Narrin matka: Back to the Future, osa 4

Tämä on jatkoa juttusarjan edelliselle osalle. Juttusarjan alkuun pääset tästä linkistä.

Back to the Future trilogian kolmas osa on siis tehty kuvaamaan Tarotin ison arkanan korttia nro 21 (Maailma). Aiemmat kortit löytyivät kronologisessa numerojärjestyksessä kahdesta elokuvatrilogian ensimmäisestä osasta. Jatkan tässä kolmannen elokuvan symboliikan bongailua. En etene elokuvassa kronologisesti alusta loppuun vaan hypin kohtausten välillä vähän intuition mukaan.

Maailma – kortti nro 21 on ison arkanan viimeinen kortti.

Jos katsotaan elokuvaa ihan alkusekunneilta niin sieltä löydetään jo yksi viittaus Maailma-korttiin tuotantoyhtiön logojen muodossa. Niitä näytetäänkin eri aikakausilta:

Kaikki elokuvan alussa nähtävät logot ovat viittaus Maailma -korttiin. Huomion arvoista on myös se, että joissan Tarot-pakoissa Maailma-kortin nimi on ”Universe”. Tarkkasilmäiset huomaavat, että toiseksi alimpaan logoon on myös jemmattuna myös Taikuri-kortista tuttu ”lemniscate” symboli, joka kuvaa ikuisuutta.

Hypätään tässä vaiheessa elokuvan yhteen tärkeimpään yksityiskohtaan eli rautatiesiltaan, jota pikin Martyn pitää päästä siirtymään toiseen aikaan ja ulottuvuuteen. Marty ja Doc pyrkivät kiihdyttämään aikakoneen 88 mph nopeuteen työntämällä sitä höyryveturilla juuri tälle keskeneräiselle sillalle.

Silta on vertauskuva kahden eri tietoisuudentason välillä. Ja aivan kuten Doc Martyä sillan luona opettaa, Martyn pitää vain oppia näkemään asiat 4D:nä, jotta hän ymmärtää, ettei aikakone tipahda rotkoon. Kun se kiihtyy tarvittavaan nopeuteen, silta ilmestyy sen alle.

Tähän siltaan liittyy paljon esoteerisia asioita. Ensinnäkin silta on symboli maallisen maailman ja henkisen maailman välillä. Monet tietävät mm. termin ”Rainbow bridge” eli sateenkaari-silta.

Yksi äärimäisen hyvä esimerkki Tarot-symboliikan kätkemisestä elokuviin on iki-klassikko Wizard of Oz. Sen elokuvan narria esitti Dorothy, joka elokuvan alussa Kansasissa laulaa haaveillen sateenkaaren toisesta päästä. Koko tuo elokuva kuvaa hänen (narrin) matkaa kohti korkeampaa tietoisuutta.

”Buckle your seat belt, Dorothy, ’cause Kansas is going bye-bye”

Tätä aihetta sivuaa myös Myytinkertojat alla näkyvällä videollaan.

Toinen jännä yksityiskohta tuossa sillassa on se, että sen vieressä on kyltti, jossa kerrotaan sillan valmistuvan vuonna 1886. Monet Illuminatin ja vapaamuurarien historiaan perehtyneet tunnistavat tuon vuoden. Vuosi oli nimittäin se, jolloin ranskalaisten vapaamuurien lahja amerikkalaisille vapaamuurareille paljastettiin.

Kyseinen teos oli symbolinen silta vanhan ja uuden maailman välillä. Onko sattumaa, että Back to the Future 3 sijoittuu vuoteen 1885, jolloin Vapaudenpatsas oli vielä keskeneräinen? Aiheesta voi lukea lisää EES-blogista: New Yorkin Vapaudenpatsas

Ihan kaikki muukin tässä elokuvan kolmannessa osassa tuntuu viittaavan tavalla tai toisella valaistumiseen ja Maailma-korttiin. Aivan kuten sekin, että elokuvan alussa Doc heräsi siihen, kun televisiossa lapset laulavat ”It’s Howdy Doody time”.

Tuo oli viittaus tv-ohjelmaan joka tuli 50-luvulla. Tuota ”lapsikuoroa” kutsuttiin termillä ”Peanut gallery”. Nimi juonsi juurensa siihen, että teattereissa halvin tarjottu ruoka oli pähkinät ja tuo katsomon osa nimettiin sen mukaan.

Jaa että mitenkö tämä peanut -kuoro ja pähkinät liittyy esoteriaan? Aika isostikin. Pitää vain taas lukea EES-blogia: Muinaiset viisaat – osa 10: Pyhät puut

Raamatun Hyvän ja pahan tiedon puu kuvataan yleensä omenapuuna. Tämäkin tarina on kopio irlantilaisesta mytologiasta, jossa kyseinen puu ei ollut omenapuu, vaan pähkinäpensas. Myytissä oli pyhä kaivo, jonka ympärillä kasvoi maagisia pähkinäpensaita. Joka söi näitä pähkinöitä, sai haltuunsa kaiken tiedon. Kaivossa asui pyhiä lohia, jotka söivät kaivoon tippuvia pähkinöitä. Ainoastaan näillä ”kaiken tietävillä” lohilla oli lupa syödä kyseisiä ”tiedon hedelmiä”

Tuatha De Dananniin kuuluneen Dagdan vaimo Boann oli liian utelias noudattamaan tätä sääntöä. Hän lähestyi kaivoa aikoen syödä maagisia pähkinöitä, mutta kaivo ajoi Boannin pois tulvimalla yli äyräiden. Tämä toimi Boannin karkottamiseksi, mutta siitä seurasi pyhien lohien ajautuminen pois kaivosta. Irlantilaisessa kansanperinteessä kerrotaan, että lohet nousevat jokiin sen takia, että ne etsivät edelleen tuota pyhää kaivoa.

Niin pähkinät ja pyhät kalat. Ne nähdään myös tuossa kohtauksessa: Docin television päällä uiskentelee kaksi kalaa!

Tuon kuoro-kohtauksen jälkeen Doc säikähtää Martyä ja törmää urkuihin, josta kuuluu kirkkomusiikkia muistuttava ääni. Taustalla nähdään valaistumista kuvaava Buddhan patsas ja sen yläpuolella vastakohtia kuvaavat ”käämit”, jotka ovat tuttuja koristeteita monista pyhistä rakennuksista.

Kun ihminen saavuttaa tämän jumalaisen tilan, jota kuvataan vastakohtien yhdistymisen symboliikalla, hän kohtaa sisäisen jumaluutensa

Lisätietoja tuttuun tapaan EES-blogista: Vastakohdat

Sama vastakohtien yhdistyminen nähtiin myös elokuvan alussa, jossa kerrattiin edellisen elokuvan lopun tapahtumia. Siinähän aikakone palasi tulevaisuuteen kahden toisiinsa vaijerilla yhdistetyn pylvään välistä.

Kadussa näkyy kaksi tulivanaa, kuin numero 11 – ELeven.

Trilogian ensimmäisen osan nähneet muistavat, että aikakone siirtyi tuossa hetkessä toiseen ulottuvuuteen ja törmäsi siellä elokuvateatteriin, jossa pyöri elokuva ”Assembly of Christ”.

Kristustietoisuus…

Myös se kannattaa huomioida, että leffan alkusekunneilla – heti tuotantoyhtiön logojen ja tekijöiden nimien jälkeen nähtiin sana Lauantai mustalla taustalla. Saturday on saanut nimensä Saturnuksen mukaan. Maailma-kortin astrologinen vastine on Saturnus. Myös musta väri on Saturnus-symboli.

Tuossa edellisen osan muistelussa näytettiin myös lukuisia kylttejä, joihin on kätketty kirjaimet E ja L. Näitä oli mm. Elmo, Elite, Zales, Motel, Hotel jne. Kaikista löytyy kirjainyhdistelmä EL ja sillä viitataan Saturnukseen (EL on Saturnuksen jumala). Myös englanninkielinen sana sähkö (electricity) sisältää viittauksen EL-jumalaan ja Saturnukseen.

Myös vinyylilevyjä (lausutaan ELPII) myyvä levykauppa nähdään kohtauksessa. Vinyylilevy on mustan värinsä ja renkaidensa ansiosta yksi parhaista Saturnus-symboleista.

Tästä kaikesta oli juttua EES-blogissa: Astro-teologia – osa 9: Saturnus-kultti

Yksi pieni yksityiskohta sattui myös silmiini. Kun aikakone kiihdytti kohti vaijeria, nähtiin sen katolla koukkumainen johdin:

Tällä viitataan huomaamattomasti faaraoiden käyttämään käyrään sauvaan. Faaraoille tuo tuli ilmeisesti muinaisten viisaiden druidistisessa sirppisymboliikasta. Lisätietoja EES-blogista: Astro-teologia – osa 32: Käyräsauva

Urku-kohtauksen jälkeen Marty nähdään kokeilemassa päähänsä Docin keksintöä, jolla pitäisi pystyä lukemaan ajatuksia (viittaus korkeampaan tietoisuuteen). Laite vaikuttaa monikulmaiselta kruunulta. Samaan aikaan Doc lukee kirjettä, jossa puhutaan aikakoneen ”kytkimistä”.

Tällä kohtauksella viitataan tulkintani mukaan Crown Chakraan eli ”Sahasraraan”. Se on korkein eli seitsemäs chakrapiste – ”kruunu”, jonka väri on purppura – sama kuin Maailma-kortin Sofialla ja elokuvan Claralla. Puhutaan tietoisuudesta ja hengestä, korkeammasta tietoisuudesta.

Elokuvaan on upotettu eri uskonnoissa opetettuja asioita, jotka kertovat kuitenkin samasta asiasta: korkeammasta tietoisuuden tasosta.

Doc lukee kirjettä pidemmälle ja kuulee lentävistä autoista ja siitä kuinka auto on rikki. Marty sanoo Maailma-kortin numeron:

Sitten doc lukee kirjeestä, että varaosat keksitään vuonna 1947. Taas numerologiaa 1+9+4+7=21 eli kortin numero.

Doc saa myös tietää, että hänestä tulee seppä, kengittäjä ja vaunujen korjaaja. Seppään liittyy paljon symboliikkaa, josta voi lukea EES-blogista. Hevosenkenkä on myös vapaamuurarien käyttämä symboli.

Vapaamuurarisymboliikkaa: Hevosenkenkä

Kirjeen luettuaan Doc on todella innoissaan vuodesta, johon hän on siirtynyt! Ei mikään ihme.

1885 on numerologisesti 22 = Tarotin ison arkanan 21 korttia + narrikortti eli 22. Koko pakka kasassa.

Seuraavaksi nähdään kuinka Doc ja Marty laskeutuvat pimeään luolaan. Doc sanoo tehneensä samanlaisen tutkimusmatkan maan sisään 12-vuotiaana. Luolaan laskeutuminen ja numero 12 on molemmat viittauksia astrologiaan. Ne joita kiinnostaa voi katsoa vaikka tämän videon: https://youtu.be/mYiNTavDibE.

Oppaana heillä on Docin koira, joka Tarotissa kuvaa ”sielun opasta”.

Vuodessa 1985 Docilla on koira nimeltä ”Einstein” ja vuodessa 1955 koiran nimi on ”Copernicus”. Mielenkiintoisia nimiä sielun opasta edustavalle hahmolle.

Mutta eiköhän tässä ollut jo yhteen juttuun tarpeeksi asiaa. Joudun kyllä jatkamaan aiheesta vielä uudessa jaksossa. Stay tuned.

Lue seuraava osa ››

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *