Berliinin pystejä

Päädyin tänään katselemaan valokuvia Berliinin matkalta vuodelta 2017. Jäin ihmettelemään sitä miksen siellä ollessani tai sieltä tultuani jaksanut yhtään miettiä mitä olin nähnyt. Otetaan vaikka esimerkkinä nämä ottamani kuvat:

Tämä tunnettu maamerkki on nimeltään Berlin Victory Column (ks Wikipedia) ja siinä nähdään aika paljon tuttua symboliikkaa.

Toinen mielenkiintoinen löytö reissun valokuvista oli tämä:

Tämä teos on nimeltään Bismarck Memorial (ks Wikipedia) ja siinäkin on valtava määrä symboliikkaa. On Sfiksin päällä istuvaa oraakkelia, Atlasta ja ties mitä muutakin.

Kolmas löytö kuvista oli tämä biisoni:

Tämä teos on nimeltään Bison (ks Wikipedia) ja sen ns. sisarus-biisonit löytyy Yhdysvalloista, Philadelphiasta saman kuvanveistäjän toisesta teoksesta, joka kantaa nimeä The Washington Monument (ks Wikipedia). Tuo teos sijaitsee Eakins Oval -liikenneympyrässä, joka on osa melko symboliselta vaikuttavaa Benjamin Franklin Parkwayta. Eli tuosta yksittäisestä Berliinin biisonista lähtee uusia tutkittavia puroja melkoinen määrä…

Muitakin kuvia otin mm. Holokaustimuistomerkistä ja sen vieressä sijaitsevasta Brandenburg Gatesta, mutta ajattelin rajata pohdiskelut tässä vaiheessa noihin kolmeen ensin mainittuun teokseen.

Reissun aikana en tosiaan miettinyt juurikaan noiden näkemieni teosten symbolisia tasoja. Ehkäpä nyt aika olisi kypsä tällaiselle pohdiskelulle. Jeesiä saa tarjota.

Tänään sattui muuten myös jännä synkronisiteetti Berliiniin liittyen. Olin juuri katselemassa näitä kuvia, kun kylään tuli yllätysvieraita. Toinen heistä oli Berliinistä. Kumma juttu.

Yksi kommentti artikkeliin ”Berliinin pystejä

  1. Mielenkiintoisia löytöjä, tuota biisonia seuraamalla saattaakin päätyä melkoiseen kaninkoloon. Philadelphian taidemuseosta tulee ainakin itselleni välittömästi temppeli-vibat.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *