Rakettimiehen kuolema

Törmäsin facebookissa juttuun rakettimiehestä joka oli kuollut yrittäessään selvittäessään onko maapallo litteä. Postauksessa luki:

”The tragedy is a reminder that conspiracy theories have consequences, and sometimes even apparently harmless ones can be fatal.”

Jäin miettimään tuota lausetta. Jos joku rakentaa oman raketin ja kuolee sitä kokeillessaan (oli syy sen käyttöön mikä tahansa) niin on aika kaukaa haettua alkaa tekemään yleistyksiä ”salaliittoteorioiden vaarallisuudesta”.

Ikävä kyllä – salaliittoja on aina ollut ja niitä tulee aina olemaankin. Tämän tosiasian kieltäminen on älyllistä laiskuutta ja se aiheuttaa ihmiskunnalle huomattavasti enemmän harmia kuin minkään rakettimiehen seikkailut.

Miksiköhän muuten tämän kaverin piti ylipäätään laukaista itsensä sinne avaruuteen selvittämään asiaa? Luuliko hän selviävänsä siellä hengissä? Jos tarkoitus oli päästä korkeammalle kuin missä tavalliset lentokoneet lentää niin varmaan helpompaa olisi yrittää saada ensin joku kameraa kantava vehje lentämään sinne? Koko juttu haiskahtaa niin oudolta, etten ihmettelisi, vaikka se olisi osa jotain salaliittoteorioita demonisoivaa salaliittoa 😀

Postauksesta tuli mieleen myös Bill Hicksin läppä yleisimmästä huume-uutisesta ja hissiin jonottavista ankoista:

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *