Otteita unholasta, osa 4: MH370

Maaliskuun 7. päivän yönä vuonna 2014 katselin taivaalle Thaimaassa, Chiang Maissa. Mietiskelin kaikenlaisia ajatuksia ja sitäkin miten niin kummallisten sattumien kautta (joihin myös tämä blogi liittyy erittäin vahvasti) olin päätynyt sinne asumaan. Se on muuten oikeasti sellainen tarina mikä pitää ehkä joskus kertoa…

Seuraavana aamuna tuo ”taivaalle katselu” sai ihan uudenlaisen merkityksen kun luin uutiset siitä, että hyvin lähellä meitä oli kadonnut lentokone… Malaysia Airlinesin lento 370 (jota ei vielä tänäkään päivänä ole löydetty). Muistan jo tuolloin tunteneeni, että tapauksessa on jotain todella outoa.

Neljä kuukautta tuon jälkeen tipahti taivaalta myös Malaysia Airlinesin lento 17 – tismalleen sama lento, jolla olimme perheen kanssa lentäneet Thaimaahan Amsterdamin ja Kuala Lumpurin kautta.

Toki näitä outoja ”sattumia” on ollut muitakin. Olimme esimerkiksi kavereiden kanssa varanneet paikat ruotsinlaivalle Estonian uppoamista seuraavalle aamulle. Olin myös Thaimaassa tsunamin iskiessä sinne. Kun 9/11 tapahtui, heräsin siihen kun kaverini soitti ilmoittaakseen tapahtumista ja juuri tuolla hetkellä pääni yläpuolella (sohvan yläpuolella) roikkui valtavan kokoinen juliste WTC-torneista. Ja kun vuonna 2011 matkustin kaverini luo Espanjaan, mietin mitäköhän outoa tällä reissulla tapahtuu ja juuri kun saavuin perille, iski tsunami Japaniin ja Fukushiman ydinvoimala räjähti…

Ja vaikka tiedän, että nämä kaikki ovat vain niitä outoja sattumia niin silti ne välillä palaavat kummittelemaan mieleen. Kuten juuri nyt MH370-lennon vuosipäivänä. Tuosta katoamishetkestä on nyt kulunut tasan seitsemän vuotta.

Välillä sitä vaan tulee sellainen todella outo ”Truman Show” fiilis… Eihän tämä kaikki oikeasti voi olla totta?

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *