Juice ja Athene

Juice Leskinen vieraili linnan juhlissa vuonna 1986 ja tuosta tapauksesta on myös tv-taltiointi (alla). Juice on haastattelussa kietaissut kravattinsa otsansa ympärille ja puhuu hyvin viisaita – varmasti viisaampia kuin kukaan muu koko talossa. Tämä on siis aikaa ennen rock’n rollin kuolemaa. Nykynuoret eivät edes tiedä mitä se tarkoittaa…

Mutta kuinka moni huomasi videossa tämän patsaan:

Video on aika epätarkka, joten on vaikea sanoa näenkö ihan oikein, mutta luulen kyllä arvaavani oikein… Jos aihe ei ole tuttu niin suosittelen lukemaan EES-blogia. Helpointa on mennä kyseiselle sivustolle ja laittaa hakukenttään sanat ”pallas athene” ja painaa enteriä.

Tai jos jollain on tästä tarkempaa tietoa kyseisestä teoksesta niin olisin kiinnostunut kuulemaan 🙂

Be seeing you!

2 kommenttia artikkeliin ”Juice ja Athene

  1. Juuri toissapäivänä kiinnitin huomioni samaan patsaaseen Iltalehden etusivulla. Löytyy jutusta ”SDP yrittää muodostaa hallituksen pikapikaa – tällaiset ovat tunnustelija Rinteen kaksi kysymystä”. Itselleni tuli heti mieleen tarotin kortti Voima.

    Muutenkin hallituksen hajoamista koskeviin uutiskuviin on liittynyt kiintoisaa symboliikaa, mm. jutussa ”Näin ulkomailla kirjoitettiin Antti Rinteen erosta” oli kuvituskuvassa taustalla kyyhkys-taulu. Lisäksi jutussa ”Antti Rinne menettää puolet tuloistaan – 17 000 euroa/kk vaihtuu ”normiliksaan”” yhdessä kuvassa näkyvä seinään maalattu qr-koodimainen kuvio tuo mieleen Epsteinin temppelin edustalta löytyvän laatoituksen, josta mainitsin juuri äsken kommentoidessani tuota Alma-juttua.

    Vastaa

  2. Tuosta Laki-veistoksesta on kolme vedosta, jotka kaikki on sijoitettu muutaman korttelin päähän toisistaan: Senaatintori, Säätytalo ja Presidentinlinna.

    Ne muodostaa kolmion, jonka sisään jää Valtioneuvoston linna.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *