Asteroid (52768) 1998 OR2

Otsikossa mainitusta asteroidista löytyy infoa Wikipedista. Kyseinen möhkäle on halkaisijaltaan 2-4 km ja se kiitää maapallon ohi kuukauden kuluttua eli 29.4.2020. Pari linkkiä aiheeseen liityen:

https://www.space.com/asteroid-1998-or2-earth-flyby-april-2020.html

Itse aloin pohtimaan (täysin teoreettisesti) millä tavalla maailman johtajat toimisivat, jos maapalloa uhkaisi jossain vaiheessa oikeasti joku tällainen asteroidi tai muu ”ulkoinen uhka”? Kerrottaisiinko asiasta julkisesti vai pyrittäisiinkö paniikkia välttämään viimeiseen asti ja saamaan ihmiset jollain tavalla ”hallintaan” ennenkuin paska osuu tuulettimeen?

Voisiko nyt käynnissä olevan korona-epidemian kaltaisella peiteoperaatiolla saada ulkonaliikkumiskiellot ja muut voimaan ilman, että ihmisille suoraan kerrottaisiin mistä on kyse?

Ja korostan vielä, että en tosiaankaan luule, että korona-epidemia olisi tällainen peiteoperaatio tai ”feikkiä”, mutta voisin hyvin ajatella, että tämä toimisi hyvänä testinä – eräänlaisena kenraaliharjoituksena jotain tulevaa tilannetta varten. Jos joskus koko maailman rajat pitää sulkea, lentoliikenne lamauttaa ja julistaa ulkonaliikkumiskiellot niin mikä olisi helpoin tapa toteuttaa se ilman, että kukaan tajuaisi mistä on kyse?

Hmmm… Menikö jo liikaa foliohattu-osastolle?

Yksi kommentti artikkeliin ”Asteroid (52768) 1998 OR2

  1. Sanoisin että ihan loogiselta vaikuttavaa pohdintaa, luultavasti jotenkin noin itsekin toimisin, mikäli olisin päättäjän organisoimassa varautumista johonkin isoon mullistukseen. Mitä hallituksen viimeisimpiin toimenpiteisiin tulee, niin koko Uudenmaan eristäminen on kyllä vastoin valmiuslain 118 §:n tarkkaa sanamuotoa, ja siten laiton toimenpide. Valmiuslain 118 §:hän edellyttää, että liikkumisrajoitusten tulee olla _välttämättömiä_. Ymmärtäisin kyllä pääkaupunkiseudun, sekä käytännön syistä myös pääkaupunkiseutua ympäröivien kehyskuntien laittamisen karanteeniin. Mutta voisiko joku kertoa miksi on välttämätöntä laittaa vaikkapa Raaseporin tai Myrskylän kaltaiset syrjäkunnat rajoitusten piiriin, samalla kun esimerkiksi Oulu ja Tampere, joissa kummassakin on kymmenittäin todettuja tartuntoja, jatkavat normaalia elämäänsä? Miksi esimerkiksi Askola ja Pukkila oli välttämätöntä laittaa karanteeniin, mutta vaikkapa Riihimäki ja Loppi voivat jatkaa elämäänsä kuten ennenkin? Veikkaanpa etten tule tähän kysymykseen saamaan koskaan vastausta.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *