Salt Lake Temple ja Villa Farnese

Välillä on virkistävää katsella ihan ufolta vaikuttavia videoita. Tässä yksi sellainen:

Tuolla videolla käydään todella villeillä näkemyksillä ja teorioilla läpi ihmiskunnan historiaa, litteää maata ja ties mitä muutakin kummallista. Suurin osa menee itselläni ihan yli hilseen 🙂 Bongasin siitä kuitenkin pari aika mielenkiintoista yksityiskohtaa, joista voisi varmaan sukeltaa mielenkiintoisiin tutkimuksiin ja kaninkoloihin:

  • Farnese -suvun talo Italiassa (Villa Caprarola / Villa Farnese) on pentagonin eli viisikulmion muotoinen ja myös Washingtonissa sijaitsevan Pentagonin muoto saattaisi juontaa juurensa siitä. Tästä oli lyhyt maininta myös EES-blogin jutussa, jossa käsiteltiin Mannerheimia.
  • Salt Lake Temple (Utah, USA) on melkoinen pytinki ja se on täynnä vapaamuurarisymboliikkaa (mm. silmä, mehiläispesä, kättelevät kädet, harppi ja suorakulma jne.) Noista kaikista on ollut mielenkiintoisia kirjoituksia EES-blogissa. Alla näkyvä kuva löytyy Wikipedista. Ja onhan se todella outoa miten ennen osattiin tehdä tuollaisia rakennuksia ilman nykyaikaisia apuvälineitä…

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *