jonkun ”pyöreän esineen” joka tuntuu kummallisen tarkoitushakuiselta. Niin tässäkin elokuvassa.

Ensin nähdään Walker taistelemassa ”robotteja” vastaan, jollon heitä vastaan käytetään pyöreää laitetta, josta on pääsy toiseen ulottuvuuteen.

Frank vielä pyöräyttää kehää niin, että se lähtee pyörimään. Päivänselvää.

Seuraavassa kohdassa yksi robotti ampuu seinään täydellisen ympyrän muotoisen reiän.

Pahis tulee kehän keskeltä sisään taloon ja jää sitten seinään magneettisesti kiinni (katsokaa korttia ja käyttäkää mielikuvitsta). Sen jälkeen pahis ampuu seinään vielä toisen jäljen, joka tekee viistosti laajenevan jäljen seinään – ympyrän keskipisteestä ulospäin. Kyseessä on vielä sädease. Sekä ympyrässä että V-muodossa on väreinä musta ja oranssi. Katsokaa korttia ja mitä geometrisia muotoja sen keskikohdasta lähtee ulospäin. Voiko tämän selvemmin enää huutaa, että ”TAJUTKAA PAHVIT”?

No kyllä voi. Seinällä, johon pahis on magneettisesti liimautunut (samalla tavalla kuin kortissa ne kolme hahmoa) on nimittäin kangas, jossa on aakkoset! Kuinka yllättävä sisustusvalinta?

Voi taivaan vallat! Katsokaa sitä korttia! Kehässä, johon hahmot ovat kiinnittyneinä on myös tekstiä. Siinä lukee TARO / ROTA eli puhutaan universumin suurista totuuksista. Siinä on myös heprealaisilla kirjaimilla  YHVH – Jumalan nimi.

Ja aakkos-taulussa on vielä jokaisessa neljässä kulmassa korite. Katsokaa korttia!

Seuraavaksi Frankin pää lyödään pyöreään vanhaan valokuvaan. Olikos siinä Helena Blavatsky tai joku, en tiedä… Jotain Frank on kyllä tutkinut, kun on tällaisia kuvia teipannut seinälle kiinni.

Kohtauksessa tapahtuu paljon ja seinillä on paljon muitakin yksityiskohtia, joita voisi jäädä tulkitsemaan, jos haluaisi. Siellä nähdään esim. lintujen kuvia. Kohtalonpyörä kortissahan näkyy neljä siivekästä hahmoa sivuilla.

Tämän jälkeen Frank ja Casey pakenevat lentävällä esineellä ja putoavat lampeen. Sen jälkeen he yrittävät saada moottoripyörää käyntiin (wheels), mutta eivät onnistu siinä.

Tähän loppuu pyöreät muodot vähäksi aikaa, joka on merkki siitä, että elokuvassa siirrytään seuraavaan korttiin. Siitä lisää seuraavassa osassa.

Lue juttusarjan seuraava osa ››

Yksi kommentti artikkeliin ”Narrin matka: Tomorrowland – A World Beyond, osa 4

  1. Nasa-lippis viittaa avaruuteen, joka viittaa äärettömyyteen. Äärettömyyden/loputtomuuden symbolina käyetään lemniscate-symbolia. Se ainakin ESS-blogin mukaan kuvaa auringon syklisyyttä

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *