Viesti kansanedustajille (lainaus)

Vesa Raiskilan facebook-sivulta kopioituna:

Lähetin eilen kansanedustajille suhteellisuudentajua ja kriittisyyttä peräänkuuluttavan viestin.

Arvoisa kansanedustajani,

THL:n mukaan 5.1.2021 mennessä koronadiagnoosin jälkeen kuolleita (ei kuitenkaan välttämättä koronasta johtuen) oli 576. Suomessa koronaan liittyen kuolleiden mediaani-ikä on ollut 84 vuotta, eli suuri osa kuolleista on elänyt pidempään kuin mihin suomalainen edes keskimäärin yltää, toteaa erikoislääkäri Ville-Veikko Elomaa. [1]

Tavalliseen kausi-influenssaan liittyen kuolee vuosittain 500–2000 ihmistä.[2] Mitään aihetta ylimitoitetuille, ihmisten elinkeinoja tuhoaville ja sosiaalisia suhteita tukahduttaville toimille ei ole.

Uusimmassa Lääkärilehdessä [3] kritisoidaan voimakkaasti THL:n koronaraportointia epäinformatiiviseksi. Lisäksi lehdessä todetaan korona- eli PCR-testeistä, että jopa ”suuri osa positiivisista löydöksistä voi olla ns. […] vääriä positiivisia” ja ”diagnostiikan laaduntarkkailusta tai testien validoinnista ei juurikaan puhuta”.

Ruotsin kansanterveyslaitos (Folkhälsomyndigheten) on jo aikaa sitten päätynyt siihen, että PCR-testillä ei pystytä osoittamaan, onko testattu tartuttava vai ei, sairas vai terve – eli ovatko löydökset esimerkiksi vanhasta, elimistön jo neutraloimasta viruksesta, jolloin ei voi puhua ”uudesta tartunnasta” tyyliin THL (ja sen myötä Suomen media). Laitos toteaa, että viruksen osia voi löytyä pitkäänkin sairastumisen jälkeen ilman, että henkilö olisi tartuttava:

”RNA från virus kan ofta påvisas i veckor efter insjuknandet men innebär inte att man fortfarande är smittsam.” [4]

Myös Maailman terveysjärjestö WHO on tammikuussa päivitetyissä ohjeissaan [5] korostanut, että testiä täytyisi pääsääntöisesti käyttää diagnostiikan apuvälineenä ja suhteuttaa tulokset mm. ihmisen terveydentilaa koskeviin havaintoihin (”clinical observations”). Suomessa toimitaan vastoin tätä ohjeistusta, ja kaikki positiiviset testitulokset lasketaan mutkat oikoen ”tartunnoiksi”, eli täysin tervekin henkilö muuttuu sairaaksi, kunhan luotettavuudeltaan vähintäänkin kyseenalainen testi vain tuottaa positiivisen tuloksen.

Hyvän esimerkin siitä, mihin tämä johtaa, tarjoaa Rauman telakka, jossa 240:n työntekijän kerrottiin ”sairastuneen koronaan”, minkä seurauksena telakan koko 800-päinen tuotantoväki asetettiin karanteeniin.

Rauman sote-johtaja manasi jo ”talvisodan henkeä yhteisen vihollisen taltuttamiseksi” kun tartuntoja oli testien mukaan yli 50, ja kun niitä oli yli 100, tilannetta kuvailtiin jo ”hälyttäväksi”. Mutta vielä silloinkaan kun tartuntoja kerrottiin olevan mainitut 240, ”kukaan ei ole toistaiseksi joutunut sairaalahoitoon”. [6]

Satasairaalassa oli 25. helmikuuta ainoastaan kolme koronapotilasta, teholla ei ollut yhtään [7], eikä siis yksikään Rauman telakan työntekijä ole tarvinnut sairaalahoitoa. Jo tämä reaalimaailman esimerkki suhteuttaa kuvaa kauheaksi möröksi maalaillusta viruksesta.

Lopuksi: kannattaa lukea erikoislääkäri Ville-Veikko Elomaan ja Aalto-yliopiston taloustieteen professorin Paul Lillrankin ajatustenvaihto kirjoituksessa ”Koronadystopian kustannukset”. [8] Lillrank toteaa, että koronatoimien kustannusten perusteella koronapotilaan henki on katsottu vähintään 70 kertaa arvokkaammaksi kuin vaikkapa syöpä- tai sydänpotilaan henki.

THL on toistuvasti todennut, ”koronavirusepidemia ei ole lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa. Työikäisten kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia. Lasten ja nuorten koronavirustautiin liittyviä kuolemia ei ole Suomessa todettu lainkaan”. Kuolleiden mediaani-ikä on vaihdellut 84 ja 83 vuoden välillä.

Voisi kysyä, onko korona todellakin Suomen koko sotien jälkeisen aikakauden suurin ongelma, jollainen se jokapäiväisen medianäkyvyyden ja toimenpiteiden perusteella on, ja ovatko kaikki sen vastaiset toimet perusteltuja ottaen huomioon, että tutkimustenkin mukaan niistä seuraa huomattavastikin enemmän elinvuosien menetyksiä (konkurssien, itsemurhien, eristäytyneisyyden, yksinäisyyden, näköalattomuuden ja stressin myötä) kuin niillä säästetään.

Toivon Teiltä nyt objektiivisuutta, harkintaa ja viisautta päätöksissänne.

Ystävällisin terveisin
Vesa Raiskila

[1] https://koronarealistit.com/koronadystopia/
[2] https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/thl-n-asiantuntija-ainakin-500-kuollut-kausi-influenssaan-suomessa-200-000-rokotetta-roskikseen-tuntuu-hullulta/7777004?fbclid=IwAR0_wVH51YHEljf97H2AAHEUf46q8CIPhwPfAaCaAFiFmmkX7X6FK9vshT4#gs.uw5inc
[3] https://www.laakarilehti.fi/ajassa/keskustelua/koronatapausten-raportointia-olisi-syyta-muuttaa/?public=6e8397a7f689c44ce325b633ec372b82&utm_source=facebook&fbclid=IwAR2ojsjR-PSuq-hUJ1OiDSC6lIAQuDSY8LFybJwge14d87GddtEXJDRoXq8
[4] https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/v/vagledning-om-kriterier-for-bedomning-av-smittfrihet-vid-covid-19?fbclid=IwAR3LKO-_NfdGcbTQH4zK5-60UV3pgciEtrdLbwrBRQbBVqV4l2hPRrW5KDo
[5] https://www.who.int/news/item/20-01-2021-who-information-notice-for-ivd-users-2020-05?fbclid=IwAR3G_qV9J8M7DqPhhIX3IyjbHxnTn6r_mjJY3vX2XsSLXKpBnkWKOf702tM
[6] https://yle.fi/uutiset/3-11802662?fbclid=IwAR1wl9peGDyUGeTHdeDb6Lo789OXPPWalwI0fFt61i5trk8l0tSa-E8omnA
[7] https://www.satakunnankansa.fi/koronavirus/art-2000007826348.html?fbclid=IwAR25J-3o7Inz55KoVfeumXx5ZGI7xaSm-ekobD8706nKamC7NHAxWLTsC0E
[8] https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ville-veikko-elomaa/koronadystopian-kustannukset/?fbclid=IwAR3RmBmEcvMdG3r_v7Dssa3LvBX9090L56gBW7OiaXRy5o6sdGWscYVA6qY

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *