Narrin matka: Tomorrowland – A World Beyond, osa 7

Tämä on jatkoa juttusarjan edelliselle osalle. Juttusarjan ekaan osaan pääset tästä linkistä.

Kortti nro 15: Paholainen

Ihan kuten kortin 6 (Rakastavaiset) kohdalla sanoin, tässä leffassa nämä kaksi korttia on sekoitettu keskenään. Rakastavaiset-kortin kohdassa nähtiin viittauksia paholaiskorttiin ja nyt paholais-kortin kohdassa nähdään viittauksia rakastavaiset korttiin. Joku dualistinen flippaus tässä taustalla siis. Laitetaanpa se rakastavaiset-kortti tähän näkyviin myös niin hahmottuu paremmin:

Elokuvassa alkaa kohtaus, jossa Athene kuolee. Ennen sitä hän haluaa tunnustaa rakkautensa Frankille. Hän toistaa logimerkinnän 15 (paholainen-kortin numero). Tai yhteenlaskettuna 6 eli Rakastavaiset-kortin numero.

Seuraavaksi hän toistaa logimerkinnän 24 = 6 (rakastavaiset-kortin numero)

Kohtauksessa näytetään sitä aikaa, jolloin Tomorrowlandissa oli vielä kaikki hyvin ja Frank ja Athene olivat rakastumassa toisiinsa. Pitää muistaa. että Casey näki tämän hyvän maailman näkynä juuri siinä Rakastavaiset-kortin kohdassa, jossa kuitenkin käytettiin Paholainen-symboliikkaa.

Rakkaus-höpinöiden jälkeen Athene sanoo vielä jotain symbolista. Hän kertoo, ettei Frank saanut häntä koskaan nauramaan, koska tämä ei ollut hauska eli ”Funny”.

Athene sanoo siis, että ”narri ei ollut hauska”. Sana Fool (narri) ja sana Fun (hauska) tulevat etymologisesti samasta asiasta. Narri on jokeri – naurattaja.

Frank on se elokuvan alussa nähty pieni poika – narri, joka lähti huolettomasti matkalle. Hän ei kuitenkaan saanut Athenea nauramaan.

Kortti nuro 16: Torni

Torni-kortissa nähdään salama iskeytymässä torniin ja kaksi hahmoa putoamassa alas. Räjähdys, tulta, savua, salama… Löytyisiko elokuvasta tällainen viittaus?

Elokuvassa Frank tiputtaa Athenen alas tornista, jonka jälkeen tapahtuu räjähdys. Sitten kuvataan kuvataan salamoivaa tornia ja sitten myös Frank putoaa tornista. Hän syöksyy pää edellä maahan, mutta pelastautuu rakettirepun avulla.

Mies putoaa tornista

Kortti nro 17: Tähti

Kortissa nähdään nainen vesialtaan äärellä tähtitaivaan alla. Toinen jalka maalla, toinen vedessä. Takana näkyy puu.

Elokuvassa Frank tipahtaa tähtikirkkaalta taivaalta vesialtaaseen ja Casey on ottamassa häntä vastaan rannalla. Takana näkyy tähtitaivaan lailla hohtavia puita.

He istuvat mystisen puun juurelle ja puhuvat siitä miten saisivat ”Uuden maailman idean” toimimaan ja siten pelastettua ihmiskunnan. Miten he saavat negatiivisen alitajunnan käännettyä positiiviseksi todellisuudeksi.

Tähti-kortti kuvaa nimenomaan tätä. Eli alitajuisen ja tietoisen mielen yhteyttä. Kortin kuvassa nähdään nainen kaatamassa vettä veteen ja maalle. Vesi kuvaa alitajuntaa ja maa kuvaa maallista puolta ja tietoista mieltä. Tarotin kuvat ja symboliikka pelaa juurikin alitajunnan tasolla – symboliikan, arkkityyppien ja intuition tasolla.

Lopulta he ryhtyvät toimintaan ja avaavat portin eri todellisuuden tasojen välille. Suoraan kortin symboliikasta. Casey ja Frank (nainen ja mies) ovat yhdessä (feminiini ja maskuliini yhdistyneenä) saaneet yhdistettyä kaksi tietoisuuden tasoa ja tätä virtausta myös kortissa näkyvät vesijanat / joet kuvaavat. Veden virtausta.

Casey palaa portaalin läpi kotiin ja halaa isäänsä. Tällä korostetaan myös vastakohtien uudelleenkohtaamista. Casey on se tarotin hallitsijatar (äitihahmo) ja hänen isänsä hallitsija (isähahmo). He halaavat oltuaan pitkään erillään. Caseyn veljellä on ”käärme-joki paita päällä”, jolla viitataan kortin virtaaviin puroihin. Alitajunta ja tietoinen mieli virtaavat yhdistyneenä.

Kortti nro 18: Kuu

Kuu-kortti on unelmien, unien ja illuusion kortti. Siinä nähdään koira, rapu ja susi ja tietysti uni-teemaan sopiva kuu, joka heijastaa auringon valoa.

Elokuvassa siirrytään kohtaan, jossa Frank ja Casey ovat lähettämässä maailmaan uusia ”rekrytoijia” – ns. Athenen päivitettyjä 2.0 versioita.

Yksi heistä kysyy mitä heidän tulee etsiä, johon Casey vastaa: ”Etsimme unelmoijia”.

He myös valmistavat ja jakavat uusia T-lantteja. Sekä valmistus että jakelu tapahtuu 9 kpl erissä. Kaikki rekrytoijat saavat laatikon, jossa on yhdeksän lanttia.

Miksi juuri 9? Kaikki lähtee numerologiasta. T-kirjain vastaa numeroa kaksi. 9 x 2 = 18 eli kortin numero.

Casey myös neuvoo etsimään sellaisia unelmoijia, jotka ruokkivat sitä ”oikeaa sutta”.

Kuu-kortissa tosiaan nähdään susi ja koira ulvomassa kuuta. Kuten muistetaan Athene edusti kuun jumaltarta, Isistä, joka nähdään myös kuu-kortissa kuun sirppinä itkemässä Osirista. Vedestä nouseva rapu kuvasi (muistaakseni) tietoisuuden alkuvaihetta, nousemassa alitajunnasta tietoiseksi.

Kortti nro 19: Aurinko

Aurinko-kortissa nähdään optimismia, valoa, iloa, onnistumista… Alaston lapsi ratsastaa valkoisella hevosella. Pimeys on voitettu ja ollaan pääsemässä tavoitteeseen.

Elokuvassa kuvataan kuinka rekrytoijat (kaikki tarkoituksella lapsia) lähtevät maailmaan etsimään sopivia ”herätettäviä” henkilöitä.

Portti, josta he lähtevät matkalleen on saman värinen kuin kortin hevonen. Taustalla kuuluu vain ”zup, zup, zup” kun nämä valon lapset rientävät maailmaan. Myös Caseyn veljellä on oranssi, aurinkoa symboloiva paita päällään, korttiin sopien. Kaikki on suoraan kortista, kuin mallista piirtäen tehtynä.

Kohtauksessa vielä näytetään kuinka joku lähtee tuulimyllyjen luo, joku metsään jne. Tällä viitataan neljään elementtiin: ilma, maa, tuli, vesi. Tarotin neljä maata kuvaavat näitä elementtejä. Kortissa nähdään neljä auringonkukkaa, jotka kuvaavat myös näitä neljää elementtiä. Yhdellä lähtijällä on vielä kädessään puinen sauva, joka on siis yksi tarotin maista (sauvat).

Kortti nro 20: Tuomio

Kortissa nähdään enkeli soittamassa torvea ja herättämässä kuolleita arkuistaan.

Elokuvassa rekrytoijat alkavat herätellä valitsemiaan ihmisiä ”uuteen maailmaan”. Näytetään, kuinka lantteja jaetaan eri yhteiskunnan aloille: muusikolle, tiedemiehille, teknikoille, opettajille, tuomareille…

Tämä koko kohtaus kertoo allegorisesti ”kuolleiden ihmisten” herättämisestä.

Pari sivuhuomiota tähän väliin… Muistui nimittäin mieleen kuinka Mark Passio kertoi eräässä luennossa ”eliittisatanistien” käyttävän normaaleista ihmisistä termiä ”dead”, koska heidän katsotaan olevat käytännössä sielultaan kuolleita. Heidät voi vaikka uhrata sotien alttareille jne.

Myös Fight Club-elokuvassa oli jännä kohta, kun Tyler tekee ”vihkiytymis-riittiä” kaatamalla happoa päähenkilön käden päälle. Kun tämä alkaa meditoimaan kivun poistamiseksi, Tyler sanoo: ”Älä tee sitä niinkuin kuolleet”. Nämä on jänniä juttuja…

Mutta palataan tähän leffaan… Rekrytoijien käyttämään lanttiin liittyy pari jännää yksityiskohtaa. Ensinnäkin tämä lantin 2.0 versio on erilainen kuin se minkä Athene antoi elokuvan alussa. Tästä puuttuu kokonaan se atomin symboli lantin ylälaidasta. Lisäksi värit ovat kääntyneet. Alussa T-kirjain oli oranssi ja tausta sininen. Näissä uusissa lanteissa T-kirjain on sininen ja tausta oranssi.

Toinen jännä juttu on se, että siinä on käytetty juuri samoja värejä kuin vapaamuurarien käyttämässä logossa.

Onko Tomorrowland joku vapaamuurareiden käyttämä rekrytointi-elokuva?

Tuo värien valinta tulee erikoisen pistävästi esiin kohtauksessa, jossa sähköautoja suunnitteleva tyyppi löytää lantin. Hänen lanttinsa ilmestyy liukuen oranssin kankaan alta sinisen värilaatan viereen.

Rekrytointi / tuomio -kohtauksessa on muitakin piiloviittauksia. Esim. tuomarilla on pöydällään Hong Kongin 2014 mielenosoituksia käsittelevä paperipino. Muusikolla on 1000 jenin seteli laukussaan, johon on kuvattuna Hideyo Noguchi jne. Elokuva on täynnä pienen pieniä ”easter egg kätköjä”, jotka tuntuvat liittyvän elokuvan sanomaan.

Elokuvan rekrytointi-kohtaus tiivistyy ja puhallinsoittimet voimistuvat. Katsokaa korttia. Myös punavalkoisen lipun symboliikkaa voisi miettiä, mutta nyt ei aika ja voimat enää riitä. ”Kuolleiden herättäminen” tehdään joka tapauksessa elokuvassa äärimmäisen selvästi.

Kortti nro 21: Maailma

Maailma on Tarotin ison arkanan viimeinen kortti. Siinä nähdään jumatar Sofia. Sykli tulee päätökseen ja narri on saavuttanut kypsyyden ja viisauden.

Elokuva päättyy siihen, kun lukuisat herätetyt ihmiset näkevät ”uuden maailman” ja aloittavat oman ”narrin matkansa”.

Näin on käyty läpi elokuvan Tomorrowland – A World Beyond analyysi läpi. Aloitettiin Narrista (kortti 0) ja päädyttiin korttiin Maailma (21). Tarotin ison arkanan 22 korttia kronologisessa numerojärjestyksessä. Jälleen kerran. Diipillä esoteerisella symboliikalla kyllästetty leffa, johon jäi vielä paljon löydettävää. Esim. numero 22 tulee leffassa kätketysti useita kertoja vastaan.

Elokuvan alussa ja lopussa nähtiin Frank pyöreän ”teleportin” edessä puhumassa. Hän on elokuvan alussa esiintynyt pieni poika, narri – mutta aikuisena, viisauden löytäneenä Sofiana, seppele-tyyppisen muodon ympäröimänä, joka kuvaa syklisyyttä.

Kuva elokuvan lopusta.
Kuva elokuvan alusta

Eli palataan nollaan…

There’s a great big beautiful tomorrow…

…Ei nyt sentään. Toista katselua ei pysty nyt vähään aikaan ottamaan 😀

Kiitos jälleen kaikille. Namaste. Kummajuttu-blogi hengähtää nyt hetken.

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *