Ratatouille

Itselleni on käynyt lukuisia kertoja niin, että olen vilkaissut vain ohimennen mitä lapset telkkarista katsovat – ja juuri sillä hetkellä siellä pyörii joku asia, jota olen pohtinut tai josta olen kirjoittanut blogiin. Näitä kutsutaan synkronisiteeteiksi ja oman kokemukseni mukaan niitä kannattaa kuunnella.

Yksi tällainen ”synkka” sattui pari päivää sitten, kun kirjoitin Tomorrowland-analyysiin siitä miten Tarotissa kerrotaan symboliikan keinoin siitä miten meidän kokema kaikkeus ja olemassaolo syntyy. Linkkasin silloin postaukseen tämän videon:

Tuon jälkeen satuin kävelemään telkkarin ohi ja huomasin, että lapset katselivat Disneyn / Pixarin elokuvaa nimeltä Ratatouille. Siinä oli menossa juuri sillä hetkellä tämä kohtaus:

Tajusin heti mihin tällä kahden maun yhdistämisellä viitattiin. En kuitenkaan ehdi nyt tätä leffaa ottamaan isomman analyysin kohteeksi. Olen kyllä nähnyt kyseisen elokuvan ja muistan, että tässäkin oli jonkunlainen kehitystarina / narrin matka taustalla. En osaa sanoa löytyisikö tästä enemmänkin esoteerista symboliikkaa kokkailu-teemaan piilotettuna. Veikkaukseni on, että jos leffassa on Tarot-symboliikkaa niin se Gusteau on se ”Anubis” eli koira-hahmo, joka opastaa Narria matkallaan.

Mutta tutkikoon joku muu välillä… Voimia sille joka yrittää 🙂

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *