Rokotusten edistyminen ja oma mielipide

YLE:n mukaan korona-rokotuksia on annettu ”vajaa 400 000 kpl”. Tiedot pohjautuvat jutun mukaan Fimean nettisivuilla julkaistuihin tietoihin.

Noh, kävin Fimean sivuilla tarkistamassa ja siellä sanotaan ihan boldatulla tekstillä, että rokotuksia on annettu 319 559 kpl.

Hmm.. Miksi YLE haluaa ilmaista luvun muodossa ”vajaa 400 000”? Noh, eipä sillä väliä. Juttuhan käsitteli muutenkin disinformaatiota…

Sitä tässä mietin myös, että THL:n sivujen mukaan Suomessa on reilu miljoona riskiryhmään kuuluvaa ihmistä. Eli lähestytäänkö pian rajaa, jossa puolet riskiryhmään kuuluvista on rokotettu? Eikös se ole loistava asia?

Kauanko arviolta menee siihen, että kaikki riskiryhmään kuuluvat on rokotettu? Voidaanko sitten perua kaikki typerät rajoitukset?

Ainiin… ei. Sehän menikin niin, että rokote ei suojaa tartunnalta eikä estä viruksen levittämistä vaan ainoastaan vähentää taudin oireita.

Suomalaisasiantuntija: Ylistetty koronarokote suojaa vain sen saajaa – ei estä tartuntoja ”Kyse on vielä vain oireiden estämisestä.” – IS.fi

Itselleni muodostuu näistä tiedoista selkeä mielipide:

Jos rokotus ei estä saamasta tartuntaa eikä estä sen levittämistä, sen ottaminen tuntuu entistä turhemmalta. Senkö takia minun toivotaan sen haluavan, että jos sairastuisin, en saisi vakavia oireita? Eikö tällaiset vakavat oireet ole muutenkin lapsissa, nuorissa ja vielä keski-ikäisissäkin todella epätodennäköisiä? Siis jos ei kuulu mihinkään riskiryhmään.

Itse olen monesti sairastanut talviaikaan parin viikon flunssia (tai influenssia) ja ollut pitkäänkin sängyssä noiden takia. Tämän riskin olen edelleen valmis ottamaan.

Nythän uutisissa on ollut juttua, että joissain maissa kyhätään rokotepassia, jonka avulla vain rokotetut voisivat matkustaa ja viettää normaalia elämää. Käytännössä puhutaan siis pakkorokotuksista ja vieläpä rokotteilla, jotka eivät estä sen ottajaa tartuttamasta virusta. Suomessakin Sanna Marin on vaatinut EU:n laajuista rokotustodistus-järjestelmää. Haiskahtaa hölmöläisten hommalta.

Itse en ole ns. rokotevastainen. Olen historiassa varoittanut vain yhdestä rokotteesta: sikainfluenssarokotteesta ja sen suhteen tuli ikävä kyllä osuttua oikeaan. Nykyistä koronahysteriaa olen katsellut epäuskoisen huvittuneena siitä vuoden takaisesta vessapaperien hamstraamisesta lähtien. Korona-asiassa en siis varoittele mistään rokotteesta vaan täysin irrationaalisesta hysteriasta ja pelkotilasta. Se on tuhat kertaa vaarallisempaa kuin mitkään rokotteet.

Itse en tule korona-rokotusta ottamaan, mutta muuten itselläni ei ole mitään kiinnostusta asiaa kohtaan. Kaikki jotka covid-piikin haluavat (tai haluavat kulkea kadulla tuplamaskit naamallaan), tehkööt ihan vapaasti niin.

Yhteiskuntamme on kuitenkin vedetty korona-hysterian takia todella ikävään tilaan ja siitä haluan varoittaa. Suurimpana kärsijänä tässä ovat lapset ja nuoret. Pian alkaa varmaan myös yrityksiä ja päitäkin tippumaan jos hommaan ei saada järkeä. Itse muistan vielä elävästi 90-luvun laman, konkurssit ja itsemurhat…

Nyt jos koskaan tarvittaisiin niitä ”tolkun ihmisiä”…

Yksi kommentti artikkeliin ”Rokotusten edistyminen ja oma mielipide

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *