Estonia

Kirjoitin Estoniasta vuonna 2011 jutussa, jolle annoin ”junnumaisen” otsikon: Pohjolassa kansa on sen kaamoksensa vanki...

Nyt 10 vuotta myöhemmin sama aihe on YLE:n etusivulla:

Pelastuiko Estonia-laivan kapteeni Avo Piht? “Varmasti pelastui, mutta hänet on jo tapettu”, sanoo toimittaja Andres Raid

Wau.

Lisäys: Tuon 10 vuotta sitten julkaisemani jutun kommenttiosiosta löytyi linkki vanhaan keskusteluun: https://keskustelu.suomi24.fi/t/5556016/ms-estonian-kootut-selitykset . Tässä yksi hauska lainaus tuolta:

Tietysti estonian tapaukseen ei liity mitää erikoista jos lukemistona on Aku-Ankka tai jallu. Vuonna 2000 Julkaistiin Estonian Cargo manifest 27.9.94 eli uppoamista edeltävän illan lastiluettelon, luettelossa (minkä kopio myös minulta löytyy) Kerrotaan jokaisen matkustajan nimi, kansallisuus, ajoneuvvon malli, rek-nro ja sijainti autokannella. Listaan on käsin merkitty kaksi ajoneuvoa ilman mitään muuta tietoa. Lisäksi on julkaistu estonian ”merikelpoisuus testi” missä on listattu useita vikoja aluksen keulaportissa (kyseinen kopio löytyy myös minulta) tästä paperista liikkui väärennetty versio ennen kuin oikea paperi löydettin. Lisäksi Jutta Rabe on julkaissut kuvia estonian ulkopuolella makaavista kuolleista vaikka ruotsin hallitus muuta väitti. Ruotsin hallitus on vihdoin tunnustanut että estonialla salakuljetettiin asemateriaalia, tutkimuksen tehnyt ruotsalainen virkamies hävitti luvatta ja laittomasti asiakirjat tutkimuksen jälkeen. Miksi estonian Atlanttilukon tappi (Eli keulaportin yksi tärkeimmistä lukoista) heitettiin takaisin mereen löytymisen jälkeen (tutkintalautakunnan jäsen on myöntänyt tämän) tai miksi kari lehtola valehteli estonian hylyn sijainnin useaan kertaan (lehtola pyysi julkaisemassaan kirjeessä anteeksi tekoaan ja totesi ylittäneensä valtuutensa). Useat silminnäkijät, tutkija ja laivailun ammattilaiset ovat todenneet JAIC:n raportin olevan useita virheitä täynnä.

Lisäys 2:

Vastavalkea-sivustolta löytyy Tapio Kuosman juttu aiheesta: Tähtäimessä tapaus MV Estonia

Tämäkin on aika selkeä yhteenveto: https://marcodewit.fi/polpo/m-s-estonia-upposi-aserajahdyksen-takia/

Lisäys 3:

Matkustaja-autolautta Estonian kohtalosta (Tapio Kuosma 1/2021)

Lisäys 4: Lue seuraava juttu samasta aiheesta: Estonia – Mullistava löytö

2 kommenttia artikkeliin ”Estonia

  1. Lisäsin jutun loppuun linkin ja lainauksen 🙂

    Vastaa

  2. Lisäsin jutun loppuun taas pari uutta linkkiä. Mielenkiintoinen aihe kyllä!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *