The Cult Of Ultimate Evil

Alla Mark Passion mielenkiintoinen luento. Näitä tosiaan tuntuu riittävän! Tämä on eri luento kuin se, jonka aiemmin julkaisin tässä blogissa. Tässä videossa keskitytään siihen mitä auktoriteettiuskovaisuus ja tottelevaisuus käytännössä tarkoittaa.

Allekirjoitan esityksen sanoman lähes täysin, mutta en kuitenkaan usko, että kaikki ”käskyjen tottelijat” tekevät työtään pahuuttaan tai tyhmyyttään. Jos ihminen on lapsesta asti aivopesty tottelemaan ja kumartaamaan auktoriteettejä, mitä muuta siitä voi seurata kuin sokeasti tottelevia koiria? Ei se varsinaisesti heidän syy ole. ”Garbage in, garbage out” – kuten George Carlin asian hienosti tiivisti poliitikoista puhuessaan.

Mutta hyvää työtä Mark Passio tekee yrittäessään herättää ihmisiä. Toivottavasti viesti osuu ja uppoaa mahdollisimman moneen. Toisaalta pelkään hieman, että tällainen hyökkäys-tyyppinen lähestyminen saattaa jossain tapauksissa pahentaa tilannetta, jos kohteen suojamekanismit iskee päälle.

Ehkä asiat pitäisi pystyä esittämään myös sillä tavalla, että aivopestyille ihmisille annettaisiin helppo, matalista portaista koostuva reitti kohti itsenäistä ajattelua ja vapautumista omista kahleistaan. En tosin tiedä miten se olisi mahdollista. Mark on valinnut tämän ”pommitus-tyylin” ja se tosiaan tuntuu sopivan hänelle.

2 kommenttia artikkeliin ”The Cult Of Ultimate Evil

 1. Noista ”suojamekanismeista” sen verran, että about 10 vuotta takaperin, kun kiihkoissani yritin muille ihmisille kertoa kuinka kansaa vedätetään, ihmisille tuli lähes aina samanlainen reaktio. Tässä reaktiossa ihmisen koko olemus muuttui poissaolevaksi ja tuntui, että hän halusi tilanteesta äkkiä pois. Myös katse muuttui poissaolevaksi. Viimeksi sain kokea tämän viime vuonna jutellessani yhden Hollantilaisen eläkeläisen kanssa ja meidän seurassa istui yksi nuori nainen ja tälle naiselle tuli tämä kyseinen reaktio ja hän ”livahti” paikalta.

  Monesti olen miettinyt miten nämä aiheet voivat olla niin monelle näin ”kivuliaita”, ettei niitä voi edes kuunnella?

  Nykyään osaan olla jo turpa kiinni 😀

  Ps: George Carlin toi mahtavasti oman ”agendansa” komedian kautta esille!
  Pps: Mark Passio on vielä vieras nimi! Taidan ottaa nyt haltuun huomisen vapaapäivän kunniaksi!

  Vastaa

  1. Ei taida yksi päivä riittää kun kyseessä on ns. moottoriturpa, joka vetää usean tunnin luentoja eri aiheista 🙂 Osa on vähän outoja, mutta monissa tapauksissa myös ihan osuvia juttuja. Kaikki herättely on mun näkemyksen mukaan pelkkää plussaa. Nettisivuilta löytyy muuten kaikkien Passion-presentaatioiden slidet zip-pakattuina kuvina.

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *