Contagion

Vuonna 2011 (vain vähän sikainfluenssa-pandemian jälkeen) julkaistiin elokuva nimeltä Contagion. Siinä lepakoista lähtöisin oleva virus leviää maailmanlaajuiseksi pandemiaksi. Elokuva vaikutti kahdeksan vuotta sitten katsottuna lähinnä ”paniikki-rokote-myönteiseltä” propagandalta. Nyt koronan jälkeisessä/aikaisessa maailmassa se vaikuttaa edelleen siltä, mutta samaan aikaan se vaikuttaa myös todelliselta predictive programming -julkaisulta. Siitä löytyy hämmästyttävän tarkasti monet koronakriisin aikaiset toimenpiteet ja ihmisten käyttäytymismallit.

Sosiaalisen median ”truther-skene” esitellään elokuvassa myös mielenkiintoisella tavalla. Kuinkakohan moni elokuvan liki 10 vuotta sitten nähnyt oikeasti tietoisesti muistaa mitä on nähnyt? Entä miten paljon elokuva vaikuttaa alitajuisesti nyt ihmisiin, jotka eivät lainkaan mieti miksi ajattelevat asioista siten kuten ajattelevat… Elokuvat vaikuttavat tunnetusti vahvasti alitajuntaan, jolla on uskomaton vaikutus ihmisten käyttäytymiseen.

Itselleni silmiin tarttui tällä toisella katselulla myös muutamat symbolit. Yksi elokuvan päähenkilöistä (Gwyneth Paltrow) pelaa mm. uhkapeliä, jossa nähdään ravun merkki. Astrologiaan perehtyneet tietää millä tavalla rapu liittyy lääketieteeseen ja hoivaamiseen. Myös Orion -lääkeyhtiö käyttää kyseisen astrologisen merkin tunnusta. Lisäksi elokuvassa on kohtaus, jossa tuodaan epäilyttävän tarkoitushakuisesti esiin rokote nro 33.

Juuri nyt itselläni ei ole aikaa napsia ruutukaappauksia, mutta halusin kuitenkin jakaa huomiot täällä blogissa. Mielestäni kyseessä on hyvin erikoinen ja epäilyttävä elokuva. Siinä on myös harvinaisen paljon ns. kovan tason näyttelijöitä.

Sekin oli erikoinen ”sattuma”, että katsottuani elokuvan tänään, avasin Iltalehden nettisivut ja silmiin osui tämä uutinen: Gwyneth Paltrow pysytteli kuukausia kotosalla murrosikäisten kanssa: ”Olin huolissani”

Melkoinen synkronisiteetti?

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *