5 kommenttia artikkeliin ”Kummallinen koronakuvio

  1. Täytyypä myöntää että olen itsekin viime päivinä alkanut kyseenalaistamaan koronan vakavuutta. Esim. perjantaina julkaistun uutisen mukaan THL:n vasta-ainetesteissä koronan vasta-aineita ”löytyi vain 2,86 prosentilla testatuista” https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/b5a629c0-bfab-4e6f-b948-af297413137f

    Pysähdytäänpä hetkeksi miettimään, mitä se todellakin tarkoittaisi, jos ”vain” kolme prosenttia suomalaisita olisi sairastanut koronan. Se tarkoittaisi noin 150 000 tautitapausta. Ja paljonko niitä koronakuolemia Suomessa olikaan todettu? Noin kolmestaa. Eli kuolleisuus olisi näiden lukujen valossa siinä 0.2% paikkeilla – aivan kuten tuossa videossakin todettiin. Ja kuten Iltalehden jutussakin todettiin, ei kaikilla koronan sairastaneilla välttämättä edes ole vasta-aineita veressään. Eli mahdollisesti kuolleisuus olisi tuota 0.2% pienempikin.

    Itse luotan melko paljon Islannin lukuihin, sillä siellä on pienestä väkimäärästä johtuen pystytty testaamaan suhteessa melko suuri osa kansalaisista. Tulos: tällä hetkellä Islannissa on tilastoitu 177 parantunutta testein varmistettua koronapotilasta jokaista koronaan kuollutta kohden. Eli alkaa vaikuttaa siltä että olin väärässä, eikä korona ole läheskään niin vaarallinen kuin se olisi voinut olla. Täytyy kyllä myöntää että harvoin olen näin iloinen ollessani väärässä 😀

    Vastaa

  2. Joo, todella hyvä näin. Tieteelliset tutkimukset ja muu ”varma data” on ihan mielenkiintoista, mutta vähintään yhtä mielenkiintoista on ollut tämän koko koronakuvion psykologinen puoli. Sen seuraaminen on ollut hurjan kiinnostavaa, mutta myös surullista. Joukkohysterian ja ryhmäajattelun havaitseminen ei tosiaankaan ole ollut kovin vaikeaa. Tän koko kriisin aikana on ollut vallalla kritiikitön auktoriteetti-uskovaisuus ja laumakäyttäytyminen. 9/11 on palautunut mieleen erittäin elävästi. Ensin pelotellaan, pelotellaan ja pelotellaan. Sitten kun ihmiset laittavat omat aivonsa narikkaan, voidaan laumaa ohjata ihan mihin halutaan. Välillä on tullut sellainen olo kuin katselisi jotain rottakoetta lasin takaa… Eikö ne koskaan opi?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *