Back to the Future ja kuusipuu, osa 1

Aloin eilen pohtimaan taas Back to the Future -elokuvaa ja sitä miten hyvin siihen oli piilotettu viittauksia ajan jumalaan (EL), joka liittyy lauantaihin (Saturn-day = Saturnus = ajan jumala).

Elokuvahan alkaa päivästä 26.10.1985, joka oli lauantai. Saturnus – ajan jumala EL, josta juontaa juurensa EL -kirjaimet sellaisiin sanoihin kuin ”bell, elite, chappel, hell jne”. Tästähän oli juttua siellä EES-blogissa: Astro-teologia – osa 9: Saturnus-kultti

Kun Marty saapuu menneisyyteen, hän kuulee kellotornin kellojen soivan (bell). Hän katsoo kellotaulua (Kronos).

Sen jälkeen näytetään kuinka hänen takanaan näkyy kyltii ”Elite”.

Sitten Marty katsoo lehteä ja näytetään, että hän on saapunut menneisyyteen, jossa myöskin on lauantai (Saturday).

Hän huomaa kadun toisella puolella kyltin, jossa lukee ”Bell System”.

Tykitys EL-sanaan ja mytologiaan liittyen on tässä kohdassa aika kovaa. Marty myös huomaa kyltin, jossa on lukusia vapaamuurariuteen kytköksissä olevien veljeskuntien logoja.

Lauantaihin (saturnus) ja sunnuntaihin (aurinko) tulee myös mielenkiintoinen viittaus, kun elokuvan alussa Biff sanoo nukkuvansa lauantaina. Menneisyydessä hän sanoo nukkuvansa sunnuntaina. Aurinko- ja Saturnus -kultit ovat atonismin isoimpia haaroja.

Myös elokuvan alussa oli aika hurjia viittauksia eri asioihin. Muistatteko mistä leffa alkoi? Siitä kun Docin (Dr. Emmet Brown) luona kymmenet kellot lyövät aamulla samaan aikaan tasan 8.

Kellot oli mitä mielikuvituksellisempia, mutta yksi merkittävimmistä oli mielestäni tuossa yllä näkyvä kaappikello. Se toi mieleeni jotain…

Oletteko koskaan miettineet miksi salaseura Skull and bonesin ryhmäkuvissa on aina mukana juuri tuollainen kaappikello, jossa viisarit näyttävät tätä samaa lukemaa? Jopa kellon muotoilu yläosaa myöten on samanlainen. Miksi kaappikello on niin tärkeässä roolissa Skull and bonesin ryhmäkuvissa ja miksi kellot piti synkronoida tasan klo kahdeksaan? Ja miksi Back to the Future -elokuva alkoi samalla teemalla?

Skull and bones -salaseuraan kuuluivat esim. molemmat George Bushit (vanhempi ja nuorempi). Seuran tunnus on pääkallo ja reisiluut sekä numerosarja 322.

Ja oletteko miettineet miksi Back to the Future -elokuvan tapahtumat alkaa lokakuun 26. päivä?

Lokakuu on englanniksi October. Tuon kuukauden nimi tulee sanasta ”octa”, joka tarkoittaa ”kahdeksan”. Myös päivä (26) on numerologisesti 8.

The name of ‘October’ comes from the Latin word for eight. ‘October’ was the eighth month in the Roman calendar. The Romans apparently borrowed their first calendar from the Greeks. The earliest known Roman calendar consisted of 10 months and a year of 304 days. The Romans seem to have ignored the remaining 60 days, which fell in the middle of winter. The 10 months were named Martius, Aprilis, Maius, Junius, Quintilis, Sextilis, September, October, November, & December. The last six names were taken from the words five, six, seven, eight, nine and ten. Romulus, the legendary first ruler of Rome, is supposed to have introduced this calendar about 738 B.C. Two months, January and February, were added later to the calendar by the Roman ruler Numa and eventually placed at the beginning so that the number months have since then appeared in the calendar out of their proper order. When Julius Caesar became the ruler of Rome, he was disturbed by the bad condition of the calendar and took step to correct it. Caesar ordered the Romans to disregard the Moon in calculating their calendars. He divided the year into 12 months of 31 and 30 days, except for February. The Romans renamed Quintilis to honour Julius Caesar, giving us July. The next month, Sextilis, was renamed August by the Roman Senate to honour the emperor Augustus.

Numero kahdeksan on myös auringon numero. Tästä oli juttua EES-blogissa: Aulangon näkötorni.

Myös aikakone piti kiihdyttää 88 mailin nopeuteen, jotta se pystyi siirtymään ajassa…

Back to the Future -elokuvaan sisältyy paljon muutakin esoteerista symboliikkaa. Esimerkiksi kirja, jonka George McFly päätyy kirjoittamaan on kuvitettu Tarot-symboliikalla. Leffassa on paljon muutakin Tarot-symboliikkaa.

Myös hahmojen nimien muodossa ja monessa muussakin yksityiskohdassa on valtavat määrät piiloviestejä. Olen joskus kirjoitellut näistä, mutta postaukset on toistaiseksi offline. Yritän kaivaa yksityiskohtia esiin nyt tähän uuteen juttusarjaan.

Kun alkaa hahmottamaan miten paljon elokuvassa on kätkettyä symboliikkaa, voikin katsoa ihan terästetyillä silmillä vaikka nämä kaksi videota:

Kannattaa muistaa, että elokuvassa on paljon sellaisia kätkettyjä viestejä, joista näissä kahdessa videossa ei mainita mitään. Esim. kohtaus, jossa terroristit hyökkäävät ”Twin Pines Mallin” eteen, tulee takaa-ajokohtaus, jossa WV (terroristipaku) ajaa takaa DMC -merkkistä autoa. WV- ja DMC -kirjainyhdistelmät nähdään autojen keulassa.

Hollywood-leffoihin on kätkettynä valtavasti symboliikkaa numerologian muodossa. Kirjanyhdistelmillä viitataan usein numeroihin ja numerologiassa numerot lasketaan niin pitkään yhteen, että päädytään yksinumeroiseen lukuun:

WV = 54 = 9
DMC = 443 = 11

11 on ns. ”master number”, jota ei numerologiassa ynnätä enää yhteen.

Numerology reduces all multi-digit numbers to the single-digit numbers 1 through 9 with the exception of the three Master numbers 11, 22 and 33. These three Master numbers in many cases are not reduced and have a specific set of attributes that sets them apart from all other numbers. Numerology enthusiasts and practitioners have always been especially excited about Master numbers because, as the name implies, they represent something above and beyond the mundane. – Numerology.com

Ainiin ja olihan Docin asuntokin (se missä kaikki kellot soi klo 8) myös numeroltaan 1646 = 17 = 8. Miksi numero kahdeksan haluttiin tunkea leffan alussa näin överisti kurkusta alas? Viittaus atonismiin ja aurinkokulttiin? Toisaalta myös Saturnus-kulttiin viitataan hurjan monella tavalla.

Jatkan tarinaa seuraavassa osassa ja käsittelen siinä myös henkilökohtaista synronisiteettiä, joka sai minut kirjoittamaan tätä juttusarjaa.

Lue seuraava osa ››

7 kommenttia artikkeliin ”Back to the Future ja kuusipuu, osa 1

 1. No huh huh, melkoista symbolitykitystä kyllä tässäkin leffassa. Tuo kellotornin kello + nuo kaksi patsasta muodostavat selkeän akhet-symbolin. Suomenkielinen wikipedia tietää kertoa mm. seuraavaa:
  ”Akhet oli muinaisegyptiläisten kolmesta vuodenajasta ensimmäinen, joka merkitsi Niilin rantamaan hedelmöittävän tulvan alkamista.”
  Englanninkielisessä wikipediassa kerrotaan taas seuraavaa:
  ”In the civil calendar, the lack of leap years into the Ptolemaic and Roman periods meant the season lost about one day every four years and was not stable relative to the solar year.”

  Eli Akhet on siis symbolisesti merkittävä tapahtuma, jonka ajankohta liikkuu hiljalleen vuosien kuluessa. Entä mihin ajankohtaan tämä tapahtuma nykyisin ajoittuu? Sitä ei kyseisessä artikkelissa kerrottu, mutta toisaalla kerrottiin seuraavaa:
  ”The seasons of the Egyptians corresponded with the cycles of the Nile, and were known as Inundation (pronounced akhet which lasted from June 21st to October 21st)”

  Siis tätä nykyä akhet sijoittuu suurin piirtein lokakuun 21. päivän paikkeille. Ja mikähän mahtoikaan olla se päivä, johon Marty vuonna 2015 matkustaa? No sehän on tietenkin lokakuun 21. päivä. Melkoinen ”sattuma”.

  Muita elokuvasarjan kannalta keskeisiä matkustuspäivämääriä ovat lokakuun 26. päivä vuonna 1985 sekä marraskuun 12 päivä vuonna 1955. Olisi mielenkiintoista tietää mihin ajankohtaan akhet tarkalleen ottaen sijoittui noina kyseisinä vuosina. Kaiken järjen mukaanhan olisi ollut juonen kannalta paljon selkeämpää valita yksi ja sama kalenteripäivä, jonka välillä Marty olisi matkustanut vuodesta toiseen. Elokuvantekijät päättivät kuitenkin syystä tai toisesta olla tekemättä niin – ainakin eksoteerisella tasolla. Mutta esoteerisella tasolla taas…

  Vastaa

 2. Mielenkiintoista kyllä, Business Insider teki vuonna 2015 artikkelin, jossa esitettiin seuraava kysymys ”Why october 21 2015 was the chosen date in Back to the Future part II? Valinnalle tarjottu eksoteerinen selitys on vähintäänkin erikoinen:
  ”The date was carefully chosen for one simple reason: It was a day, theoretically, the Chicago Cubs could win the World Series. In 1988, when we wrote this, the Cubs winning the World Series was the most absurd thing we could think of [for someone to bet on],” the movie’s producer and screenwriter Bob Gale tells The Wall Street Journal’s Mike Ayers.”

  Se että päivämääräkikkailulle tarjotaan esoteerinen selitys, ei ole mitenkään yllättävää. Mutta Chicago Cubsin liittyminen asiaan on. Kyseinen seura nimittäin voitti kolmannen World Series -mestaruutensa vuonna 2016, jolloin Cubsin edellisestä mestaruudesta oli ehtinyt kulua aikaa peräti 108 vuotta. Aika epätodennäköinen tapahtuma siis? Mutta silti Michael Lee-niminen mies onnistui ennustamaan asian jo vuonna 1993, nähtyään asiasta enneunen. Kumma juttu, totta tosiaan, mutta nyt aletaan olemaan jo sen verran kaukana kirjoituksen alkuperäisestä aiheesta, että lienee paikallaan lopettaa pohdinnat tältä erää. Pahoittelut että taas tuli näin paljon jaariteltua tänne kommenttiosioon 😀 Alunperin minun piti huomauttaa vain siitä, että myös sanasta ”tELephone” löytyy tuo viittaus saturnukseen, eli tuosta Bell System-kyltistä löytyy peräti kaksi viittausta samaan asiaan.

  Vastaa

 3. Saa jaaritella. Yksin ei tällaisissa pohdinnoissa ja tutkimuksissa pääse mihinkään. Julkaisen tänään vielä toisen osan.

  Vastaa

 4. Tarkistin leffasta ton Tarot-jutun. Ison arkanan 22 korttia on kätketty numerojärjestyksessä elokuviin seuraavasti:

  Kortit 0-10: Back to the future
  Kortit 11-21: Back to the future II

  Noi on kohtuullisen helppo bongata. Teen viikonlopun aikana jutun tästä. Tässä tulee kortit ihan yhtä selkeesti kuin Tomorrowland-elokuvassa. En ymmärrä miten aiemmin en ollut huomannut asiaa, vaikka olin yrittänyt analysoida tätä. Ilmeisesti aika on kypsä.

  Vastaa

 5. Mainittakoon vielä, että 88 on koodi Merkuriukselle. Kiertää Auringon 88 päivässä.

  Vastaa

  1. Juu, tää on jo kirjoitettuna tohon tulevaan analyysiin. Itse asiassa laitoit tämän viestin samalla hetkellä kun olin kirjoittanut sen 😀

   Vastaa

 6. Huomasinpahan juuri, että kaikki kellot näkyvät olevan Pariisin ajassa. Mistäköhän se mahtaa johtua?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *