Kansallisteatteri ja Tarot

Kuu on illuusion ja unien kortti. Sopii hyvin teatterirakennukseen, jossa esitetään vanhoja myyttejä ja tarinoita yhä uudelleen ja uudelleen…

Videossa unohdin esittää kysymyksen että olisiko Omapohja -teatterin nimellä ja sen edessä olevilla karhuilla yhteys ja Pohjantähteen ja Arkadialaisuuteen? Aiheesta lisää täällä: http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/02/muinaiset-viisaat-osa-2-karhu-ja.html

Lisäys: Kommenttiosiossa ”jonikorianteri” tajusi tärkeän asian. Kansallisteatterin kolme isoa ovea ovat viittaus triptyykkiin, jota Myytinkertojat käsitteli äskettin YouTube-videollaan. Tämä yksityiskohta on mielestäni merkittävä, koska kuten omalla videollani sanoin, Kansallisteatterin koko rakennus on tehty kahden tornin väliin. Parhaiten sen huomaa ilmakuvista. Katutasosta se jää jotenkin huomaamatta, jonka takia itsekin huomasin nämä ”kaksi tornia” vasta videon speakia tehdessäni.

Lisätietoja:

Mikä on Tarot: https://youtu.be/mYiNTavDibE
Pöllö ja Athene: http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/search?q=athene
Vesiallas ja lakikivi: http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/11/esirippu.html
Vapaamuurarin hauta: http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/03/vapaamuurarin-hauta.html
Murtunut pilari: http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/02/nordenskioldin-muistomerkki.html
Astrologian alkeita: https://youtu.be/rrwBbEFTNJc

5 kommenttia artikkeliin ”Kansallisteatteri ja Tarot

 1. Todella hyviä havaintoja! Nuo julkisivun kolme vierekkäistä sisäänkäyntiä + rakennuksen kulmissa olevat tornit tuovat myös itselleni väistämättä mieleen Myytinkertojien videossa ”Mystiset samankaltaisuudet” käsitellyn triptyykki-arkkitehtuurin.

  Vastaa

 2. Se on perin jännää kuinka sitä edelleen saattaa kulkea laput silmillä, vaikka onkin jossain määrin tietoinen päivittäin kohtaamansa symboliikkapommituksen määrästä. Kuljen nimittäin itsekin viikottain kansallisteatterin ohi, ja monet kerrat alitajuntani on huutanut minulle: ”Kansallisteatteri näyttää kirkolliselta rakennukselta!”, mutta en vain ole saanut puettua sanoiksi mistä tämä vaikutelma oikein johtuu. Ja vasta nyt katsottuani tuon videosi loksahtivat palaset toden teolla päässäni kohdalleen.

  Ainakin omalla kohdallani taitaa siis olla niin, että symboliikan tunnistaminen edellyttää tietoista yrittämistä. Jos olisin tänäänkin vain kävellyt Kansallisteatterin ohi, en olisi osannut tarkastella rakennusta oikeasta näkövinkkelistä. Mutta nyt kun näin aiheesta videon youtube-tililläsi, aktivoituivat oikeat alueet aivoista, ja osasin lähestyä rakennusta analyyttisemmästä näkökulmasta. Kiitos siis taas yhdestä uudesta oivalluksen kokemuksesta! Toinen hyvä esimerkki voisi olla Lindström Oy:n logo: olen nähnyt sen tuhansia kertoja, mutta vasta tällä viikolla katselin sitä miettien samalla Tomorrowland-päivityksiäsi, ja oivalsin että hitto vie, siinähän on tyylitelty Akhet! Eipä mennyt kuin vuosikymmen asian oivaltamiseen 😀

  Aloin nyt videostasi innostuneena kummastelemaan myös Kansallisteatterin viereistä rakennusta (Vilhonkatu 9). Mahdanko vain kuvitella, vai onko senkin julkisivuun ympätty kaksi tornia? Kyseisen rakennuksen katoltahan löytyy myös monen metrin korkuinen Pepsin dualistinen logo. Ja Kansallisteatterin osoitehan on puolestaan Vilhonkatu 11…

  Vastaa

 3. Joo, 11 (tai roomalaisilla numeroilla II) viittaa myös kahteen torniin. Mä olin myös katsovinani, että Mikonkatu 18 olis samassa kohdassa (kuu-kortin numero). Lisäsin myös pari kuvaa blogijuttuun jotta hahmottaa paremmin ton triptyykin jos ei jaksa katsoa videoita.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *