Peto on irti?

Tarkoitukseni oli kirjoittaa vain lyhyt kommentti EES-blogin kommenttikenttään, mutta viestistä alkoi tulla niin pitkä ja se alkoi karkaamaan niin pahasti aiheen ohi, että siirsin tämän ihan omaksi jutukseen tänne Kummajutun puolelle. Samalla pystyin antamaan itselleni luvan kunnon ufoiluun sillä tässä blogissa jos jossain se on täysin sallitua.

Eli.. Tarkoitus oli vain kommentoida keskustelua Merike Sirelpuun tapauksesta ja etenkin viimeisintä Antero V:n kommenttia siihen liittyen. Ehdin kirjoittamaan tämän verran ajatuksenvirtaa:

Välillä maailman menoa katsellessa tulee sellainen fiilis kuin kaikki olisi vain teatteria, jolla pyritään manipuloimaan ihmisten tunteita ja tietoisuutta. Ihan kuin käynnissä olisi valtava ”rottakoe”. Sitäkin mietin aina välillä miten valtavasti enemmän tämä vuoden kestänyt hulluus on vaikuttanut niihin, joilla ei ole mitään toleranssia kaikenlaista paskaa vastaan. Me ”kummiin juttuihin” jo vuosia tai vuosikymmeniä perehtyneet ollaan varmaan katseltu tätä koko hommaa lähinnä ulkopuolisen tarkkailijan silmin, mutta jos tää meidän mielestäkin alkaa tuntumaan epätodelliselta niin miten ns. normi-tyypeillä pysyy pää kasassa? ..Ainiin.. sen maskin avulla 🙂

Tässä Sirelpuun jutussakin tuntuu olevan jotain todella hämärää. Mitäs jos annetaan mielikuvituksen hieman laukata… Onkohan ”Skynet” päässyt viimein valloilleen? Mitä jos kaikki on vain huippuälykkään keinoälyn masinoimaa projektia ihmiskunnan psyyken epävakauttamiseksi ja siitä sitten edetään seuraavaan vaiheeseen, jonka tavoiteena on merkittävä väestön vähentäminen… Hah! Entäs jos Sanna Marin onkin vain uudempi malli Sophia -robotista https://fi.wikipedia.org/wiki/Sophia_(robotti). Aika jännä nimi muuten keinoäly-robotille. Tarotiin perehtyneet tajuaa.. https://youtu.be/mYiNTavDibE

Tässä vaiheessa naputtelua päätin tosiaan siirtyä tänne oman blogin puolelle kun tajusin homman lähtevän käsistä 😉

Päätin, että nyt vedetään ”foliohattu” kunnolla päähän ja tehdäänkin sellainen kirjoitus, että tavallisen lukijan pää räjähtää kuten tässä Illuminati-korttipakan Eliza-kortissa:

Kaikki varmaan tietävät mitä ovat keinoälyyn kiinnitetyt ”naishahmot” Siri ja Alexa. Nekin tulevat aina mieleen kun näen tämän ”Eliza” kortin. Pienellä googlailulla huomaa, että joku muukin on miettinyt tämän illu-kortin ja Sophia-robotin mahdollista yhteyttä:

Hei, tämä juttuhan alkaa hyvin sopimaan päivän teemaan sillä tänään on kansainvälinen naistenpäivä! Sitä on vietetty 8.3. aina vuodesta 1975 asti (jännästi muuten MH370 katoamisen vuosipäivä myös).

Jos joku ei tiedä mikä tuo ”illuminati-peli” on, niin kyseessä on kuvitettu korttipeli vuodelta 1995. Olen kirjoittanut siitä monesti tänne blogiin ja tuorein juttu taitaa olla tämä, joka liittyi Tokion olympialaisiin: https://kummajuttu.fi/2020/03/combined-disasters/

Korttipakasta löytyy todella iso määrä erilaisia ”yhteensattumia” tosielämän kanssa. Monet varmaan muistavat esimerkiksi Las Vegasin joukkoammuskelun. Kirjoitin siitäkin joskus ”kummajuttu-tyypisen” kirjoituksen: https://kummajuttu.fi/2017/10/las-vegasin-tapahtumat-ja-sattumat/

Sitä kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että Illuminati-korttipakasta löytyy myös tällainen kortti:

Ensisilmäyksellä tulee ajateltua, että no ainakaan tuolla ammuskelulla ei nyt ollut mitään yhteyttä tähän korttiin… kunnes alkaa miettimään, että oliko oikeasti vain sattumaa että ammuskelu tapahtui juuri kun Jason Aldean oli lavalla (kortissa on jätkä J ja ässä A). Vielä ufommaksi sattumaksi tämä menee kun huomaa millainen tatuointi Jason Aldeanilla oli kädessään:

Verratkaa korttia ja tuota tatuointia… Jätkä on blackjackissa 10 ja ässä on 11 (tuo tatuointi on tunnettu ”blackjack” eli 21), MUTTA ässä voi olla myös 1 jos pelaaja niin valitsee.. Ammuskelu tapahtui lokakuun ensimmäinen päivä. Jenkkityyliin kirjoitettuna: 10/1.

Lisäys: Pitää muistaa myös numerologia. A on aakkosten 1. kirjain ja J on 10. kirjain. 1/10 tulee aika monella tavalla esiin.

Huomion arvoista on myös tatuoinnin yläpuolella oleva musta aurinko (ja kortissa korttien yläpuolella näkyvä mustapunainen ruletti). Mustan auringon mahdollisista symbolisista tasoista oli juttua EES-blogin jutussa Astro-teologia – osa 9: Saturnus-kultti.

Tähän väliin pitää todeta, että en todellakaan väitä enkä edes vihjaa, että Jasonilla olisi mitään tekemistä ammuskelun kanssa. JOS taustalla olisi jotain tarkoituksellisuutta niin paljon uskottavampi selitys olisi se, että sama taho joka buukkasi tämän esiintyjän, tiesti mitä tuleman pitää.

Mutta uskomattomia sattumia noissa korteissa kyllä on. Ja kun niitä sattuu riittävän paljon muutenkin tässä maailmassa niin välillä tulee mieleen että onko kaikki oikeasti vain jonkun keinoälyn leikittelyä meidän mielen kanssa. Siitä tässä koko jutussa oli siis alun perin kyse.

Mutta vaikka olisi kuinka kiva jäädä tällaisiin scifi-mielikuvitusleikkeihin vellomaan niin ikävä kyllä, ”tapaus Merike Sirelpuu” vaikuttaa kyllä olevan ihan fyysisten ihmisten toimien seurausta ja sen järjettömyyden käsittämiseen ei meinaa oma pää riittää.

8 kommenttia artikkeliin ”Peto on irti?

 1. Nyt menee hämäräksi, juuri eilen koitin katsoa jotain paskadokkaria somejättien tiedonkeruusta, jätin kesken ja aloin pohtia mitä kaikkea sitä kerätäänkään, dataa ihmisten teoista ja tunteista, sitten aloin miettimään algorytmejä ja keinoälyä, koneiden tietoisuuden heräämistä. Vaikuttaako keinoäly avoimesti vai piilossa toimintaan ja päätöksiin, onko se tarkoituksellla rakennettu vai syntynyt itsestään onko sitä edes olemassa? Eli jotain hyvin samankaltaista on pyörinyt mielessä.
  Toisaalta uskon jollain tasolla siihen että ajatukset ja ideat ovat ajoittain”ilmassa” ja ne tarttuvat ihmisiin eri puolilla maailmaa.

  Vastaa

  1. Nämä kaikenlaiset henkilökohtaiset ”uskomattomat sattumat”, joita monet kutsuvat myös synkronisiteeteiksi, ovat ainakin omalla kohdallani johdattaneet monesti jonkun tärkeän asian äärelle. Ikäänkuin sattumat vinkkaisivat että hei.. kiinnitäpäs nyt huomiota tähän asiaan.. Ja sitten seuraavaan.. Jotkut uskovat, että kyseessä on ”korkeamman minän” kommunikointi ”egominän” kanssa. Jokainen saa tietysti uskoa mihin haluaa. Itse olen kyllä joutunut jossain vaiheessa luopumaan sokeasta uskosta pelkkään sattumaan.

   Vastaa

   1. Jep, vasta täältä tuli luettua että näillä outoja ”sattumia” kutsutaan synkroniteeteiksi. Viime viikolla meni pari päivää että jokaisella kerralla kun avasi vispilän kello näytti tasalukuja 11:11,16:16 jne. Toisena päivänä se alkoi jo hieman häiritsemään. Viikonloppuna koiran kanssa yöllä metsässä, koira piehtaroi lumessa minä kävelen selkä edellä ja käsken koiraa seuraamaan, käännyn nenä kulkusuuntaan ja paikassa jossa on huoltotien alku on järven lahti peilityynellä pinnalla, koira tuijottaa eikä suostu liikkumaan murisee hiljaa, suljen monta kertaa silmät mutta illuusio ei suostu häviämään, astun askeleen eteenpäin ja normi maisema palaa, koira seuraa häntäänsä heiluttaen, astuin taaksepäin mutta illuusio ei palannut.
    Mitäköhän se maailma tahtoo kertoa?

    Vastaa

    1. Noi 11:11 jutut riivas mua jossain vaiheessa oikein huolella. Ns. harhoja olen nähnyt vain kerran. Asuin silloin Espanjassa ja olin ihan varma, että näin miehen aseen kanssa. Juoksin karkuun ja näin vielä pari muutakin outoa asiaa (en vielä tänäkään päivänä pysty selittämään kaikkea). Kun hetken päästä tajusin vain nähneeni jonkun oudon illuusion, mietin hetken olenko tulossa hulluksi 🙂 En onneksi ollut, vaikka joku voisi olla eri mieltä kun lukee näitä juttuja 😀 Mutta oudoksi tuonkin tapauksen tekee se, että pari vuotta tuon jälkeen kivenheiton päässä samasta kohdasta jossa illuusion näin, ammuttiin kuoliaaksi viisi terroristia, jotka hyökkäsi kadulla ihmisten kimppuun. Tuon mun ”harhan” jälkeen tapahtui vielä muutama muukin todella hämärä asia, joita on vaikea sulattaa pelkkänä sattumana, mutta en viitsi niistä julkisesti kertoa. Varmaan aika monille on elämän aikana tapahtunut jotain todella hämärää, jota välillä palaa pohtimaan…

     Vastaa

 2. Tein pieniä korjauksia juttuun. Korttipeli, johon viittasin on blackjack ja siinä siis jätkä on 10 ja ässä on 1 tai 11. Pelissä pyritään saamaan 21 eli ”blackjack”. Aika jännä, että se on myös Tarotin ison arkanan viimeinen kortti. Lisäsin myös numerologisen huomion eli A on aakkosten 1. kirjain ja J on aakkosten 10. kirjain. 10/1.

  Vastaa

  1. Mä latasin ne kaikki koneelle joskus 2010 tienoilla (tarkkaa vuotta en muista). Niitä kortteja oli ihan törkeä määrä. Mutta tällä hetkellä en tiedä missä levyllä ne mulla on. Voin yrittää etsiä, mutta en tiedä löytyykö. Oletko yrittänyt löytää netin syövereistä?

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *