Mamma Mia! -elokuva ja Tarot

Katselin tämän leffan eilen ja aloin jossain vaiheessa miettimään olisiko siinä tarkoituksellisia Tarot-viittauksia. Ensin huomioni kiinnitti päähenkilön nimi (Sophie) ja kuinka elokuvassa vielä korostettiin sen juontavan juurensa Sophia-nimestä. Jumalatar Sophia nähdään Tarotin ison arkanan viimeisessä kortissa (21).

Seuraavaksi aloin miettimään kohtausta, jossa valtava määrä ihmisiä tanssii isossa ringissä pyörien. Se toi vahvasti mieleeni Kohtalonpyörä-kortin. Varsinkin kun kyseinen kohtaus oli suunnilleen leffan puolivälissä ja heti sen jälkeen tuli Oikeudenmukaisuus -korttiin vaikuttavia viittauksia.

Jonkun ajan päästä huomasin, että elokuvassa tuli Paholainen ja Torni -kortteja vastaavat kohtaukset peräjälkeen. Olin jo vähän odotellutkin tuossa vaiheessa, että noinkohan jossain vaiheessa kiivetään johonkin torniin kohtaamaan isoa äkillistä muutosta ja tulihan se sieltä ja ihan oikeassa kohdassa. Myös Tähti- ja Kuu -kohtaukset tulivat elokuvan lopussa ihan kuten jo odotinkin.

Tämän jälkeen aloin olemaan jo melko varma, että leffasta löytyisi koko iso arkana kronologoisessa numerojärjestyksessä. En ole vielä ehtinyt tarkistamaan, mutta nopealla uudelleen vilkaisulla ainakin alussa on selvä Narri-kohtaus (nuori päähenkilö matkan alussa viemässä kirjeitä postilaatikkoon).

Hyvin todennäköisesti tässä leffassa on kätkettynä (jälleen kerran) koko pakka. Katsotaan jos jossain vaiheessa ehtisin katsomaan tarkemmin läpi sillä silmällä…

2 kommenttia artikkeliin ”Mamma Mia! -elokuva ja Tarot

  1. Moi.

    Haluaisin opiskella tarotia. Mistä aloittaa, kirjasuosituksia, nettisivuja?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *