Docventures: Miten ajattelusi menee vinoon?

Yllä mielenkiintoinen Yle Puheen radio-ohjelma, jossa Docventuresin kaverit Tunna ja Riku jututtavat psykologi Joni Martikaista. Yhtenä isona aiheena ohjelmassa ja keskustelussa oli synkronisiteetit, jota jo psykologian suuri pioneeri Carl Jung tutki.

Yksi asia jäi kuitenkin itselleni mysteeriksi: Miksi keskustelussa ei kertaakaan sanota ääneen termiä synkronisiteetti?

Tällä kommentillani en halua millään tavalla dissata ohjelmaa, sillä suurelta osalta siinä puhuttiin juurikin oikeista asioista ja varsinkin Tunnan kertomus Perttu Häkkisen kuolemaan liittyvästä synkronisiteetistä oli todellinen arkkiesimerkki tästä ilmiöstä, jolla moni uskoo olevan metafyysisiä piirteitä. Se ei tarkoita taikauskoa eikä hölynpölyä vaan ilmiötä, jolle tiede ei nykyisillä menetelmillään pysty vielä antamaan riittäviä selityksiä.

Olin myös hieman hämmentynyt siitä miten taikauskon ja intuition kaltaiset ilmiöt sotkettiin tässä keskustelussa oudosti toisiinsa. Ihan kuin keskustelijat eivät olisi olleet tietoisia siitä, että ihmisellä on alitajunta, joka vaikuttaa meihin huomattavasti isommin kuin ymmärrämmekään. Intuitio on alitajunnan kuuntelemista – ei mitään taikauskoa.

Haastattelun lopussa sivuttiin vielä ilmastonmuutosta. Siinäkin tuntui menevän puurot ja vellit sekaisin, kun miehet yhdessä tuumin puntaroivat sitä miksi jotkut kiistävät ilmastonmuutoksen. Olin ongelman asettelusta todella hämilläni.

Itse en ole vielä koskaan tavannut ihmistä, joka kiistäisi ilmastonmuutoksen. Eri mieltä ollaan lähinnä siitä, että miten kohtalokas se on, millä aikataululla ja mikä sen aiheuttaa. EES-blogi teki hyviä nostoja Myytinkertojat-videosta tässä jutussa: http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2019/10/myytinkertojat-vastalaaketta.html

Niin, kaikki varmaan muistavat tarinan ”Poika ja susi”? Jos ei muista niin Wikipedia auttaa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Poika_ja_susi

Jos joku uskonlahko väittää, että maailmanloppu tulee päivänä x ja sen jäsenet huomaavat 20 vuotta sen jälkeen, ettei se ole vieläkään koittanut niin minkälainen kognitiivinen dissonanssi ihmisellä pitää olla päällä, jos hän ei vielä siinäkään vaiheessa ymmärrä ja myönnä tulleensa harhaanjohdetuksi?

Ja lisäksi: Jos joku ei kykene näkemään ilmastonmuutos-keskusteluun liittyviä poliittisia ja taloudellisia pyrkimyksiä niin täytyy kyllä olla aika sokea. Kaikella tehdään nykyään politiikkaa ja rahaa. Mitä enemmän sitä yritetään ilmastonmuutoksen kohdalla peitellä, sitä enemmän koko aihetta vähätellään ja siitä kärsii myös todella tärkeät asiat kuten luonnonsuojelu, eläinsuojelu, ihmisoikeudet jne.

Docventuresin haastattelussa Joni Martikainen totesi seuraavaa: ”Vastapropaganda ilmastonmuutokselle on ollut aika tehokasta ja taitavaa”.

Niin… Jos on olemassa vastapropagandaa niin mille se on vastavoima? Aivan – propagandalle. Jos vedät yläasteen röökipaikalla tuntematonta turmaan niin aika nopeasti opit tämän perustavaa laatua olevan luonnonlain: Jokaisella voimalla on vastavoima.

Mutta en tosiaan halua dissata tätä Docventuresin radio-ohjelmaa. Siinä oli todella mielenkiintoisia ja tärkeitä aiheita. Jäi vain harmittamaan ne ”sokeat pisteet” keskustelussa.

Toivotan Docveturesille hyvää jatkoa ja esitän pyynnön, että jatkossa saisimme yhä diipimpää kelattavaa ja myös materialistisen maailmankuvan haastavaa materiaalia.

nimimerkillä,
esoteerinen skeptikko

P.S. Jos tämä viesti joskus kulkeutuu Tunnan ja Rikun korviin niin haluaisin kuulla heidän mielipiteen siitä onko Tomorrowland-elokuvassa esoteerista Tarot-symboliikkaa 😀

Yksi kommentti artikkeliin ”Docventures: Miten ajattelusi menee vinoon?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *