Tulevaisuuden maski

Jo yli vuoden kestänyt valtamedian aivopesukampanja saa yhä huvittavampia muotoja. Tänään Iltalehti ”terveysuutisoi” otsikolla ”Tutkimusprofessori kertoo, millainen maski kasvoilla sinäkin kohta kuljet”. Muutenkin saitti on tuttuun tapaan täynnä pelottelu-propagandaa.

Huomatkaa muuten otsikon muoto. Siinä ei käytetä muotoa ”millaisia maskeja kehitetään” vaan nimenomaan ”millainen maski kasvoilla sinäkin kohta kuljet”.

Lainauksia jutusta:

”Maskien käyttäminen tuskin päättyy, vaikka koronaepidemia laantuu.”

”Kun koronaepidemia laantuu, emme tuolloinkaan ehkä pääse kokonaan maskien käytöstä. Maskit ja niiden käyttötavat voivat kuitenkin muuttua.”

Jutussa rinnastetaan maskin käyttäminen hampaiden pesuun ja turvavöiden käyttämiseen autoissa. Jutussa myös ihmetellään miten vieläkin voi olla ihmisiä, jotka eivät suostu käyttämään turvavöitä. Voi ihmiset! 😀

Huvittavinta (tai surullisinta – riippuen näkökulmasta) on tietysti se, että jo nykyinen maskihysteria osoittaa sen, että suurin osa ihmisistä on valmis pukemaan vaikka kokovartalokondomin päälleen koko loppuelämäksi, jos joku auktoriteettihahmo niin kehottaa ja väittää sinun kuolevan mystiseen (joskin paradoksaalisesti hyvin pientä kuolleisuutta aiheuttavaan) virukseen.

O tempora, o mores!

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *